Zašto je blokirana trgovina?
..zato sto je izasla vijest o zahtjevu za PSN.
U ponedjeljak ce se nastaviti. Kod INGRE je isto bila blokirana trgovina kada je dosla vijest o zahtjevu za PSN. Nista neobicno.
Zašto je blokirana trgovina?
Pravila su pravila… shodno tome čudim se vašem pitanju…
http://zse.hr/default.aspx?id=35752
a ja se sičam kako je juri bilo žao kako ljudi prodaju dionice 2010
kad su izgubili posao stolječa
bdw ja sam na ovoj dionici sprašio 200000 kuna u slobodnom padu
od 2500 na 1500 pa onda trkelja s 1000 na 700
i never more
tako da znam kako se osjećaju postojeći dioničari vjerojatno posranoo !
ako im odobre ili ne odobre zahtjev za PPPN? btw. da ti šapnem… ponovno brisanje moga istog pitanja… od strane moderatora… mislim da ti neće pomoći da mi ne odgovoriš na pitanje… [emo_namigusa][emo_cool]
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/CZqUPrFaTAYdFQfYDUJFkw==.pdf
Očito je sve dogovoreno sa bankama[emo_smijesak]
Očito je samo jedno, a to je da si ti jedan običan manipulator i da bi te tribalo prijavit nekim institucijama da smo mi normalna država i da te može biti sram kako obmanjujes ljude!
istina je da nisam popratio događaj….
ma nije bitno… no ponekad treba sagleda srž početka… prve/prvih ekspedicija… te sve ono što iste donose ili ne donose… ukratko, pitanje je dali je ulog u ekspediciju bio/ili će biti opravdan…
http://european-heritage.org/netherlands/alkmaar/dutch-east-india-company
MiaIII@ vec si trebao bit u top 10 sa tim dokupima u 3 godine …ili kupujes po 1 komad mjesecno
Kolega, vjerujte mi da sam se potajno nadao, ne I vjerovao,da se ovdje stvari dotjeraju do kraja pa da s novom vlasnickom strukturom,uz znacajni dio drzave,kapitalno ojacani I konsolidirani,krenemo prema oporavku cijene dionice.Istina je da sam mezio u tu sam oko 500 kom a to nije niti blizu top 10.No s novim jacim ulaskom koji cu uci na ovim cijenama idem prema izglednim TOP 15-ak.
lp
IGH predao zahtjev za predstečajnu nagodbu, očekuje pozitivan ishod
Domaće kompanije 17.5.2013. 16:05 Poslovni.hr 132"Namjera i želja Instituta IGH i vodećih vjerovnika jest nastojati postupak predstečajne nagodbe dovršiti u što je kraćem mogućem roku".
Jure Radić, čelnik IGH (Photo: Daniel Kasap/PIXSELL)
Nakon danas održane Sjednice Uprave, odluka Nadzornog odbora te preliminarnih dogovora s najvećim vjerovnicima, INSTITUT IGH d.d. predao je zahtjev FINA-i vezan uz otvaranje postupka predstečajne nagodbe, priopćeno je iz kompanije.
"Namjera i želja INSTITUTA IGH d.d. i vodećih vjerovnika jest nastojati postupak predstečajne nagodbe dovršiti u što je kraćem mogućem roku te u cijelosti restrukturirani i kapitalno ojačani nastaviti poslovanje. INSTITUT IGH d.d. i tijekom postupka predstečajne nagodbe ostaje pouzdan partner s mogućnošću izdavanja bankovnih garancija te ostaje vodeće projektantsko-konzultantsko društvu na području graditeljstva u Republici Hrvatskoj, ali i regiji", stoji u priopćenju.
"Proteklih mjeseci INSTITUT IGH d.d. je intenzivno usuglašavalo s najvećim vjerovnicima, primarno poslovnim bankama, optimalni model financijskog restrukturiranja te na kraju, uz podršku najvećih vjerovnika, a slijedom ispunjenja zakonskih uvjeta donijelo odluku o pokretanju postupka predstečajne nagodbe. Obzirom na istaknuto, očekuje se pozitivan ishod predstečajne nagodbe. Uspješna provedba iste, kroz restrukturiranje i financijsku konsolidaciju, u cijelosti će stabilizirati poslovne procese i provedbu postojećih kao i, nadamo se, novih projekata u budućnosti", dodaje se u priopćenju.
