pobjeda1@ jasno je to meni bilo odavno , ima prodaje dakako..konacno..ali ce bit i odbijanja..tek je danas krenula prava trgovina..od 1200 do 400 je bilo polagano prosipanje i krcanje nadobudnih dokupljivaca…
@Inverter
Nemoj se ljutiti još se smijem na stolici i padam na pod.
"10 godina stari gap" hahahaha;)
Svaka čast, dan mi je uljepšan smijehom, ozb.
Gledam i jedno i drugo, failaju i jedna i druga metoda mix je najbolji.
[/quote]
gubitka od 520 milijuna kuna u 2012, povečanog gubitka u prvom kvartalu 2013, blokade IGH-a te šečera na kraju stečajne nagodbe za koju nitko nezna kako će izgledati.
Svi su navikli da Jure puno priča a malo radi, pitanje je kako će izgledati njegov posao saada kada uopće ne priča ništa.
Dokap po 100 kuna?
NOvih nekoliko stotina tisuća novih dionica?
Tko zna što banke žele. U svakom slučaju što banke žele to će i dobiti.
Stoga nemoj se čuditi ako sutra vidiš još jaču prodaju.
[/quote]
[emo_smijesak]
Da se manje piše laž
Kolega,vaše pisanje je prepuno neistine(blaža riječ za nekaj drugo) i manipilacije-ovo dolje vam je dio od milijarde vrijednosti zemljišta i projekata u vlasništvu IGH,koliko znam IGH je dužan ukupno bankama za kredite dugoročne i kratkoročne 400 miliona-znate valjda razliku izračunati.
-1 000 000 M2 zemljište Slavonija centar
-350 000 M2 zemljište planirano za TE Bravar
-Ban centar
-Bundek
-Centar Črnomerec
-Radeljević
-hotelčić u Orebiću
-projekt Šolta
-Nada Dimić
-ima toga još,ali mi se više neda nabrajati-sve navedeno se može provjeriti na tražilici.
Banke će se najvjerojatnije podmiriti sa prodajom dijela nekretnina i projekata,preuzimanjem projekata,uostalom sve vam piše u planu restruktuiranja-dogovoru sa vjerovnicima-imate link
Kaj se tiče obveznica -izdali su obveznice u vrijednosti 10 miliona eura-kamata 9%
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/PvE3qc1YV2tXccMDXGrh9g==.pdf [zse.hr]
koje su usput pokrivene sa nekretninama-uglavnom x2 vrijednosti-koje imate na tražilici,te nisu na gornjem popisu.Samo 30 % vrijednosti tih obveznica se na isteku isplate može,ako investitor želi zamijeniti za dionice po cijeni 760 kuna što bi bilo cca 29 605 dionica,sa kojima se vjerojatno nebi trgovalo na ZSE,uostalom kao i kod prve dokap-broj dionica 158 580 IGH R-A je ostao isti,te se sa njima trguje.
Kaj se tiče dokap,IGH skupština je već 2012 godine najavila nakon prve dokap-sa kojom su g.Mezhibovski i g.Čović stekli 35% vlasništva,još dodatno kap. osnaživanje za 50 mil kuna-u kojem obliku,to ćemo vidjeti,ali vjerojatno ni te dionice neće završiti na ZSE kotaciji IGH R-A,kao ni kod prve dok gdje su IGH-R-B.[emo_smijesak]
Koliko sam ja danas vidio mislim na 259 je bio H nalog na prodaji. E sad da li H nalog stavljaš na prodaju kada želiš prodati ili jeftinije kupiti procjenite sami[emo_smijeh]
hm, baš me zanima kako se osjećaju ovi iz TOP 10, znam da su na svakakve načine došli to tih dionica,,,,
al recimo prosjek od 2.000 komada sada vrijedi cca 500.000 kn,, a u vrijeme najveće navale je vrijedio oko 30 mil. kn,, gubitak od samo 25 mil. kn,, sitnica
Kada bi trebala biti isplata ove godišnje kamate… ?
http://www.zse.hr/default.aspx?id=41013
hm, baš me zanima kako se osjećaju ovi iz TOP 10, znam da su na svakakve načine došli to tih dionica,,,,
al recimo prosjek od 2.000 komada sada vrijedi cca 500.000 kn,, a u vrijeme najveće navale je vrijedio oko 30 mil. kn,, gubitak od samo 25 mil. kn,, sitnica
Kolega,jednu stvar morate naučiti,nitko nikad nije izgubio ni kune,ako nije prodao ono kaj ima po manjoj cijeni nego kaj je kupio.Investitori znaju kaj rade,a vi?
Nije izgubio kad vrijednost vodi po trosku nabave, a ne po trzisnoj cijeni.
Nije izgubio nego je odgodjeni gubitak, sa nadom u eventualni dobitak.
Mozda netko sa dugim horizontom ulaganja i doceka dobitak.
@Inverter
Nemoj se ljutiti još se smijem na stolici i padam na pod.
"10 godina stari gap" hahahaha;)
Svaka čast, dan mi je uljepšan smijehom, ozb.
Gledam i jedno i drugo, failaju i jedna i druga metoda mix je najbolji.
Oslanjati se na promet od 150 dionica po 230 kn u 2003.kao tehničkoj podršci
izgleda kao kada bi mrav pokušao zaustiti slona.Neozbiljno.
Prva podrška je bila na cca 400.Probijena.
Druga podrška je trebala biti cca 300 jer je tu otprilike sadašni BV.Probijeni kao kroz sir i sada imamo veliki promet po 250/više u jedan dan nego u cijeli mjesec ranije/.
