IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedno su zelje a drugo je realnost….

Tko je mislio da ce biti pozitivno, nije nas zavaravao, već samog sebe….

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/IGH-fin2013-1Q-NotREV-N-HR.pdf%5Bemo_smijesak%5D

Iza FI za prvi kvartal 2013 ,a to je 07.05. manipulatori će postati manji od makovog zrna-mjesecima pišu jedan broj-apsolutno ništa više jer nemaju i neznaju više napisati-jadno i žalosno-vjerojatno misle da su ljudi bedasti pa neznaju sami pročitati ono kaj je objavljeno prije 3 mjeseca[emo_smijesak]

branitelju naš jedan jedini…

investitor, barem oni koji imaju mozga ne čitaju kaj jure trkelja i kaj jure govori..

gledamo čisto izvješće i stanje..
te demagogije koje jure prodaje su za onog rusa, da se opravda od kuda gubitak…

gubitak je golem i tu je…

čekajmo utorak pa ćemo vidjeti tko je bio u pravu…
do tada ja sam off….
neću više pisati dok ne izađe izvješće..

lp
[/quote]
Kolega Pobjeda( uskoro moze novi nick Gubitnik);
u pravu ste da je gubitak u 2012 preko 400 mil.kunica sto je katastrofa.To sve pise I to nije tajna. ALI;
1) Cijena dionice od 400-550 kn je uptavo takva zbog ovog gubitka.
2) sto mislite kamo ide dionica kada FI za 2013 bude pozitivno?
Ja vjerujem da ce porasti oko 450% koliko je treutno milionceka minus.
Stoga mirno I spokojno cekanje sljedeceg proljeca ili mozda trziste vec reagira u srpnju kada izlazi polugodisnj(1H) za 2013,
lp
[/quote]

mia ne znam zašto sam ja gubitnik?
pa nisam ja niti dijoničar igh-a niti vlasnik…

zamisli ti jesi…

Konsolidirani gubitak IGH premašio 7 milijuna kuna

Institut IGH i njegova ovisna društva ostvarili su u prvom tromjesečju ove godine konsolidirani gubitak od 7,1 milijun kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 3,3 milijuna kuna, podatak je iz tromjesečnog izvješća IGH objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

ako je sada povečanje, kako će tek biti na kraju 2013 godine?

pobrisali su crnog ivu, crnog ivu1, pobrisali su mnoge nickove, pobrisali su pobjedu, ALI NE MOGU POBRISATI MENE..a zašto? jer sam u pravu bio i tada i sada... živjela demokracija i PD

Lijepo je gledati kako se pojedinci trzaju u nemogućnosti da napišu nekaj suvislo,nema više bombastičnih brojki,ostala je samo istina pe je bumo ponovili,da se ima kaj čitati u ovim teškim danima za njih[emo_smijesak]

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/IGH-fin2013-1Q-NotREV-N-HR.pdf

-prihod 61,5 miliona kuna
-gubitak 7,1 milion kuna,od toga matica 330 tisuća kuna
-EBITDA matica 14,76 miliona
-EBITDA grupa 11,31 milion kuna
-UGOVORENI I POTVRĐENI POSLOVI 505.346.152,17 kuna,bez lab.ispitivanja i certificiranja koji su iznosili 24% prihoda tj.14,76 miliona
-kamate na kredite 10,7 miliona kuna tj. 3,6 miliona kuna više od gubitka
-smanjen trošak brutto plaća sa 190 miliona kuna u 2011,140 miliona u 2012, na 100 miliona kuna(prema iskazanom za 1kvartal 25 miliona)
-ima toga još u izviješću,pa predlažem svima pročitati cijelo izviješće.

Prema najavama iz IGH-a,vrlo brzo očekujem izdvajanje nekretninskih projekata i kredita za njih u zasebnu jedinicu,od osnovnog poslovanja,te ulazak partnera u istu,a u cilju zavšetka i prodaje projekata.Vrijeme je da se dobar dio od postojećih projekata proda,a očito da se zbog toga i radilo vrijednosno usklađenje u 2012.Dolje su pobrojani neki od projektića koji samo čekaju .

-1 000 000 M2 zemljište Slavonija centar
-350 000 M2 zemljište planirano za TE Bravar
-Ban centar
-Bundek
-Centar Črnomerec
-Radeljević
-hotelčić u Orebiću
-ima toga još,ali treba malo tražiti na tražilici

Zato samo [emo_smijesak]

Lijepo je gledati kako se pojedinci trzaju u nemogućnosti da napišu nekaj suvislo,nema više bombastičnih brojki,ostala je samo istina pe je bumo ponovili,da se ima kaj čitati u ovim teškim danima za njih[emo_smijesak]

-prihod 61,5 miliona kuna
-gubitak 7,1 milion kuna,od toga matica 330 tisuća kuna
-EBITDA matica 14,76 miliona
-EBITDA grupa 11,31 milion kuna
-UGOVORENI I POTVRĐENI POSLOVI 505.346.152,17 kuna,bez lab.ispitivanja i certificiranja koji su iznosili 24% prihoda tj.14,76 miliona
-kamate na kredite 10,7 miliona kuna tj. 3,6 miliona kuna više od gubitka
-smanjen trošak brutto plaća sa 190 miliona kuna u 2011,140 miliona u 2012, na 100 miliona kuna(prema iskazanom za 1kvartal 25 miliona)
-ima toga još u izviješću,pa predlažem svima pročitati cijelo izviješće.