Iz kompanije ističu kako će predloženi model restrukturiranja čija je finalna izrada pred dovršetkom svakako predvidjeti kapitalno jačanje, nastavak optimiranja poslovnih rashoda te prodaju imovine društva koja ne služi temeljnom poslovanju.
"INSTITUT IGH d.d. posvećen je isključivo povratku na temeljno poslovanje, rastu operativnih prihoda i EBITDA marži, a nadasve na očuvanje i ulaganje u ljudski potencijal koji je jamac kriterija izvrsnosti na čemu se i temelju poslovanje i djelatnost Instituta. Također, INSTITUT IGH istovremeno će nastaviti s proaktivnom politikom izlaska na međunarodna tržišta te dovršetka pregovora vezanih uz potencijalne ugovore na tržištu Ruske Federacije", napominju iz kompanije.
"Svjesni nezavidne situacije uzrokovane općom krizom koja je u velikoj mjeri zahvatila upravo građevinski sektor, a s ciljem pronalaska najboljeg rješenja za budućnost INSTITUTA IGH te u skladu s odredbama Zakona o predstečajnoj nagodbi, odlučili smo da je pokretanje predstečajne nagodbe optimalno rješenje za dovršetak financijskog restrukturiranja. Uvjereni smo da će razumijevanje svih uključenih vjerovnika, naših dioničara kao i jasna vizija te dokazano kvalitetni projekti na kojima smo radili tijekom proteklih godina biti garancija budućnosti, dok će dosljedna provedba predloženih rješenja omogućiti daljnje preuzimanje najsloženijih poslova projektiranja, nadzora i vođenja projekata, laboratorijskih ispitivanja te poslova vezanih uz ekologiju, hidrotehniku i geotehniku", zaključuje se u priopćenju.
Zagrebačka burza istovremeno je objavila rješenje o obustavi trgovanja dionicama IGH do kraja današnjeg trgovinskog dana.
Treba čitati ,a ne manipulirati[emo_smijesak]
“stoji u priopćenju”???
NAKON SVEGA VI MISLITE DA ITKO VIŠE VJERUJE SADAŠNJOJ UPRAVI IGH-A?
AJDE ISKRENO
Žalosni pojedinci prizivaju uskok,BEZ IKAKVIH DOKAZA ZA BILO KAJ,a njima bi se moglo dogoditi da ih prozove netko drugi.IGH je privatna firma sa dva najveća vlasnika koji zajedno drže 35% dionica-g.Mezhibovski 22,7% i g. Čović sa 11,4 %,ostatak drže mali dioničari,njih cca 4500.[emo_smijesak].
Inače ,zakaj bi IGH plačao svake godine cca 50 miliona kuna samo za kamate-samo prvo tromj. ove godine su platili 10,7 miliona kuna-izviješće zse-igh-prvo tromjes.,a iskazali su gubitak 300 tisuća kuna.Imaju preko milijardu kuna zemljišta,projekata,te je konačno došlo vrijeme da se nakaj proda-dužni su bankama dugoročno i kratkoročno 400 miliona,imaju ugoverenih i potvrđenih poslova 505 miliona,i u čemu je problem[emo_smijesak]
Na sve to otvara se tržište od 27 država EU,od 01.07.2013.-takvih instituta kao IGH ima u EU PET,ŠEST,te se mogu kompetentno javljati na svaki natječaj,a to kaj neki govore da nismo konkurentni -pogledajte plaće IGH inžinjera i npr.njemačkih,francuskih i sl.[emo_smijesak]
Za kraj[emo_smijesak]
Treba čitati ,a ne manipulirati[emo_smijesak]
Da, majstore! Poslušaj sam sebe i prestani manipulirati!!!!!!