[/quote]
E pa zasto se nebih nadao da se vrati na iste razine s kojih je palo( 4400 na 400) a bez vidljivog razloga.
I vi sada meni objasnjavate da je to znanstvena fantastika.
Dakle, vidimo se ,ne na 4400 nego na 7500.
lp
[/quote] divim se tvom optimizmu ,ali to je malo vise od naucne fantastike..[emo_plazi]
@ Branitelj
Napisao sam vam na pp da ovdje ne pišem jer više namam volje
[/quote]
E pa zasto se nebih nadao da se vrati na iste razine s kojih je palo( 4400 na 400) a bez vidljivog razloga.
lp
[/quote]
Bez vidljivog razloga?
Građevinski sektor u svijetu (osim BRICS-a) je krahirao zbog derivativnog rasta i FED policya (11 puta smanjili kamatne stope u 2001) koji je napuhao taj balon, ali ne nema problema niti vidljivog razloga, i da ok je da prosječni PE tržišta bude 40.
Netko je opleo po kupnji i ista više ne izgleda bajno. Bojim se da je rast bio kratkog vijeka i da ćemo potegnuti natrag.
Brutalno iskrcavanje po nalozima koji su glumili kupnju na 488,xx kn, sad umjesto svježeg keša imaju virtualne papiriće IGH [emo_beztona]
Brutalno iskrcavanje po nalozima koji su glumili kupnju na 488,xx kn, sad umjesto svježeg keša imaju virtualne papiriće IGH [emo_beztona]
Da je glumio kupnj onda bi valjda bjezao.
[/quote]
lp
[/quote]
mia pozdrav…moram malo reagirati na ovo “bez” razloga!
naime, prvo je negdje 2007 Jure Radić objavlio kako će IGH raditi brane u Čečeniji, u vrijednosti od cca 2 mlrd eura. Tada je IGH odletio na 16500 kuna. Lupalo se po ask-u kao da nema sutra te kako će graditi pelješki most vrijedan cca 500 milijuna eura.
Kreće kriza, investitori saznaju da je Elektroprojekt dobio posao u Čečeniji, a ne IGH. Polagano ali sigurno IGH pada na 1250 kuna.
Tada jedan dan, oko 15,30 Jure Radić objavljejuje da je IGH dobio posao u CG u vrijednosti od 2 mlrd eura. Bar-Boljare.
Kreće sumanuti rast, amerika se oporavlja a po asku se lupa kao da nema sutra. Ipak Jure Radić gradi Pelješki most i CG. Na tim vijestima IGH raste do nekih 4.500 kuna. Nažalost, poćinju špekulacije kako IGH neće dobiti bank jamstva i nakon što je to i objavljeno, IGH kreće u svoj ponor. Vijest koja je odjeknula balkanom. IGH ipak neće graditi autoput.
Tada ostaje nada Pelješki most.
IGH pada i pada. Posla nema. Kriza u RH sve jača i jača. Građevinarski sektor tone. Posao nitko ne može dobiti. Sve se raspada i kraja nigdje.
IGH tone i dalje. Dolazi vijest da se Pelješki most neće graditi te samim time da ga IGH neće graditi. U samo nekoliko godina Jure Radić izgubio je tri posla u ukupnoj vrijednosti od cca 5 mlrd eura. Novi posao nije dobio.
Dolazi neki Rus u kojeg se polažu nade. Obećava da će Rusi graditi Pelješki most, a mi dobiti Južni tok.
Južni tok propada.
Što je ostalo poštovana kolegice????
IGH je objavljivao brutalne poslove i niti jedan nije dobio.
KAKO ONDA MOŽETE GOVORITI DA JE PAO BEZ RAZLOGA???
PA DA JURE RADIĆ NIJE MULJAO LJUDE NEBI NITI RASTAO TOLIKO, A DANAS BI BIO DEBELO ISPOD 200 KUNA.
Ja vidim da kraja ponora nema. IGH ide ispod 200 kuna, samo je pitanje vremena.
I sada za kraj. Rejting RH je jedno veliko i obično smeće. Ljudi moji, iskreno, ne mogu shvatiti od kuda vi crpite pozitivu. Pa da, treba biti pozitivan, ali ovo kaj vi raditi je mazohizam.
LP i laku noć.
Da je glumio kupnj onda bi valjda bjezao.
[/quote]
Utekao bi da je stigao, ali mislio je da se više nitko neće istresti pa su ga natrpali [emo_zloban]
Zar treba neka “reketaška” agencija da zaključi da smo “smeće”. Svako normalan je to mogao zaključiti već sam. Zato ne vidim čemu ova “bježanija” sa ZSE-a
Zar treba neka "reketaška" agencija da zaključi da smo "smeće". Svako normalan je to mogao zaključiti već sam. Zato ne vidim čemu ova "bježanija" sa ZSE-a
A ti bi “kao ” kupio pa kupuj dionica imaš viška a nema kupaca.