blokada racuna ljepo bome..uskoro ide predstecajna , pa mozda jos koji dokap …cijena se ovdje jos jako dobro i drzi ..
mia 3 ,ocitanje ?
Iskreno,ovo je odvratno katastrofalno.Pa prekjucer citam ne tako lose FI I onda bomba o blokadi nakon samo 24 sata od sluzbenog FI.
Mislim da je vrijeme da Jure I ekipa poltronaoko njega polako krene pakirati stvari.
Meni se cini da je drzava naumila da uzme dobar dio kolaca od ekipe unutra po svaku cijenu.Rus I Covic su mirni ali ostali spavaju nemirno.Daj Boze da IGH postane napokon odredjenim dijelom Hrvatski-drzavni,kako mu to samo ime kaze,pa da krenemo prema gore jer je zapravo nevjerovatno da dionica vec godinu dana ide od 400-550 a vrijedi cca 6x toliko I to trenutno.
Kako god samo neka se vise zavrsi agonija o preslagivanju zapoceta istjerivanjem Djukana van,te ulazom Rusa I Covica te sada,cini mi se,i drzave.
lp
Bez panike molim,sutra je petak!
Treba vidjeti kada ce se odblokirat racun (mozda i vec je),jer ako imas love na racunu drugi dan nisi blokiran . Naplati se i racun je odblokiran. Biti ce s ….ako blokada potraje, a ako je sutra odblokiran onda je to samo …….! Zivi bili pa vidjeli. Nije mi svejedno ovo prozivljavat ipak imam nekoliko stotina doticne dionice
Sad je kasno za paničarenje. Stvar je gotova. Naravno bit će ih još puno koji u to ne mogu povjerovati što i nije loše za one koji žele spasiti koju kunu. Maštanja o vrijednosti dionice sad su smiješna. Što, država bi trebala uči u vlasničku strukturu, vjerovnici, a sadašnji vlasnici primiti nagradu u obliku povećanja vrijednosti dionice? Sva sreća da ne možemo pasti ispod nule i završiti s dugovima. Na kraju dioničari su vlasnici i oni su sami birali Upravu i Nadzorni odbor. Još jednom ja samo tražim pravedno suđenje. Samo me to može zadovoljiti. Ovakvo obmanjivanje dioničara, investicijske javnosti još nije viđeno na Zagrebačkoj burzi uz odobravanje HANFA-e.
Razgalamili se tu mnogi oko bijednih 9 milijuna kuna duga, kome (?) državi. Zamisli. Naravno da se porez mora platiti. Sitnica je to koja će se riješiti, ako već nije. Firma ima gomilu ugovorenih poslova (preko pola milijarde kuna) i nema zabrinutosti za one kojima je jasniji širi kontekst.
Bitnije od svega (o čemu nitko ne piše) je da je Mezhibovskiy koji je trenutno vlasnik 22,7 posto dionica pokrenuo dubinsko snimanje firme, a namjera mu je širiti se. Nije isključeno, a govorka se među zaposlenicima u firmi (osobno poznajem jednu arhitekticu) da Rus vrlo skoro istakne javnu ponudu za preuzimanje firme. Jer naravno da nije on samo tako, bez razloga ulazio u dokapitalizaciju i to sa značajnom količinom novca. I to može učiniti sada kada je dionica na ovim preniskim razinama. I ova blokada je možda izrežirana sa namjerom rušenja prosjeka cijene dionice. Sutra, ako i bude kakvog zarona je prilika za one koji su dosada čekali sa kupnjom.
Uglavnom, situacija nije tako crna kako je neki na ovom forumu pokušavaju prikazati, već je prilika za jeftiniji dokup. A mišljenje tih forumaških “igrača” svakako neće ni-na-šta utjecati. Rus će svoje odraditi, htjeli oni to ne htjeli.
Eeeee kolega branitelju, 6 mjeseci spam-anja na dugoj temi sada došlo na naplatu. Ne likujem, samo podsjećam. Želim Vam što skoriju deblokadu računa i da današnja prosječna ne bude manja od jučerašnje.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/5LYhEPVxOmVtLd7sck4bfQ==.pdf
Znaci deblokada neće biti brza.
U izjavi stoji da rade na naplati svojih potraživanja kako bi došli do fin sredstva!
Zar takva “perspektivna” tvrtka nema za platiti porez?
