Pisao sam HANFI, ZSE, na redu je Državno odvjetništvo. Opravdano sumnjam u krađu imovine. Uostalom Jure Radić i g.Đukan su sami sebi prodali desetak nekretnina IGH po cijeni koju nikad nisu otkrili malim dioničarima? Što je to? Možda novcem od prodaje tih nekretnina namjeravaju učestvovati u dokapitalizaciji? Koliki su porez platili prilikom kupovine tih nekretnina? Mislim da tu ima dovoljno materijala za Državno odvjetništvo, ili? Osim toga kontinuirano su smanjivali svoj udio u kompaniji, prodavali dionice – da bi se sad vratili uz diskont. Ovo jednostavno ne može proći. Nitko nije protiv novog strateškog partnera, ali je protiv onih koji bi se s njim prošvercali u vlasničku strukturu na štetu postojećih malih dioničara.
http://business.hr/ulaganja/evo-zasto-je-toliko-sumnje-u-uspjesnu-dokapitalizaciju-igh
krece negativan PR….dal je to znak da treba kupovat ili prodavat??
na kraju clanka
Kako je već pisao Business.hr, IGH se planira restrukturirati tako da se kompanija podijeli na četiri tvrtke. Za kupnju jednog dijela IGH navodno je zainteresiran i američki Bechtel.
dal su oni vec poceli kupovat preko posrednika?
Pisao sam HANFI, ZSE, na redu je Državno odvjetništvo. Opravdano sumnjam u krađu imovine. Uostalom Jure Radić i g.Đukan su sami sebi prodali desetak nekretnina IGH po cijeni koju nikad nisu otkrili malim dioničarima? Što je to? Možda novcem od prodaje tih nekretnina namjeravaju učestvovati u dokapitalizaciji? Koliki su porez platili prilikom kupovine tih nekretnina? Mislim da tu ima dovoljno materijala za Državno odvjetništvo, ili? Osim toga kontinuirano su smanjivali svoj udio u kompaniji, prodavali dionice – da bi se sad vratili uz diskont. Ovo jednostavno ne može proći. Nitko nije protiv novog strateškog partnera, ali je protiv onih koji bi se s njim prošvercali u vlasničku strukturu na štetu postojećih malih dioničara.
e moj kolega ,koga briga za male dioničare.
Čemu tuga i čemer, Jure očito ima strateškog partnera koji će postati većinski vlasnik – po meni je to i više nego dobro rješenje.
Čemu tuga i čemer, Jure očito ima strateškog partnera koji će postati većinski vlasnik – po meni je to i više nego dobro rješenje.
Zar ti ne misliš da nam ruše s time vrijednost dionica koje držimo sada?
A šta ako ima kiflu i počnu dijelit pakete dužnicima? Nije ni to nemoguć scenarij..ili?
Dok se ova uprava ne makne iz IGH, nema tu pomaka na bolje, jer ko će davati i ulagati svoje novce a da mu neko drugi kroji gaće, Koji veliki posao su oni dogovorili u zadnje vrijeme,. kome odgovaraju za sve krive opoteze koje su napravili i firmu doveli u ovu situaciju,.???…jedino rješenje je smjena uprave, nisu svete krave i nezamjenjivi,..a svoju NESPOSOBNOST su dokazali više puta pa smatram da im je vrijeme da se ugledaju na starješinu im u kratkotrajnom bjegu i da se gube dok ih pomahnitala svjetina ne dograbi zajedno sa onima ko im je to dozvolio,…ljudima je strpljenje došlo do grla pa im predlažem nek si daju petama vjetra dok još mogu,….Svi mi forumaši i dioničari bilo koje firme bi trebali jače i odlučnije krenuti u borbu za svoju imovinu koju neko uništava i nikom ne odgovara za to,. dovoljan je jedan transparent ispred IGh pa da se skrene pozornost na ovu temu,..naravno pozvati i novinare i nek se mediski malo više poprati pa da vidite dali će im onda biti svejedno što rade i čijom se imovinom igraju,… Ljudi su očajni , gladni,. ..pun im je kufer svega,…a i strpljenje ima granice,….
Nek ga ima, super! Problem je što se ovakvim prijedlogom ne štite postojeći mali dioničari?
Zar ti ne misliš da nam ruše s time vrijednost dionica koje držimo sada?
[/quote]
Ne nužno, cijenu trenutno ruše špekulanti, ako novi vlasnik bude neka od većih inozemnih kompanija i osigura nove poslove to može samo dovesti do rasta cijene dionica. Ove kratkoročne oscilacije su više manje nebitne.
Znate objavljivati gluposti tipa sutra dionica raste 50%, ili sljedeći tjedan smo na 3000kn, ali kada su neke bitne informacije koje jesu ili nisu dobre za kompaniju objavljene na netu to neznate objaviti.
Evo jedne.
http://www.business.hr/ulaganja/evo-zasto-je-toliko-sumnje-u-uspjesnu-dokapitalizaciju-igh
Ovaj gore članak kao da sam ja pisao jer sam o istome govorio prije 3 ili 4 mjeseca.
Mislim da je vijest važnija od one da je igh dobio posao od 5mil kuna u Osijeku. To mu nije ni za kikirikij, ali se je gospodin strašno uvrijedio što tu vijest nitko nije objavio.
Sada će mi ovdje dežurni optimisti (čitaj oni koji nemaju pojma o dionicama) podjeliti jedinice. Jao beda
Znate objavljivati gluposti tipa sutra dionica raste 50%, ili sljedeći tjedan smo na 3000kn, ali kada su neke bitne informacije koje jesu ili nisu dobre za kompaniju objavljene na netu to neznate objaviti.
Evo jedne.
http://www.business.hr/ulaganja/evo-zasto-je-toliko-sumnje-u-uspjesnu-dokapitalizaciju-igh
Ovaj gore članak kao da sam ja pisao jer sam o istome govorio prije 3 ili 4 mjeseca.
Mislim da je vijest važnija od one da je igh dobio posao od 5mil kuna u Osijeku. To mu nije ni za kikirikij, ali se je gospodin strašno uvrijedio što tu vijest nitko nije objavio.
Sada će mi ovdje dežurni optimisti (čitaj oni koji nemaju pojma o dionicama) podjeliti jedinice. Jao beda
zar ti nije jasno da je i taj članak napisan s razlogom…???
Članak o Osijeku je barem napisan kao vijest, a ovaj drugi je senzacionalistički s ciljem izazivanja nelagode kod malih dioničara, a iz pouzdanog izvora Business.hr-a, možeš misliti … [angry]