Definitivno najopasnija dionica na ZSE, još uvijek visoko kotira s velikim ulozima a tako blizu ništa. “U uvjetima neizvjesnosti posljedice moraju dominirati nad vjerojatnostima. Prije nego investirate realno procjenite vjerojatnost da ste u pravu i kako ćete reagirati ako niste u pravu”.
Najbolja odluka otkad ulažem u dionice mi je bila izlazak iz ove muljatorske firme. Nikada neću zaboraviti to iskustvo i iskreno žalim sve one koji ga sada prolaze.
CoRot pogledaj novu BV, bit će ti jasno kuda ide, 200 kuna uz premiju.
Novi BV 731 kunu. Nemoj dalje, tko te poslušao, teško je nastradao.
Svi ti pozitivni izvještaji koji su bili lažirani kad tad su morali doći na naplatu. Iako je jure radić (namjerno pišem to ime malim slovima) znao da će biti ovakvo izvješće on svejedno izlazi u javnost s idejom da je moguća isplata dividende. Ljigavije od toga mislim da ne može.
Ovaj izvještaj mora imati za konzenkvencu:
– izvarednu skupštinu
– opoziv svih članova NO i promjena svih ključnih mjesta u IGH
Ukoliko se isto ne dogodi to je po mom mišljenju jasan znak da je firma spremljena za preuzimanje ili predstečajnu nagodbu.
Gubitak od 285 milja kuna u godinu dana!!!,a cijena dionice ispod realne vrijednosti.Firma na ovoj nerealnoj vrijednosti vrijedi velikih 10 milja erla. Ovo je jos jedna stecajusa ante portas.
Dobro pročitati i još jednom razmisliti
Sveobuhvatni gubitak u 2012. na konsolidiranoj razini iznosi 201,39 milijuna kuna i primarno proizlazi iz umanjenja dugotrajne materijalne imovine, ulaganja u nekretnine i financijske imovine, kao i vrijednosnih usklađenja potraživanja od kupaca i povezanih društava, stoji u izvještaju.
Drugi tjedan će biti pametniji kad se strasti malo smire.
Sad se vidi da su najveći paničari igrači sa po nekoliko dionica. Za takve je i dobro da su izašli da svojim prisustvom više ne opterečuju dionicu, niti njenu cijenu.
Ja samocekivao minus, doduse ipak manji nego ovaj.ali meni tu smrdi dosta toga( smrdi i od ranije) ovo je igra namjestena za Ruse po mome misljenju i bit ce tu svega… Rjesavaju se sestrinskih tvrtki itd. Rusi imaju uvid u ono što mi nemamo i ako su kupovali po 760kn nisu sigurno isli na to da ce izgubit pare.strpljen spasen
ode 30% kapitala.. di di bio? nigjde. šta si radio? ništa.
jako loša situacija i crna budućnost….sad nije pitanje koliko će još dionica IGH zaroniti nego da li će se na kraju firma uopće spasiti [emo_beztona]
Kakva svijecurina…100 kN cca.. Pufff…oče se zadržat iznad 440?
Kolege kakav stečaj??? Malo ozbiljnosti i osobnog dostojanstva…. I kakvih 1xx pobogu? Pa vi ste jako iznenađeni, očekivali pozitivan FI? Ja nisam…
Knjigovodstvena vrijednost po dionici je 731,34 kune.
Jeli vam treba još što objašnjavati u odnosu na trenutnu vrijednost dionice na burzi.
Pa vi stvarno nemate obraza. Kome to prodajete? Prema MRS odnosno MSFI-u vrijednost imovine u Hrvatskoj se računa prema vrijednosti nabave. Ne realna cijeni koju je moguće ostvariti na tržištu. Jel vi mislite da neke zgrade koje je igh napravio i koje su vrijedile 3000€ po kvadratu, da one isto vrijede i danas? Recite mi jednu firmu koja je u likvidaciji ostvarila isti iznos koji je stajao u knjigama? Pa kod otpisa i prodaje ta imovina više ne vrijedi ni 50% knjigovodstvene vrijednosti. Ali to vama nije jasno ili obmanjujete. To se često ovdje radi. Nemojte biti smiješni. Zaglibili ste u dionici koja nema dna. Nije da se pravim pametan ali ovo što radite svojim pisanjem i navlačenjem ljudi je nešto slično što je radić napravio vama; jadno i tužno.