Uspješno prošao dokap,a dionica ni da mrdne.To samo ima kod nas [cry]
Nevjerovatno što rade od burze!
???????
pa 60% dionica je ostalo neupisano! ovo je bio fijasko, a ne uspjeh! mene čudi da cijena ne pada nakon ovakvog kraha! [shocked]
sa odlukom danasnje glavne skupstine sve se nastavlja prema planu. ovime ce se znacajno povecati obrtni kapital, a atraktivnost ponude kreditorima za kupnju obveznica povecava se opcijom moguce zamjene u dionice za 5 godina po sadasnjoj (potcijenjenoj) valuaciji. i vise nego fer za sadasnje uvjete i realne mogucnosti prikupljanja kapitala kod investitora. no, od ovoga ce profitirati i svi postojeci dionicari sa neminovnim porastom vrijednosti dionice.
Bok svima!
Iako sam novi ovdje u IGH, prati me sreća pa sam već u solidnom plusu.
Ali ja mislim da nije to samo sreća. Uz dobronamjerne savjete prijatelja, dao sam si i sam malo truda i proučio neke materijale, novinske članke i sl. i mogu vam reći što mene motivira da još dokupim ovih dionica po ovakvoj cijeni, umjesto da prodam ove što sam nedavno kupio, iako sam u plusu:
1. novi dioničar Veniamin Mezhibovskiy, ruski biznismen blizak Gazpromu, a to znači i samom vrhu ruske politike i Putinu. A sjetimo se samo neprekidnog Putinovog interesa za našu zemlju, projekt Družba Adria, LNG terminal u Omišlju, Petrokemija itd..posjeti Hrvatskoj, iako zasad neuspješni, ali očito vremena se mijenjaju.. njima naravno treba jak domaći partner za ovakve velike projekte, a to je upravo IGH.
2. drugi novi dioničar je vlasnik ZG montaže, vrlo uspješan naš biznismen kojeg bih ja opet povezao sa cijelom ovom ruskom Gazprom pričom, jer se u nju idealno uklapaju – njihovo područje rada obuhvaća gradnju složenih objekata po sistemu „ključ u ruke“ – čelične konstrukcije, termoenergetski objekti, rafinerijska postrojenja, petrokemijska postrojenja, cjevovodi – imaju svoju školu zavarivanja, Zagreb-Montaža Grupa u svojem sastavu ima i vlastiti Institut za zavarivanje i puno atestiranih zavarivača, imaju dosta radnika koji rade u Njemačkoj i Rusiji, dakle u tom su biznisu 100%, i kao takvi opet pouzdan partner za najveće Ruske projekte.
I ono što je još posebno zanimljivo – upravo ova tvrtka ZG montaža će graditi novu zagrebačku zračnu luku, dakle radi se o stvarno respektabilnoj i pouzdanoj formi:
http://www.profitiraj.hr/poduzetnici/zagreb-montaza-ce-graditi-novu-zracnu-luku-zagreb/
http://www.jutarnji.hr/u-eri-otkaza-zagreb-montaza-trazi-nove-radnike/197717/
E sad, nek procijeni svaki za sebe, ali upravo ovakve priče sa velikim projektima i uključenim strancima koji imaju svoje ciljeve, velike projekte i naravno neophodan cash – to je po meni ono gdje treba uložiti ako se želi zaraditi.
Sretno svima! 🙂
Bok svima!
Iako sam novi ovdje u IGH, prati me sreća pa sam već u solidnom plusu.
Ali ja mislim da nije to samo sreća. Uz dobronamjerne savjete prijatelja, dao sam si i sam malo truda i proučio neke materijale, novinske članke i sl. i mogu vam reći što mene motivira da još dokupim ovih dionica po ovakvoj cijeni, umjesto da prodam ove što sam nedavno kupio, iako sam u plusu:
1. novi dioničar Veniamin Mezhibovskiy, ruski biznismen blizak Gazpromu, a to znači i samom vrhu ruske politike i Putinu. A sjetimo se samo neprekidnog Putinovog interesa za našu zemlju, projekt Družba Adria, LNG terminal u Omišlju, Petrokemija itd..posjeti Hrvatskoj, iako zasad neuspješni, ali očito vremena se mijenjaju.. njima naravno treba jak domaći partner za ovakve velike projekte, a to je upravo IGH.
