IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jure misli da prijedlog neće proći…ja mislim da se on boji da neće njegov proći… Mi mali smo stvarno budale ako nas ovakva vlasnička struktura sjxxe

Jure misli da prijedlog neće proći…ja mislim da se on boji da neće njegov proći… Mi mali smo stvarno budale ako nas ovakva vlasnička struktura sjxxe

A što ako se mali dogovore i počnu upucavati poi minimalno 50.000 EUR,
recimo da je netko imao dvije dionice kao i ja u trenutku
donošenja odluke o dokapitalizaciji.
Ako ja ,kao i ostali mali želimo biti ozbiljan partner IGH ovo je
idealna prilika da uđemo jeftino tj po 760 kn kupimo minimalni paketić od tih 500 dionica.
Nije li ovo prilika upravo da mali znaćajnije povećaju svoj utjecaj.Ne sa prijedlozima.
Lovu na sunce.Ovo je prilika za svakoga tko je bio unutra na dan dokapitalizacije.Iskoristimo priliku
i povečajmo svoj utjecaj.

Mislim da bi netko trebao dati i protuprijedlog,da se eventualni nerealizirani upis zbog veće ponude
od potražnje u dokapitalizaciji,može uz prioritet pretvoriti u kupnju zamjenskih obveznica,koje
bi za ozbiljne investitore trebale biti veći mamac od ovih dionica u prvom upisu.
Nareavno minimalni startni upis je 50 tis.EUR. Tkom ih nema neka pjeva borbene.

Čitam već nekoliko mjeseci ove komentare i jednostavno se sve svodi na isto, nitko ne zna šta će se događati nakon skupštine…nitko. Osobno mislim da su se kolege koje drukaju da će dionica završiti na 500 ipak malo preračunali iako kod nas je sve moguće. izglednija je činjenica da ćemo dobiti novog većinskog vlasnika i uz euforiju oko toga (pogotovo ako je big) i mali poguranac tipa ZLZ-a otići na neke realnije vrijednosti (1200-1400), kad se to konačno dogodi ja se opraštam od svog udjela i izlazim, dosta je bilo stresa. I da, uopće ne sumnjam da će nakon što izađem dionica još uzletiti…takve sam sreće.
Naravno, da imam para sad bi kupovao.

Mislim da je vrijeme da ova firma da konacno nesto svojim dionicarima

@lopina

Što ti mene ne pustiš da ja preko tvoje kuće napravim još jedan kat, dva ili tri? Ovo je idealna prilika, ionako nitko ništa ne gradi. Što ti imaš od toga? Ništa, još ću ti uzeti 50 % kvadrata jer mi treba za vatrogasne stepenice i lift.

Stvarno bi postojeći mali dioničari trebali biti ludi da glasaju za Jurin prijedlog!

Tko zna kakve su tu unutra igre,velik novac se vrti,a dobije se i provizija. Mi koji nismo prodali mislim da na vrijeme,a ne ulazimo u dokap smo pushing [bye]

Tko zna kakve su tu unutra igre,velik novac se vrti,a dobije se i provizija. Mi koji nismo prodali mislim da na vrijeme,a ne ulazimo u dokap smo pushing [bye]

Zašto? Prijavi se na Skupštinu i glasaj protiv Jurinog prijedloga. Još imaš vremena za prijavu. Pazite zadnji rok za prijavu je 19.4. u četvrtak! Važno je da nas dođe što više.

Zašto? Prijavi se na Skupštinu i glasaj protiv Jurinog prijedloga. Još imaš vremena za prijavu. Pazite zadnji rok za prijavu je 19.4. u četvrtak! Važno je da nas dođe što više.

[/quote]

Jašta da nas treba što više…

Koliko je afera, neće biti dovoljno pojedinaca da svaki ispriča po jednu…

I da pitamo radišnog nam Juru što je Vincenzu Blagajiću preplatio onu zemlju na Šolti i otkupio njegov dug, kada se zna da nitko nikada na tom dijelu Šolte nije platio kvadrat zemlje ni približno?

Što je od Sanaderovog prijatelja Jerića platio više od 15 milijuna kuna za udjel u Lux gradnji kada cijelo društvo ima temeljni kapital od 10 milijuna kuna? Inače, tvoj prijatelj Jerić ima 50-tak kaznenih prijava, nakon što je između ostalog, upropastio jednu malu hrvatsku banku. Reci nam Jure, koliko je od toga išlo Sanaderu, a koliko Mladineu, a koliko tebi Jure?

