IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prostor je kupljen za izgradnju tvornice sladoleda. Jednom će se i početi. Valjda uskoro.
25.4.2013 13:31:00 | Autor/Izvor: Damir Balen/Brodski vjesnik/Presscut
Najava gradnje velike tvornice sladoleda koja bi svojim proizvodnim kapacitetom pokrivala cijelu regiju i zaposlila stotinjak radnika ostala je zasad samo najava. U proizvodno-poslovnoj zoni Slavonija centar u Velikoj Kopanici umjesto novih pogona na žalost već neko vrijeme raste samo šikara.

Zemljište površine stotinjak hektara predviđeno za gradnju zone prije četiri je godine od 64 privatna vlasnika i Općine kupio Institut građevinarstva Hrvatske iz Zagreba. Među investitorima govori se o Ledu i Krašu.

Prodajom svog dijela od desetak hektara općina je zaradila oko milijun kuna, ali taj novac nije investiran u poslovnu zonu nego u izgradnju općinske infrastrukture. Odgovornost za odugovlačenje s realizacijom projekta snosi isključivo Institut.

Mene su već prozivali zašto se tamo ništa ne gradi, iako novac koji smo mi dobili prodajom zemljišta ionako nije bio dostatan za gradnju neke tvornice. Sve se, kažu, razvuklo zbog ucjenjivanja od strane pojedinih vlasnika zemljišta, koji su za svoje parcele tražili višestruko više novaca od drugih, a ni samo ishođenje urbanističkih planova nije teklo glatko.

Trenutno se, kažu, intenzivno traga za potencijalnim partnerima i ulagačima. Postoje neke naznake o tome što će sve biti u budućoj poslovni zoni, ali ne bih govorio o tome dok sve ne bude potpisano. U svakom slučaju, od ideje se nije odustalo. Mi smo sa svoje strane napravili sve što smo mogli, ali o rokovima je nezahvalno govoriti, kaže Krunoslav Perić iz Odjela za investicije Instituta IGH.

U utorak ide nerevidirano FI za prvo tromjesječje ove godine. Bit će svakako zanimljivo.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/QKGBtSIWejYUUUIqlGy49w==.pdf

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/FJUzGvsuZx62lrF5Xt6OaQ==.pdf

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/FJUzGvsuZx62lrF5Xt6OaQ==.pdf

Uz tako dobre vijesti nije čudno što cijena skače. Već smo u plusu 5,67%.

Hvaljen Isus i Marija!

kupovna cijena 444 kune…trenutna 444 kune..
da li tjedan završavamo ispod 450?

da li polagano ekipa izlazi prije utorka i objave rezultata?

pobrisali su crnog ivu, crnog ivu1, pobrisali su mnoge nickove, pobrisali su pobjedu, ALI NE MOGU POBRISATI MENE..a zašto? jer sam u pravu bio i tada i sada... živjela demokracija i PD

Nitko nikam ne izlazi,prosječna 457,68 kuna,zadnja 466,00-onaj jedan (1)veći nalog jučer i jedan(1) veči danas smo uredno sa guštom gricnuli,njam.

najbolja je ekipa koja pred kraj kupi jednu dionicu da se poboljša krvna slika..

IGH svaki dan završi u zelenom, a prosjek je sve niže i niže..

pametnom dosta…
lp

pobrisali su crnog ivu, crnog ivu1, pobrisali su mnoge nickove, pobrisali su pobjedu, ALI NE MOGU POBRISATI MENE..a zašto? jer sam u pravu bio i tada i sada... živjela demokracija i PD

Kakvu to injekciju od 50 mil. kuna očekuje IGH i tko će ju dati? Nova dokapitalizacija? Ponovno se razvodnjava dioničarska struktura ili?

Zagreb Montaža, IGH, Dalekovod i Monting stvaraju novi holding

Hvaljen Isus i Marija!

Kolega sharky2,tko god da uloži još 50 miliona kuna,a to je planom IGH predviđeno još prošle godine na godišnjoj sjednici,a u cilju daljnjeg kapitalnog osnaživanja ,dobro došao u IGH,a kaj se tiče navodnog razvodnjavanja-ono se nije dogodilo ni prvi puta.
IGH se sastoji od dvije vrste dionica
IGH R-A 158 580 KOMADA sa kojima se trguje na ZSE ostao je nepromijenjen i
IGH R-B 105 590 KOMADA izdanih kod prošle dokap. i sa njima se ne trguje na ZSE
znači,jedino razvodnjavanje za postojeće dioničare se osjeti u slučaje eventualne isplate dividende,koja se normalno isplaćuje prema ukupnom broju dionica.

3. PBZ D.D. 2.701 1,70% OD 16.04.-23.04. POVEĆAO BROJ DIONICA ZA 218 KOM.

DOBRA VIJEST ZA INVESTITORE

PELJEŠKI MOST ĆE SE IPAK GRADITI

http://dubrovacki.hr/clanak/51033/dubrovacki-umirovljenici-prikupljaju-novac-za-peljeski-most

prema izjavama iz Dnevnika HRT1 19,30 umirovljenici grada Dubrovnika sakupili su fianncijska sredstva za gradnju DVA METRA MOSTA.

malo po malo

New Report

Close