2. drugi novi dioničar je vlasnik ZG montaže, vrlo uspješan naš biznismen kojeg bih ja opet povezao sa cijelom ovom ruskom Gazprom pričom, jer se u nju idealno uklapaju – njihovo područje rada obuhvaća gradnju složenih objekata po sistemu „ključ u ruke“ – čelične konstrukcije, termoenergetski objekti, rafinerijska postrojenja, petrokemijska postrojenja, cjevovodi – imaju svoju školu zavarivanja, Zagreb-Montaža Grupa u svojem sastavu ima i vlastiti Institut za zavarivanje i puno atestiranih zavarivača, imaju dosta radnika koji rade u Njemačkoj i Rusiji, dakle u tom su biznisu 100%, i kao takvi opet pouzdan partner za najveće Ruske projekte.
I ono što je još posebno zanimljivo – upravo ova tvrtka ZG montaža će graditi novu zagrebačku zračnu luku, dakle radi se o stvarno respektabilnoj i pouzdanoj formi:
http://www.profitiraj.hr/poduzetnici/zagreb-montaza-ce-graditi-novu-zracnu-luku-zagreb/
http://www.jutarnji.hr/u-eri-otkaza-zagreb-montaza-trazi-nove-radnike/197717/
E sad, nek procijeni svaki za sebe, ali upravo ovakve priče sa velikim projektima i uključenim strancima koji imaju svoje ciljeve, velike projekte i naravno neophodan cash – to je po meni ono gdje treba uložiti ako se želi zaraditi.
Sretno svima! 🙂
Potpisujem Vase razmisljanje, a kako vec rekoh gosp Vlado Covic (Zg montaza) je jedan vrlo sposoban, nadasve uspjesan poslovni covjek, koji zna, apsolutno zna sto radi i u svojim projektima nije izgubio nikada, unatoc bilo kojem levelu ove krize koja je rusila svijet a kako ne bi dionice na nasoj burzi, pa sukladno tome i IGH. Ako je ovaj covjek usao u ovu firmu, onda ja osjecam definitivan potvrdjen mir. Cak me ne zanima ni taj rus ili neznam koje jos eventualne figure. Potez gosp Covica je meni dovoljan da mi potvrdi ispravnost vlastitih poteza u ovoj dionici. Svako dobro svima.
Žao mi je što ne poznajem gospodina Čovića, ali površno znam čitati financijske i revizorske izvještaje (potpuno amaterski), no čini mi se da većina forumaša uopće ne čita iste! Dakle Finina stranica, potpuno bez naknade! Zagreb montaža 2011. g. još nema, ali 2009. na 2010.g. značajan pad prihoda! Prodali Sky office 50% udjela Dalekovodu, kojeg su od financijskog i korupcijskog potopa spasili mirovinski fondovi! Sreća za zaposlenike! Pogledajte odnos imovine tvrtke i zaduženja, revalorizaciju imovine etc.!
Mislim da je gospodin Čović sposoban poduzetnik, u svakom slučaju vrijedan i neeksponiran, ali da mu vrijeme ne ide na ruku. Jednostavno veliki dugovi i nelikvidna imovina(nekretnine), krediti uglavnom u €(tečaj klizi nepovoljno), sreća prati ga HBOR, ali kome da proda ili unajmi Sky office, možda nama forumšima po 20€ kvadrat plus režijski troškovi.Sumnjam?! Broj nezaposlenih raste….
I u takvoj situaciji čovjek ulazi u IGH….ili ima informaciju što je kažnjivo ili iz kredita ulaže u dionice, što je jako rizično!
Prijateljstva na forumu ne prihvaćam, ja sam iskren, moj jedini prijatelj je novac!!!