Jure, Jure, crni Jure a što si Anti Stojanu prodao pola Radeljevića i što je to bilo potrebno, kada si mogao prodati i druga sranja koja si godinama kupovao i financijski upropastio društvo? Reci Jure, jel to samo bila pozajmica dok ne odradite "dil" ili su se vraćali stari dugovi?

Jure, Jure, a di je nestala Marinica i kako to da je Djukan ostao i onaj isprdak od Leje koji ti već godinama falsificira financijska izvješća, a "navodno" je najveći pojedinačni dioničar tvoje mezimice.

Jure, Jure…mislim da ti ovaj puta niti ispovjed u Vatikanu neće pomoći da se izvučeš…jer vlast se promijenila, Gregurić osjedio i ostario i nema više tko da te štiti Jure, a ovi, Bogami u Uskoku sve nervozniji i stalno šefa vuku za rukav da otvori spise i potraži pravdu…

Jure, Jure, star si čovjek…možda bi bilo najbolje za tebe da odeš konačno u penziju i pustiš vrijedne i poštene ljude u IGH da rade svoj posao i pošteno zarade plaću… a ne da tebi svake godine plate više od 800 tisuća kuna bruto plaće + bonuse i beneficije, tebi koji si financijski upropastio i društvo i dioničare i stotine kooperanata…

Jure, Jure, poslušaj me Jure, ovaj savjet ti je potpuno besplatan. Hvala.

cjenim pokušaje kolega koji se žele organizirati i probati na skupštini stvoriti oporbu ali mislim da je sve definirano i nema smisla, uostalom ne razumijem zašto nekom smeta ulaz po uvjetom da uložiš 50-tisućica, da se razumijemo, ja ih nemam ali sam mogao ovih dana ući po nižoj cijeni od 760 (zapravo mogao je ko god je htio). Ukoliko želimo da dionica ide prema gore onda je jedina solucija da dokapitalizacija prođe i da se skupi friškog kapitala.
Ako dokap ne prođe onda ćemo još dugo dugo biti ukopatni na ovim razinama.
Bar mi se tako čini.

@marac1
Imamo već više tisuća dionica. Lejo ne može glasati za dokapitaalizaciju ;). Jure napokon može u mirovinu. Još uvijek može birati gdje je želi provesti.

cjenim pokušaje kolega koji se žele organizirati i probati na skupštini stvoriti oporbu ali mislim da je sve definirano i nema smisla, uostalom ne razumijem zašto nekom smeta ulaz po uvjetom da uložiš 50-tisućica, da se razumijemo, ja ih nemam ali sam mogao ovih dana ući po nižoj cijeni od 760 (zapravo mogao je ko god je htio). Ukoliko želimo da dionica ide prema gore onda je jedina solucija da dokapitalizacija prođe i da se skupi friškog kapitala.
Ako dokap ne prođe onda ćemo još dugo dugo biti ukopatni na ovim razinama.
Bar mi se tako čini.

E pa krivo ti se čini.

Tko u ovoj državi ima novca za ulaganja? Pa, mirovinci naravno i ostali institucionalni ulagatelji.

Kako to da se njima nitko nije obratio da sudjeluju u dokapitalizaciji, zasad pretpostavimo da nije i kako to da je model složen tako da u vlasništvo uđe odabrana ekipa sa "ukradenom" lovom, bez prospekta koji je "conditio sine qua non" bilo kakve ozbiljne dokapitalizacije. Kako to da uprava nije na vrijeme prepoznala potrebitost dokapitalizacije i pripremala se mjesecima za nju. Kako to da nisu bili fer prema malim dioničarima i njima ponudili sudjelovanje pod "normalnim" uvjetima u dokapu i kako to da je skupština organizirana 4 dana prije objave revidiranih financijskih izvješća društva i grupe na ZSE?

Pa, ako je to tako sve slučajno, onda sam ja zaista u zabludi. IGH sigurno ne stoji sjajno, situacija je teška, no tko je kriv za tu "težinu", mali dioničari, kooperanti, radnici??? Ne, krivi su Uprava i NO, a mi bi, kao mali dioničari sada njima trebali omogućiti da "ukradenim novcem", kojeg su "vrijedno" skupljali posljednjih godina "tunelareći" projekte grupe i društva i puneći svoj džep, da ti isti ljudi tim novcem potiho preuzmu društvo?

Meni to izgleda u najmanju ruku nemoralno, a u razvijenim državama zapadne demokracije, to se uobičajno naziva teški kriminal. Lp.

ima li kakve veze sa IGH ovaj ugovor potpisan u RIjeci

New Report

Close