bez obzira na pesimističke komentare ja saam uvjeren da je ovaj dokap dobar za male dionicare i za firmu a to ce se tek vidit uskoro,strateski partner donosi lovu bez kamata,dugovi ce se moći sanirati i sklopljeni ugovori ce se moći isfinancirati ,ugovori koji ce se uskoro objaviti
evo i nas u poletu…
treba anulirati jucerasnji pad…jos 65 kn gore i ja na nuli…
[undecid]
vec vidim naloge na 1044,44 2 komada
nisu ljudi blesavi nasjesti na tvoje drukove! pamennti ulagači iskrcat će sve (osim 1 dionice) na 860 kn, pa kupovat u dokapu opet 100 kn jeftinije na 760 kn.
[/quote]
yep…oce….svi oni kaj imaj 50.000 evra viska…. [lol] [lol]
i naravno ako bude izglasano….
[yawn]
I jučer i danas se ponavlja priča kod trgovanja. Bogatiji kupuju, siromašniji prodaju. Možda imaju bolji pristup informacijama.
jel da 🙂
a ja se sva usro od straha da će danas zrokat na medinih 600 kn [lol]
Predlažem okupljanje malih dioničara IGH kako bi srušili ovaj prijedlog na sjednici. Pokrenuo sam malu grupu http://twtvite.com/igh-mali-dionicari putem koje se možemo sve dogovoriti . Ako ništa zašto zajedno ne bismo nešto popili, pa ćemo vidjeti za dalje. Prijedlog dokapitalizacije je nakaradan, štetan i nasilno izbacuje vlasničke udjele malih dioničara. Ako ima istomišljenika evo još jednom link http://twtvite.com/igh-mali-dionicari. Par sto dionica već je na raspolaganju za glasanje protiv na Glavnoj skupštini.
Predlažem okupljanje malih dioničara IGH kako bi srušili ovaj prijedlog na sjednici. Pokrenuo sam malu grupu http://twtvite.com/igh-mali-dionicari putem koje se možemo sve dogovoriti . Ako ništa zašto zajedno ne bismo nešto popili, pa ćemo vidjeti za dalje. Prijedlog dokapitalizacije je nakaradan, štetan i nasilno izbacuje vlasničke udjele malih dioničara. Ako ima istomišljenika evo još jednom link http://twtvite.com/igh-mali-dionicari. Par sto dionica već je na raspolaganju za glasanje protiv na Glavnoj skupštini.
Kolega , ništa se tu više nemože, sve je unaprijed dogovoreno, razrađeno do sitnih detalja, a taj eventualni strateški partner ima viziju, pa neće tek tako odokativno ulupati lovu, ma tko god to bio.Vjerujem da će to u konačnici rezultirati novim poslovima.
Sad se sam vesele i likuju oni koji nemaju IGH, niti imaju namjeru ući , pa mak i na 500k, brzo će se razuvjeriti, samo zajebavaju i plaše .
Magnat,
zamijetili su ne brini, samo prešućuju…
Kolega , ništa se tu više nemože, sve je unaprijed dogovoreno, razrađeno do sitnih detalja, a taj eventualni strateški partner ima viziju, pa neće tek tako odokativno ulupati lovu, ma tko god to bio.Vjerujem da će to u konačnici rezultirati novim poslovima.
Sad se sam vesele i likuju oni koji nemaju IGH, niti imaju namjeru ući , pa mak i na 500k, brzo će se razuvjeriti, samo zajebavaju i plaše .
Ali to je materijalna činjenica koju skrivaju. Sa 1/20 glasova možemo staviti na Skuštinu prijedlog da se nove dionice mogu stjecati proporcijalno trenutnom vlasništvu i svi sretni. Ovako to je otimačina naše imovine i ne vjerujem da ljudi neće protiv toga glasovati. Moralne nule!
Vlast se promijenila. Baš me zanima hoće li država dopustiti pljačku malih dioničara, privatne imovine. IGH ipak treba poslovati i s državom, ili? Sad se stvara slika o tržištu kapitala kakvo Hrvatska želi imati. Hoćemo li tjerati dioničare s burze ili ih privlačiti. Dokapitalizacijom tvrtke mogu doći do kapitala bez jamaca, kamata … Dakle, ZSE treba razvijati, a ne rušiti. Zar se potencijalnim investitorima šalje poruka, ‘Samo ulažite, već ćemo mi smisliti način kako vam uzeti novac’? Ova dokapitalizacija nije važna samo za IGH možda to netko razumije i reagira.
Ovo nije dokapitalizacija nego eliminacija. Poziva se građane ulažite na ZSE pa bi taj isti ZSE ili HANFA tko tu već je nadređen trebao odrediti pravila i za dokapitalizacije. Ovako je sve divlje i namješteno. Strateški partner ne može imati veća prava stjecanja od prethodnog dioničara. Ovako mali služe samo da glumataju burzu a sve se odigrava ispod stola.
Da imam 50000e viška ili ih mogu skupiti prodavajući postojeće dionice plus nešto postojećeg keša, bio bi mi cilj prodati postojeće dionice (osim jedne) što skuplje, a onda ih u dokapitalizaciji kupiti po već spominjanih 760 Kn.
Tako da je moje mišljenje da će sada veliki pokušati podići cijenu što više, možda i preko 1000 kuna, prodati svoje dionice, pa ih opet kupiti po 760. Ili krivo razmišljam?