ugovor bi trebao biti sklopljen kad vlada potpise ugovor a kako je to najavljeno za 11.04.ocekujem i da potpisivanje istoga ce usljediti najkasnije do 26.04
Dali će brana na 700 kuna izdržati pritisak ili će pući i doći do panike, postoji li još uvjek mogućnost pritiska na marginaše pa da dođe na ozbiljnije rasprodaje dionice IGH.
Dali će brana na 700 kuna izdržati pritisak ili će pući i doći do panike, postoji li još uvjek mogućnost pritiska na marginaše pa da dođe na ozbiljnije rasprodaje dionice IGH.
dali si ti onaj medo nick koji je izbrisan?
[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
btw. ja vidim branu na 735
Dok vi gledate branu ja čekam povoljnu priliku za dokup IGH a to nikako nije 700 a niti 735 kuna nego niže.
ima ko kakav suvisli komentar
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/G6NoO5uOWlQXqawERVNgng==.pdf
ima ko kakav suvisli komentar
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/G6NoO5uOWlQXqawERVNgng==.pdf
Mislim da smo sada u još većim problemima.
1.) Očito je frka jer ni sa prvim prijedlogom se nije završilo, a već ide novi sa još većom kemijom
2.) Sad tek ne znamo što držimo u rukama. Broj dionica, temeljni kapital sve je jedna velika magla
Ne znam tko bi osim velikih institucionalnih investitora i Banaka koji su izloženi kroz financiranje ulazio u ove aranžmane.
Dobro su (malim dioničarima) nam smjestili.
ugovor bi trebao biti sklopljen kad vlada potpise ugovor a kako je to najavljeno za 11.04.ocekujem i da potpisivanje istoga ce usljediti najkasnije do 26.04
Taman oko skupstine..
rezija : jure radic
Dobro sam se nasmijao, tko bi rekao prije par mjeseci da će netko nadmašiti ingru i magmu.
Štampati će dionice, onda će štampati obveznice, pa će opet "proizvoditi" dionice i mijenjati ih za obveznice [shocked]
Uff, moglo bi tu biti jako puno dijonica.
1.) Očito je frka jer ni sa prvim prijedlogom se nije završilo, a već ide novi sa još većom kemijom
2.) Sad tek ne znamo što držimo u rukama. Broj dionica, temeljni kapital sve je jedna velika magla
Ne znam tko bi osim velikih institucionalnih investitora i Banaka koji su izloženi kroz financiranje ulazio u ove aranžmane.
[/quote]
Mislim da niste u pravu.Ovo je poboljšanje prvobitnog prijedloga,a osnovni cilj je da dokapitalizacija
uspije.
Maksimalni iznos zamjenskih dionica može biti 195 mil kn
195.000:760 =246.579 novih dionica
Te dionice po fiksnoj cijeni od 760 mogu dobiti samo vlasnici zamjenskih dionica koje će u tom trenutku možda vrijediti puno više.I to tek za pet godina,a do tada vlasnička struktura se ne mjenja.
Na ovaj način postoji veća vjerovatnost da dokapitalizacija uspije 100% odnosno da se bilanca bitno popravi!
I ovo je dorađeni prvobitni prijedlog i povoljniji za male dioničare.
Dakle,nema dionica po 760 nego
tek za pet godina i dva mjeseca.I zato bi bilo normalno da se dionica vrati prema 1000 gdje je i bila.
[/quote]
Mislim da niste u pravu.Ovo je poboljšanje prvobitnog prijedloga,a osnovni cilj je da dokapitalizacija
uspije.
Maksimalni iznos zamjenskih dionica može biti 195 mil kn
195.000:760 =246.579 novih dionica
Te dionice po fiksnoj cijeni od 760 mogu dobiti samo vlasnici zamjenskih dionica koje će u tom trenutku možda vrijediti puno više.I to tek za pet godina,a do tada vlasnička struktura se ne mjenja.
Na ovaj način postoji veća vjerovatnost da dokapitalizacija uspije 100% odnosno da se bilanca bitno popravi!
I ovo je dorađeni prvobitni prijedlog i povoljniji za male dioničare.
Dakle,nema dionica po 760 nego
tek za pet godina i dva mjeseca.I zato bi bilo normalno da se dionica vrati prema 1000 gdje je i bila.
[/quote]
Kolega lopina,molim vas da mi objasnite koje su to zamjenske dionice i zašto tek za pet godina?
Dobro sam se nasmijao, tko bi rekao prije par mjeseci da će netko nadmašiti ingru i magmu.
Štampati će dionice, onda će štampati obveznice, pa će opet "proizvoditi" dionice i mijenjati ih za obveznice [shocked]
Uff, moglo bi tu biti jako puno dijonica.
Inflacija dionica?Da.I moglo bi biti jako puno novih dionica i što ih bude više i kratkotrajna imovina će biti veća,a time i firma postaju puno stabilnija i može se ući u veće poslove.
Ali veći broj dionica i ne mora znaćiti inflaciju dionica i prodaju na burzi.
1.Faza.
Dokapitalizacija i mogućnost preuzimanja većinskog paketa odmah
2.Faza
Zamjenske obveznice
Dodatno jačanje kratkotrajne imovine i bilance.Odmah u korist dioničara.Svih pa i malih.
Vlasnička prava tek za pet godina
Dakle,faza 1 ne isključuje fazu dva.Dapače,ovo je izuzetna prilika za veliki ulazak kapitala.
Moglo bi se dogoditi da prva faza i ne prođe jer je faza dva povoljnija za investitora koji ne namjerava sudjelovati u upravljanju.
Put prema većim cijenama prema 1000 je bio samo moja želja.Ali ovo je ipakj pozitivna vjest što bi
tebalo podići cijenu minimalno na 760 tj.cijenu dokapitalizacije u prvoj fazi!