Hmm
br dionica 264.170,
kap. i rezerve 80,94 mil kn
zaduženost 92%.strava
BV 306,40
kratkptrajne obveze 324,62 mil kn
kratkoročne obveze 555,65 mil kn,užas
koef.likvidnosti o,63 horor
Koliko ovovrijedi procijenite sami!!!!
posljedica gore navedenih podataka-blokada računa
jedino pozitivno što ostaje je ugovoreni i eventualni budući poslovi,do kojih će se moći malo teže doći s obzirom na blokadu računa,ali recimo da to u ovom
trenu predstavlja potencijalno 250 mil kn,ovo je optimistična procijena
da ali kako je jedini izlaz nova financijska inekcija kroz dokapitalizaciju
broj dionica će se dodatno povečati pa će se ta vrijednost p/s dodatno razvodniti
Očekujem:
1.denominaciju na ne pšreko 200 kn
2.Dokapitalizacije po toj cijeni u većem broju dionica od sadašnjih 260 tis.
što bi trebalo podiči broj dionica na 500 tis,a zašto ne i jedan milijun
3.Djelomičan otpis dugova kroz predstečajnu nagodbu koja će imati pozitivan
učinak na BV,ali dokapitalizacija će vjerovatno više utjecati na pad BV pa će
nakon procesa predstećajne nagodbe i dodatnih gubitaka BV klizniti bliže
200 nego 300.
Samo krv,znoj i suze.
Za mene je IGH najneugodnije iznenađenje na ZSE.Bolje reć, največa prevara, jer ipak
gubitak od 400 mil kn u jednoj godini 2012.ukazuje da su izvještaji bili
čisti falsifikat već dugi niz godina i da bi i revizor i uprava trebala
guliti Goli otok.
Razgalamili se tu mnogi oko bijednih 9 milijuna kuna duga, kome (?) državi. Zamisli. Naravno da se porez mora platiti. Sitnica je to koja će se riješiti, ako već nije. Firma ima gomilu ugovorenih poslova (preko pola milijarde kuna) i nema zabrinutosti za one kojima je jasniji širi kontekst.
Bitnije od svega (o čemu nitko ne piše) je da je Mezhibovskiy koji je trenutno vlasnik 22,7 posto dionica pokrenuo dubinsko snimanje firme, a namjera mu je širiti se. Nije isključeno, a govorka se među zaposlenicima u firmi (osobno poznajem jednu arhitekticu) da Rus vrlo skoro istakne javnu ponudu za preuzimanje firme. Jer naravno da nije on samo tako, bez razloga ulazio u dokapitalizaciju i to sa značajnom količinom novca. I to može učiniti sada kada je dionica na ovim preniskim razinama. I ova blokada je možda izrežirana sa namjerom rušenja prosjeka cijene dionice. Sutra, ako i bude kakvog zarona je prilika za one koji su dosada čekali sa kupnjom.
Uglavnom, situacija nije tako crna kako je neki na ovom forumu pokušavaju prikazati, već je prilika za jeftiniji dokup. A mišljenje tih forumaških "igrača" svakako neće ni-na-šta utjecati. Rus će svoje odraditi, htjeli oni to ne htjeli.
Da da u pravu si..
to je u režiji države da bi pala cijena..
corot si ti uopće pročitao što je igh stavio na burzu?
oni nemaju novce da se riješi ta blokada sve dok ne naplate svoja potraživanja..
ovo će potrajati..
ovo nije od danas do sutra..
a to da rus želi kupiti još, o tome sam ti pisao prije pola godine da mu je namjera ući u tri navrata (tada se me izvrijeđao kao nekog malog majmuna jer sam ja rekao da mu je cilj ući na 400 i još na cca 200 kuna…
lp
slijedeći put sve čitaj a manje vrijeđaj što na PM što na forumu..
lp
Čini se da neće biti rušenja dionice. Oni koji bi to žarko željeli (iz nekih svojih patoloških razloga) ne mogu rušiti jer nemaju dionica za prodaju, a ovi drugi su dovoljno pametni da ne prodaju dionice na ovim razinama. Naprosto zato što ovaj porez nije nikakav bitni događaj. Bitnije je da Rus razmišlja o preuzimanju firme, odnosno instituta kakvih u svijetu nema previše.
još jedan dokaz da dionica ima svoju budućnost i to jako brzo će to pokazat
9 mil poreza pa svaki birijaš ima upola manje poreznog duga
samo jedna od igara organizirano uoči
pelješkog mosta
zračne lukke zg i nadolazećih poslova
da se dionica sruši za što jeftiniji ulaz