IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Od ukupno 264.000 dionica u dva kruga dokapitalizacije prošlo je 105.590 dionica po 759,54 Kune ili 40%.

Znači ostalo je još 158.385 dionica ili 60% za dokapitalizaciju slobodno.

Dali to znači spuštanje cijene ili što ?

Od ukupno 264.000 dionica u dva kruga dokapitalizacije prošlo je 105.590 dionica po 759,54 Kune ili 40%.

to znači " ima više papirića nego budala"…. 60% dionica je ostalo neprodano, pametnome dosta…

moji poruke nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica

to znači " ima više papirića nego budala"…. 60% dionica je ostalo neprodano, pametnome dosta…
[/quot

Kolega, taj pametan izgleda da vi niste jer:
"Da bi se operacija dokapitalizacije uopće provela, investitori bi trebali upisati nešto više od trećine prvotno utvrđenog broja novih dionica (što znači 92.750 komada) i uplatiti nešto više od 70 milijuna kuna. "
s obzirom da je uplaceno osjetno vise od potrebito uspjesne dokap.( 105,5k dionica) ovo jest vrlo uspjesna dokapit.
Drugo…ulaze Rusi i to je nesto najbolje sto se moglo dogoditi jer je on iz gradjevinske branse i sigurno otvara prostor na trzistu SSSR..mozete li zamisliti kamo bi spekulanti napumpali dionicu recimo PTKM da Rus ulazi unutra a isti je iz prehrambeno-plinskog biznisa..
3) booking je zadrzan na 2050 s prijasnjih 2470kn ( jer nije otkupljeno sve) stoga i mali investitori nemaju sto prigovoriti nego i dalje u dokup ako se ima baruta.
4) Ovaj Ruski gradjevinar ce jos lagano dokupljivati na ovim cijenam i sada je definitivno utvrdjeno dno od 760 i vise ga nema nikada ili gotovo nikada na ovim razinama.
5) nasi mirovinci moraju reagirati jer im zlatni bizon trci posljednji krug pakla i pokupiti sto se pokupiti da na ovim mizernim razinama.
6) vidimo se na 5500 kako sam i najavljivao u svim mojim mailovima…
a biti ce to znatno prije nego li i optimisti misle…
Dovoljan ce biti 1-2 veca posla u Rusiji te Pleso…
Cestitam sam sebi ali i svima strpljivima.Ovdje se trud tek treba naplatiti..idemo premo booku i par skokova..
lp

Jure Radić
Svi smo mi bili svjedoci gomile lažnih vjesti koje je doticni plasirao kroz medije
zadnjih godina sa namjerom da podigne cjenu dionice bilo je tu stvarno laži
na kubik i kvadrat..
pitam se koja je to misteriozna firma kupila dionice i zasto Jure suti o tome i
pod kojim uvjetima su uopće dionice kupljene kad u prvom krugu nikoga nisu zanimale po ovoj cijeni..
Dali jos postoji neki pozadinski dogovor kojeg nismo svjesni možda je >Jure morao ko zna što još ispod stola ponuditi nebili nagovorio dotićnu firmu da uzme IGH po ovoj cijeni..

Previse se ovdje suti o svemu da bi to bila cista posla zasto je tajna tko je kupio…
Biti će ovdje opet teških šprekulacija i muljaža…
Ne velim da dionica vrijedi ili ne vrijedi ovu cijenu ja zasada nisam nimalo zainteresiran…
Netko ce tu dobro zaraditi a bome i popušiti…

Lipi moj

Čudiš se što Jure šuti i ne kaže ko je misteriozni ulagač?

Pa sve ti piše u novinama prika, samo triba pažljivo čitat:

U IGH nam nisu željeli komentirati ove navode, pozivajući se na zakonsku zabranu. Poručuju kako će uskoro objaviti popis novih dioničara. S obzirom da povećanje još nije upisano, ne mogu zasad otkriti tko su upisnici.
Od izvora bliskih IGH doznajemo kako će se velike promjene dogoditi u Nadzornom odboru kompanije, ali i Upravi. Promjene će, špekulira se, uključivati značajno osnaživanje navedenih tijela, i to – kako doznajemo – zvučnim imenima iz financijskog sektora.

Ovdi sve piše, i pametnom dosta [thumbsup]

Ja sam danas još podeblja, jer ovakve dobre vijesti, uz minimalan rast cine su ko dar s neba [bye]

Hvala prodavačima,
i lipi pozdrav svima
[/quote]

Kolega opisao si sve tako jasno i kratko te pruzio iskrenu sugestiju drugima, samo mogu nadodati da Vam svaka cast! Kao da ste mene citirali. Kako je lijepo kada je covjek sposoban citati i između redaka u tekstu javnih glasila. Sta se "valja iza brada" zar je toliko bitno onima koji ne aludiraju da budu vlasnici ove tvrtke? Tko aludira da bude vecinski vlasnik ove tvrtke, sigurno ne sjedi na ovom forumu i piskara sa ljudima. Veliki je broj malih ulagaca, bez obzira na velicinu pojedinog portfelja, a mislim da je takvim istima bitno strpljenje da dosegnu svoje targete. Da li za 7 dana ili 7 godina, whatever. Gradjevina je uvijek bila jedna od najvecih "mafija" koje ne propadaju tako lako jer ljudi involvirani nisu djeca, to su itekako igraci koji mozda ponekad povuku jedan krivi potez ali gledaju tri poteza unaprijed i kada taj zadnji potegnu onda stignu na mjesto gdje ce nekima biti zao zasto nisu to docekali, a sve je ovisilo samo o pojedincu i njegovoj odluci.

