IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sve sugerira da se IGH-u sprema crna sudbina, od ogromnih priča i najava poslova stoljeća, sad propadaju u crnu rupu iz koje je pitanje ima li uopće povratka ili će to biti kraj ove firme
što će za njih, koji su do sada praktički imali monopol na neke usluge, značiti otvaranje granica cijele EU strah me i pomisliti

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti

Da li će netko od vas ovdje odgovoriti na jedno potpuno prosto pitanje: Da li bi rusi i jedan Vlade Čović ulagali ogromne novce u ovu tvrtku da ona ima izgleda za stečaj kako se vas dosta ovdje izražava? Pitanje ne može biti jednostavnije pa evo hvala na vašim mišljenjima zašto su te persone ulagale u IGH ako će uskoro biti “gubitnici”. Izuzmimo paničare koji vide gubitak i propast firme ako preko noći ne zarade milju eura i slično tome, ali pri ulogu od 100 kuna. Za takve je kockarnica a ne ulaganje u vrijednosne papire.

Pišem upravo zbog ovakvih kao vi i rečenica iz vašeg posta “Još si jednom dobro pročitajte članak iz Večernjeg i dobro razmislite o napisanom. Tko shvati, dobro, tko ne shvati metlu u ruke i čistiti ulice.” Navlačite ljude, a to mrzim. Rekao sam da neću pisati i nisam ali kad je došlo ovako izvješće, a znam da je jure radić rekao da će razmatrati dividendu jednostavno sam morao reagirati. Pa to je nešto najodvratnije kako se taj čovjek ponaša i kako pravi ljude b_udalama. Kasnije ste me napali pa sam jednostavno nastavio. I iako ste napisali da nemam pojma o burzi i dionicama još uvijek nisam toliki panj da nasjednem na bajke i kupim igh

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Treba samo prošetati u Splitu do Spaladiuma i kada vidite one željezne šipke armature što vire iz nedovršenog objekta i onu rupetinu iskopanu u zemlji što zjapi prazna i odmah dobiješ cijelu sliku građevinskog “giganta” i ekipe koja je s njima gradila. Sve se vidi, ne “crno na bijelo”, nego u koloru!

http://www.rtl.hr/video/vijesti/22366/propada-li-spaladium-arena/

laiv, slučajo san iz Šibenika tako da o Čoviću ne govoriš(uteka 90 g nakon kradje iz TLM), uložili su jesu ali ova firma nije vani radila da ima reference nego znamo svi Dropulička, Gregurič i ekipa sve HDZ perjanice.Zašto nisu frizirali izvješće zašto? Nema HDZ nema posla, i to traje već, za ništa ti se tješit, ja sam popušija na DLKV koji ima kakvu takvu perspektivu i tržište, nema neku konkurenciju i radu vani, ali ovo se moglo očekivat iako su ovo razmjeri kolosalni

Miješate kruške i jabuke. Rusi i Čović nisu mali ulagači, sudbina malog ulagača nema nikakve veze sa sudbinom velikog. Što vi znate kako se Rus zaštitio od scenarija potopa? Ovdje nukate ljude kao da će ih sve Rus spasiti ako mu se uhvate za nogavicu?! Jeste li gledali film Titanic? Dok su se bogataši ukrcavali u čamce za spasavanje mali su bili ZAKLJUČANI u potpalublju. I jedni i drugi su se vozili brodom s ciljem dolaska na drugu stranu. Jedni su došli a drugi nisu, unatoč potonuću broda. Ista priča i na navlačenju kod drugih prvenstveno Agrokor firmi koja su čak sponzorirana. Mali ulagač koji ima x kn može uložiti i daleko bolju prigodu s realnom mogućnosti rasta a ne smanjivati prosjeke dok firma duguje 2000kn po dionici.

Ne znam koliko Spaladium Arena ima utjecaj na FI ali rješenje je u gradskim, županijskim i vladinim rukama.Svi oni imaju nekretnine u centru Splita koje bi se mogle dobro unovčit i s tim novcima mogu završiti projekat.Dakle rješenje postoji i o tom se pričalo a sad zašto se na tom ne radi … treba valjda upitati moćnike….. valjda je problem u onoj “dva hrvata tri stranke”…

DAJ PET !!!

http://www.seebiz.eu/eib-ce-podrzati-gradnju-autoputa-bar-boljare/ar-56050/

toliko pljuvanje ima i svoje razloge

Miješate kruške i jabuke. Rusi i Čović nisu mali ulagači, sudbina malog ulagača nema nikakve veze sa sudbinom velikog. Što vi znate kako se Rus zaštitio od scenarija potopa? Ovdje nukate ljude kao da će ih sve Rus spasiti ako mu se uhvate za nogavicu?! Jeste li gledali film Titanic? Dok su se bogataši ukrcavali u čamce za spasavanje mali su bili ZAKLJUČANI u potpalublju. I jedni i drugi su se vozili brodom s ciljem dolaska na drugu stranu. Jedni su došli a drugi nisu, unatoč potonuću broda. Ista priča i na navlačenju kod drugih prvenstveno Agrokor firmi koja su čak sponzorirana. Mali ulagač koji ima x kn može uložiti i daleko bolju prigodu s realnom mogućnosti rasta a ne smanjivati prosjeke dok firma duguje 2000kn po dionici.

