http://www.vecernji.hr/biznis/propada-jer-je-kriza-a-zaledu-nema-tudmana-sanadera-cacica-clanak-553026
Ipak su ovi iz Večernjeg malo pretjerali sa ovim tekstom. Tvrtka zapošljava 850 stručnih ljudi i treba imati malo respekta, bez obzira što je većina iznesenog istina. Ton kojim je pisano nije čak ni za moj “probavljivi” želudac, iako nisam obožavatelj IGH-a, prst dole tekstu[emo_palacd]
Najveći problem je to što ovdje još godinama neće biti kruha za dioničare. Naime po najnovijem prijedlogu uprave i NO-a, oni namjeravaju gubitak iz 2012 od 524 milijuna kuna pokriti i dijelom iz dobiti koja će biti eventualno ostvarena u budućim godinama poslovanja i to u visini od 160 milijuna kuna. Pa si sada računajte koliko je to godina rada za “gubitak”! Katasrofično!
Još jedna stvar mi pada u oči i ne kužim tko koga ovdje. Zar nije gubitak u 2012 bio 450 milijuna kuna, a sad u obavijesti o pokriću gubitka odjedanput – mrtvi, hladni izbaciše cifru od cijelih 524 milijuna kuna????
Pogledajte P/B danas i prije pola godine pa će vam biti jasno koliko duboko može padati ova dionica.
Pojedinci koji vole pisati samo o brojevima,a ne staviti cijelo izviješće sa zse-igh-KPMG od 14.05.2013. očito izbjegavaju činjenicu da su VRIJEDNOSNA USKLAĐENJA iznosila 405.017.000,00 kuna,a ne gubitak iz redovnog poslovanja.Inače izviješće ima 63 stranice sa mnoštvom zanimljivosti.[emo_smijesak]
Slušam 101 dinicu……pa žena postavi pitanje mjerodavnima : Kako to da IGH dok mu je račun blokiran može se javljati na natječaje i nuditi uslugu (nije navela koje)
danima samo nicu 100 tice 200 tice na prodaji…di je onaj system koji je mudrijao na 700 kn da bi on 100-200kom pomeo prodaju [emo_ooooo]
Nije mi jasno zašto Đukan i Jure Radić ne prodaju tih 15 nekretnina što su ih kupili od IGH, odblokiraju račun i isplate ljudima plaće i otpremnine.
Ovo su aktualni podaci koji se ne smiju smetnuti s uma. Katastrofičarenju nema mjesta.
“IGH, kako su nam rekli dobro upućeni, kreće u aktivniju prodaju projekata i nakon restrukturiranja okreće se svojoj osnovnoj djelatnosti. Sva provedena vrijednosna usklađenja i čiščenja bilance utjecala su i na vrijednost dionice. Tako je trenutna statička vrijednost dionice 731,34 kune, a na konsolidiranoj razini neto kapital grupe iznosi 277,295.589 kuna, odnosno 1049,69 kn po dionici”.