Tržište Službeno tržište
Vrsta vrijednosnog papira Komercijalni zapis
Broj izdanih 11.100.000
Nominalna vrijednost 1,00 EUR
Datum dospijeća 8.6.2012
Da li vam je ovo poznato?
http://zse.hr/userdocsimages/prospekti/IGH-M-223AProspekt-146201192402.pdf
lopina@ jel ima kod tebe negdje da nema meda i mljeka ???? osim ernt ,tamo si zapilao brate hebeno
Pa zar ERNT i na sadašnjih 1000 kn nije preskup.
Za P/E 10 netto potrebno bi bilo da zarađuju godišnje cca 200 mil kn dobiti brutto,netto 160,kada
se plati porez na dividendu ostane 130 mil kn ili 100 kn po dionici.Mislim da je to teško ostvarivo.
Za p/e 10 IGH bi trebao zarađivati na sadašnju cijenu od 750 cca 100 kn po dionici da bi bili isti.
Mislim da će u dužem vremenskom razdoblju iGH lakše ostvarivati i veću dobit od toga.Nakon
upisa zamjenskih dionica i priliva novih likvidnih sredstava mrtva ,blokirana imovina IGH bi se mogla pokrenuti,a IGH se baviti svojim osnovnim poslovanjem tj.projektiranjem i nadzorom i postati
visoko profitabilnas firma.Sada je IGH blokirani developer ,ali ipak u povoljnijoj situaciji od INGRE
pa se zato i trži gotovo duplo povoljnije od INGR.
Ipak,uslužne djelatnosti većeg nivoa koje obavlja IGH je unosniji posao od gradnje.
i zato smatram da je IGH na ovim cijenama izvrsna kupnja.
Ali tek na cijeni od 1135 postaje interesantan i fondovima.Nećemo dugo čekati tu cijenu,jer ne treba
zanemariti da je ova dokapitalizacija specifična,jer se dionice kupljene po 760 neće tako lako prodavati ispod 1000.
U IGH očekujem med i mlijeko u potocima!
[/quote]
Kolega lopina, sve potpisujem i slicnog sam razmisljanja ali jedno mi ipak nije jasno.
kako to da predvidjate jaci interes za nase mirovince na razinama 1135 kada su mogli uci i nize svo ovo vrijeme a nisu?
Kako god, ovdje je napokon situacija pozitivna i idemo ondje gdje i trebamo biti kao bivsa perjanica ZSE,
LP
Može eventualno dolje sad kad je BOok Value duplo manji , zar ne ? [wink]
Frende ako ti misliš da će taj Rus sada dići dionicu na 1500 kn da bi častio male dioničare na putu prema 25% i više, onda si lud. Rusi jesu široke ruke – kad treba zavaljat nekome šamar il šaku, ko ona braća Kličko, al kad je u pitanju akvizicija, onda rasture dionicu do dna
Primjer gaženja kakvo ovdje slijedi – RNAF BOsanska Shipčina.
A i samo ime kompanije iza toga nam sve govori :
GAZ(imo)PROM(et) [thumbsup]
Meni nije jasno o čemu vi pričate? Da će Rus lagano dizati cijenu da skupi još 15-20% tvrtke. Pa mogao je kupiti dionica po 100 eura koliko je htio. Pa je zagrabio samo 40%
Meni nije jasno o čemu vi pričate? Da će Rus lagano dizati cijenu da skupi još 15-20% tvrtke. Pa mogao je kupiti dionica po 100 eura koliko je htio. Pa je zagrabio samo 40%
Generalno jako sam pozitivno iznenađen razvojem situacije i sve čestitke Upravi 🙂 što je usprkost brojenim neispunjenjim obaćanjima i totalno nepotrebnim gafovima u vezi EU uspjela animirati ulagače u IGH.
Uskoro će aukcija obveznica i sada treba videjti da li će se sada mirovinski fondovi javiti i koliki će biti interes.
Ukoliko se otkupi cijeli iznos predviđen za ovu auckiju mislim da će IGH – R -A svojim putem a crobex svojim.