Prema najavama iz IGH-a,vrlo brzo očekujem izdvajanje nekretninskih projekata i kredita za njih u zasebnu jedinicu,od osnovnog poslovanja,te ulazak partnera u istu,a u cilju zavšetka i prodaje projekata.Vrijeme je da se dobar dio od postojećih projekata proda,a očito da se zbog toga i radilo vrijednosno usklađenje u 2012.Dolje su pobrojani neki od projektića koji samo čekaju .

-1 000 000 M2 zemljište Slavonija centar
-350 000 M2 zemljište planirano za TE Bravar
-Ban centar
-Bundek
-Centar Črnomerec
-Radeljević
-hotelčić u Orebiću
-ima toga još,ali treba malo tražiti na tražilici

Zato samo [emo_smijesak]

ja ti se polako divim..

od kuda crpiš taj optimizam?
da li te netko plača za to ili što?

prošle godine u isto vrijeme gubitak je bio 3.3 milijuna, sada je 7 milijuna…

a svi znamo da je 2012 završila sa 450 milijuna gubitka..

kako je krenulo neće biti dobro…a ti i dalje pjevaš borbene…

pobrisali su crnog ivu, crnog ivu1, pobrisali su mnoge nickove, pobrisali su pobjedu, ALI NE MOGU POBRISATI MENE..a zašto? jer sam u pravu bio i tada i sada... živjela demokracija i PD

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/b5Rl3g9bXmcSOVcGoYuhAQ==.pdf

Ovaj gubitak matičnog d.d. od samo 0,33 milijuna i ukupno sa zavisnim društvima 7,1 milijuna je više nego dobro izvješće s obzirom na cjelokupnu situaciju i okolnosti.
Ali ono najvažnije je da imaju dogovorenih i potvrđenih poslova za ukupno preko 505 milijuna kuna. Glib je sve dalje. Neka bolja vremena su na vidiku.

Nije mi jasno zbog čega su uopće ulazili u dokapitalizaciju umjesto da su već tada proglasili stečaj. Tko je uopće donosio te odluke i u čije ime. Banke su najveći vjerovnici, one su putem fondova bile u posjedu velikog dijela dionica. Zbog čega su glasale za tu odluku ako i same u njoj nisu željele sudjelovati. Uostalom nitko nije od postojećih dioničara. Samo Jure. Volio bih vidjeti koliko je on to dionica upisao, hvalio se u medijima.

Hvaljen Isus i Marija!

@ sharky
Istina je, samo teoretiziraš.
Za ozbiljne odgovore moraš postaviti ozbiljna pitanja, a ne ovo.

Ovaj gubitak matičnog d.d. od samo 0,33 milijuna i ukupno sa zavisnim društvima 7,1 milijuna je više nego dobro izvješće s obzirom na cjelokupnu situaciju i okolnosti.
Ali ono najvažnije je da imaju dogovorenih i potvrđenih poslova za ukupno preko 505 milijuna kuna. Glib je sve dalje. Neka bolja vremena su na vidiku.

Čitaj između redaka!
Zar ne?
Zašto ne piše ugovorenih, već samo dogovorenih i potvrđenih!!??

Daleko je Ugovor od dogovora!
Nismo na placu da se dogovaramo. Dok to nije potpisano i ugovoreno nije ništa!

Zar nije IGH imao dogovorenih cca 6 milijardi eura u zadnjih 5 godina, a na kraju niti euro nije bio ugovoren!!
[/quote]

Kaj da čitamo između redaka-to da ne govorite istinu tj.manipulirate.U izviješću uredno piše da IGH ima UGOVORENIH I POTVRĐENIH poslova u vrijednosti
505.346.152,17 kuna.Nije mi jasno da netko može toliko manipulirati da službeni,svima vidljiv podatak može izokretati prema svojim manipulatorskim namjerama.DOKAZ JE ISPOD-SVIMA DOSTUPAN

Nije mi jasno zbog čega su uopće ulazili u dokapitalizaciju umjesto da su već tada proglasili stečaj. Tko je uopće donosio te odluke i u čije ime. Banke su najveći vjerovnici, one su putem fondova bile u posjedu velikog dijela dionica. Zbog čega su glasale za tu odluku ako i same u njoj nisu željele sudjelovati. Uostalom nitko nije od postojećih dioničara. Samo Jure. Volio bih vidjeti koliko je on to dionica upisao, hvalio se u medijima.

Žalosno je vaše pisanje bez ijedne činjenice,a uz puno manipulacije i neistine.Dolje si možete pročitati tko je kupio dionice IGH-usput da bi ih kupio po 760 kuna,uz diskont 24%,morao je imati minimalno 50 000,00 eura-Jure je kupio 500komada.Inače neznam zakaj se pravite neuki-svi podaci su dostupni na tražilici.

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=tko%20je%20upisao%20dionice%20igh&source=web&cd=12&cad=rja&ved=0CEAQFjABOAo&url=http%3A%2F%2Fwww.poslovni-savjetnik.com%2Fnode%2F40751&ei=43GLUbTdOYHw4QSQ94DgCw&usg=AFQjCNGSNyM3LMZE5e0Tt_cMIE3biFG9Ug

Gdje piše da je Jure kupio 500 komada. Baš bih to volio vidjeti. Što nisu činjenice? Pa u toj dokapitalizaciji nije sudjelovao nitko osim 173 od 1000 zaposlenika IGH, jednog Rusa i Vlade Čovića. Volio bih vidjeti tok novca koji je uplatio g. Čović.

Hvaljen Isus i Marija!

New Report

Close