Rus se zaštitio od scenarija “potopa”? Jasno je da su se “utapale” mnogi giganti u povijesti i propadali ali da su Rusi “lujke” koji ulaze baš u ovu firmu niti prije godinu dana i da neznaju šta rade, tu čista logika nalaže da se nema veze sa razumom. Jednako vrijedi i za Čovića, ma kako god ga blatili da je on iz TLM-a “izvukao” lovu, taj je čovjek ipak itekako poslovna i močna osoba koja sigurno ne bi utukla ogromnu lovu u firmu a da nezna procijeniti kako će ta firma godinu dana nakon njegovog ulaganja otiči u “stečaj”. Nisu to sitni i mali ljudi, to su igrači i to mnogi jako dobro znaju. Ti igrači ne gube lako novac, puuuuno teže od malog čovjeka jer su mnogi mali dioničari srljanjem u dioničarstvo izgubili i gače na sebi jer im je strah u kostima pojeo psihu ali to velikima tako ne ide. Imaju ti cilj i meni je dovoljno kada vidim tko stoji na čelu a na njemu nije jedini Jure Radić ljudi moji. Da, IGH je bio uzdanica HDZ-a ali nije to više kamenje sa kojim se određeni mogu bacati jer HDZ je možda “namještao” poslove u HR ali kako je zadnjih 5 godina u ovoj državi sve išlo putem u bezdan tu ne bi pomogao ni Napoleon da se dignio iz groba i stao na čelo HDZ-a pa i dalje gurao IGH jer ga više ni nema gdje gurati u državi u kojoj je sve otišlo prema dnu dna. IGH vidi izlaz na inozemnim adresama i samo će vrijeme pokazati tko je od malih dioničara imao snagu da prođe kroz ove neverine i oluje pa da ostvari svoj target. Čović jaaaako dobro zna zašto je baš ovdje ušao i zna kada je mogao uči, vjerujte ne da izgubi svoj novac, naprotiv. No, živi bili pa vidjeli.

evo baš nešto kontam i nije mi jasno dugoročne i kratkoročne obveze su 895 milja kuna
895000000/264170 )broj dionica =3387,9698(dug po dionici)
il sam ja nešto falio il je ovo preveć

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Gubitak IGH 450 milijuna kuna

whuahauahah kakva vijest, odjeknula svijetom.
U ponedjeljak tarapana.
Padate ispod 400 u jedno danu.
Gdje je corot i branitelj majstor?????

Da li je to kraj jedne ponzi sheme?

Institut IGH završio je prošlu godinu s neto gubitkom od 450,5 milijuna kuna, navodi se u financijskom izvješću objavljenom u petak na internetskim stranicama Zagrebačke burze. U 2011. Institut IGH ostvario je neto dobit od 13 milijuna kuna. Ovogodišnji gubitak posljedica je usklađivanja vrijednosti projekata koje tvrtka ima u portfelju i restrukturiranja.

Poslovni prihodi pali su s 388 milijuna kuna u 2011. na 272,5 milijuna kuna u prošloj godini. Poslovni rashodi lani su iznosili oko 260 milijuna kuna i bez vrijednosnog usklađivanja tvrtka bi imala neto dobit nešto manju nego lani.

Najveći dio rashoda nastao je zbog usklađivanja bilančne vrijednosti projekata. Tako su rashodi za vrijednosno usklađenje narasli s nešto više od 4 milijuna kuna na 162 milijuna kuna, a za rezervacije je ove godine izdvojen 251 milijun kuna.

Stručnjaci revizorskom kuće KPMG revalorizirali su pojedine projekte, a neke su potpuno otpisali. Nakon čišćenja bilance vrijednost projekata smanjena je za oko 400 milijuna kuna, iako su revizori nekim projektima i povećali vrijednost, navodi Večernji list.

IGH kreće u aktivniju prodaju projekata i nakon restrukturiranja okreće se osnovnoj djelatnosti. Sva provedena vrijednosna usklađenja utjecala su i na vrijednost dionice. Tako je statička vrijednost dionice 731,34 kune za Institut, a na konsolidiranoj razini neto kapital grupe iznosi 277,295.589 kuna, odnosno 1049,69 kn po dionici.

U tvrtki napominju i da imaju ugovoreno 550 milijuna kuna poslova koje tek treba naplatiti, a troškovi će im biti znatno manji nakon što su riješili obveze prema radnicima koji su otišli iz tvrtke.Naime, IGH ima 721 zaposlenog, a prema kuloarskim pričama, očekuju ga veliki poslovi, navodi Večernji list. Nedavno je IGH iznajmio Ban centar Europskoj uniji koja će u njemu imati predstavništvo, a posao na Domu rukometa u Kataru još je u igri.

pobrisali su crnog ivu, crnog ivu1, pobrisali su mnoge nickove, pobrisali su pobjedu, ALI NE MOGU POBRISATI MENE..a zašto? jer sam u pravu bio i tada i sada... živjela demokracija i PD

New Report

Close