Mislim da su izlazili inseideri koji znaju cijenu dokapitalizacije.Znaju i broj novih dionica koje će se doštampati,znaju i tko će dokapitalizirat.Dakle,oni su u prednosti.Ali to može biti i pila naopako.
Znam da ništa ne znam,govorio je pametni Sokrat,Slažem se.
Da li su izlazili neinformirani uplašeni zečevi,razočarani investitori po
sistemu Reži i bježi.Ovo mi mali investitori znamo još manje.
Ali pored malih dioničara jučer je ulazio i sindikat,a sindikat sve zna.Ali ovaj sindikat će vam sigurno uvaliti krivu sliku na gledalici,pa ćete prodati
kada bi trebali kupiti i prodati kada treba kupiti.Jer ovo je sindikat udruženih malo jačih špekulanata.I jako je opasan i namjerava vas ošišati.
Postavite vlastitu šemu ulaza i izlaza i budite dosljednji jer svi oni koji su jučer ulazili mogu biti i dobitnici i gubitnici a to će odrediti buduća cijena dokapitalizacije.
Mislim da je IGH kratak za 150 do 200 mil kn da bi mogao nastaviti redovno poslovanje.
Ako se dokapitalizacija odradi po 100:::pušing rođo.
Ako bude po 200 ovo bi trebala biti korektna cijena.
Eventualnih 300 i 400 bi sadašnjim dioničarima omogučio dobru zaradu.
Da znam cijenu dokapitalizacije,došapnuo bih vam.
Postoji i opasnost.Stop loss bi čak jučerašnje kupce mogao pretvoriti u sumanute prodavače na ispod 220.
Slijedeća linija obrane bi trebala biti 200 do trenutka dok ne saznamo broj
dionica u dokapitalizaciji i naravno njihovu cijenu i naravno tko će na tu dokapitalizaciju imati pravo.
Ne zaboravite da u ovoj dionici imate seriju A i seriju B.A i B ne mora biti isto.
Još jedamput bih zahvalio HANFi što nas ovako štiti.Kupujemo i prodajemo zatvorene pakete,a ne znamo što je unutra,i to nekome tko zna što je unuta.Zaista smo ravnopravni,da bi se radi ovakve rabote mogao pokrenuti i upravni spor i postaviti odštetni zahtjev.
Recimo kupim ili imam 1000 dionica IGH.
Prodam ih sam sebi tako da sam istovremeno i kupac i prodavač i za nekoliko mjeseci,a tada smo već u EU tužim HANFU kao kupac ili prodavač i postavim odštetni zahtjev.To bi neki veći muljatori mogli napraviti i sa desetinama tisuća dionica.
UI trebalo bi im zabiberiti kada ovako pogoduju inseiderima!!!!
U IGH promjenjivo oblačno,uz nagle izmjene juga i bure!!!!!
evo gledam i ne mogu virovat na otvaranj čeka 404 komada po 249 kuna
nekad se za to tribalo 2010 pljunit gadna lova od 3-4 tisuće kuna cirka 1,2 -1,6 miliona i bilo je kupaca
Nijedan. Prodaju mališani. Drhtave ručice. Traderi.
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=IGH-R-A
Pogledaj ponovno tko prodaje!!
Naravno da prodaje top10 odnosno top5!!
A kako ce tek slijedeci tjedan izgledati top10!!??
Valjda ce i prvi početi sa prodajom ako već nije. Ljudi spašavaju svoje novce. Mudro i pametno. Samo mogli su i ranije
Kolega,jednu stvar morate naučiti,nitko nikad nije izgubio ni kune,ako nije prodao ono kaj ima po manjoj cijeni nego kaj je kupio.Investitori znaju kaj rade,a vi?
[/quote]
znam ja to dobro 🙂 nisu izgubili dok ne kupiš/prodaš, ali im je vrijednost između tih razgoblja pala jaooo,,
svejedno uživajte u rastu/padu 🙂
Što li će SKDD 06.06.2013 na svojim stranicama objaviti…?
Isplata kamate
Kamate po Obveznicama isplaćivat će se polugodišnje prema sljedećem planu:
Prva isplata kamate bit će 06.12.2012., za razdoblje od i uključujući datum izdanja 06.06.2012.
do, ali ne uključujući 06.12.2012.
06.06.2013., za razdoblje od i uključujući 06.12.2012. do, ali ne uključujući 06.06.2013.,
06.12.2013., za razdoblje od i uključujući 06.06.2013. do, ali ne uključujući 06.12.2013.,
06.06.2014., za razdoblje od i uključujući 06.12.2013. do, ali ne uključujući 06.06.2014.,
http://www.skdd.hr/portal/f?p=100:2:1456522890318401::::P2_SEC_CODE,P2_PROCESS,P2_PROCESS_VALUE:VBLXG1,10,1486
http://www.igh.hr/Investitori/IGH_INFORMATIVNI_MEMORANDUM_FINAL.pdf
08.12.2014., za razdoblje od i uključujući 06.06.2014. do, ali ne uključujući 06.12.2014.,
08.06.2015., za razdoblje od i uključujući 06.12.2014. do, ali ne uključujući 06.06.2015.,
07.12.2015., za razdoblje od i uključujući 06.06.2015. do, ali ne uključujući 06.12.2015.,
06.06.2016., za razdoblje od i uključujući 06.12.2015. do, ali ne uključujući 06.06.2016.,
06.12.2016., za razdoblje od i uključujući 06.06.2016. do, ali ne uključujući 06.12.2016.,
06.06.2017., za razdoblje od i uključujući 06.12.2016. do, ali ne uključujući 06.06.2017.,
Kamate će se isplaćivati u kunskoj protuvrijednosti iznosa u eurima obračunatoj primjenom
srednjeg tečaja Hrvatske narodne banke (dalje: HNB) na dan dospijeća.