Ostaje za vidjeti tko je ovaj baja ali,nesluzbeno, jak igrac iz ruske gradjevine.S obzirom da su rusi iznimno uticajni u Crnoj Gori,uopce se nebih iznenadio u iznenadne obrate u nasu korist i ondje.No to je nebitno.Kljucno je trziste bivseg SSSR-a a posebice Rusije.
Uzivajmo

http://www.seebiz.eu/ruski-biznismen-najveci-pojedinacni-kupac-dionica-igh/ar-35592/

To su one iste pare koje su prije par godina isisane iz firme, i to samo jedan dio toga isisanog novca.
Poslove koje je odrađivao za državu IGH je naplaćivao po dvostrukoj i trostrukoj cijeni od tržišne, pa čak i u takvim super pozitivnim okolnostima oni nisu uspjeli akumulirati neki kapital unutar firme za krizna vremena. Totalno nekonkurentna firma po današnjim tržišnim cijenama po kojima se izvode projekti.
Dakle da rezimiramo: Pare iz "usisavača" se vraćaju kući, naravno pod krinkom nekog, a koga bi drugog nego bogatog Rusa, koji je u Rusiji kao i ovi ovdje "jamio" sve što mu je došlo pod ruku!

Biznismen se vjerovatno zove Juras Drpić-Guzovski!

http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/trziste-kapitala/najveci-pojedinacni-kupac-igh-ruski-je-biznismen/
http://hr.seebiz.eu/infrastruktura/ruski-biznismen-najveci-pojedinacni-kupac-dionica-igh/ar-35592/

eto, jesam li upravo o ovome govorio danas? o daljnjem dokapu kroz zamjenjive obveznice i razlozima i planovima vezanim uz to, o otvaranju prostora za projekte u rusiji i ex-sssr, kao i na području bih (i naravno rh), itd.

kolege, dobro je nekad i vjerovati u sadržaj postova (bar nekih sudionika) na ovom forumu. pa nije sve, baš sve samo drukanje u ovom ili onom smjeru.

nema veze, glavno da smo dodirnuli stvarnu točku preokreta i sada sigurno idemo u pravcu oporavka i tvrtke i njene valuacije na tržištu. danas smo svjedočili nesigurnom rastu valuacije, jer je ovdje učmalost malo prepotrajala, pa za zaokret sentimenta treba malo više. nadam se da ćemo već sutra to i prebroditi, na krilima činjenica iz članaka i novih detalja o kojima ćemo doznavati ovih dana.

disclaimer: ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju, vec je izraz osobnog misljenja

Manje od polovine dionica je prodano i to je vama super vijest. Najbolje bi bilo još i da se xy javi da je firma podcijenjena. Po meni je ovo živa banana i ne nadam se dobru

Manje od polovine dionica je prodano i to je vama super vijest. Najbolje bi bilo još i da se xy javi da je firma podcijenjena. Po meni je ovo živa banana i ne nadam se dobru

Nebi se htio mješati jer nemam predmetne dionice ali kao građevinar (projektant, voditelj projekata, developer…) s nekim iskustvima (ne samo iz Hrvatske) želio bi postaviti neka pitanja.
ad 1) Zašto mislite da bi IGH bio tako zanimljiv nekom stranom investitoru, recimo, Rusu?
ad 2) Dali uistinu smatrate da IGH raspolaže takvim "know-how"-om da bi u Rusiji (ili bilo gdje na kugli zemaljskoj) projektirao bolje i jeftinije od domaćih projektanata?
ad 3) Znate li uopće koliki je honorar projektanata na tržištu i kakvo je stanje na tržištu? (ne mislim na poslove koji su dobivali u okviru cestogradnje i koji su bili debelo preplaćeni)
ad 4) Znate li uopće koliko firmi nudi takve usluge u Hrvatskoj i to po znatno nižim cijenama, a iste kvalitete?
ad 5) Zašto mislite da bi velike infrastrukturne projekte morao projektirati ili nadzirati baš IGH? Pogledajte tko je projektirao zagrebački pročiščivać kojeg su financirali Nijemci…Ovdje valja izuzeti aerodrom ali im i Francuzi neće platiti kao HAC maljanje tunela (3 do 4%)…
ad 6) Znate li što se je dogodilo s "velikim" projektima u Rusiji, a koje su na velika zvona objavljivali prije 3-4 godine?

Odgovori na gore postavljena pitanja su činjenice…sve ostalo su špekulacije i navlakuše….

IGH se spasio (do daljnjega) bankrota i to je jedina pozitivna stvar…sad će tek početi muke da se firmu postavi na noge jer većih poslova praktički nema dugo vremena, a s padom HDZ-a s vlasti bit će im još gore

Ma meni je igh drag i cijelo sam se vrijeme nadao nekoj ozbiljnoj opciji s Bechtelom (ili Enkom), a prica o Rusu (cak i ako je istinita) je problematicna. Nevjerojatna mi je opcija da Rus kupuje firmu koja se diči znanjem i da radi u Rusiji. Imaju oni toga puno boljeg (i jeftinijeg). A usput, igh nema kapaciteta za značajniji rad na takvim tržištima. Dobar primjer je NIS Naftagas. Naravno da ne radi u Rusiji….ali zato Rusi rade istrazivanja u nasim krajevima (umjesto nasih firmi). I razbucali su im svu pamet…potjerali strucnjake…Mislim da iza "naseg" rusa ipak stoji sv. Djordje i ekipa.

New Report

Close