IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Citiram Čl. 13. Odluke o povećanju temeljnog kapitala i …:

"Za ono što nije regulirano ovom Odlukom, na odgovarajući način će se primjeniti odredbe važećih zakona…"

Dakle, nije regulirana alokacija novoupisanih dionica. To znači da se može dogoditi da u prvom krugu nekoliko POSTOJEĆIH dioničara (u prvom krugu imaju pravo upisa samo postojeći d.) uplati svih 265000 * 760kn. Tko će od njih imati pravo prvenstva?
Vjerovatno je to određeno "važećim" zakonima a pretpostavljam da ima veze sa količinom dionica u posjedu u nekom trenutku odnosno da "veći" ima veća prava.
To znači da bi za konačnu alokaciju dionica (iako je za sudjelovanje dovoljno imati samo 1 dionicu) trebalo ojačati pozicije iz ovoga što se trenutno nalazi u opticaju…
E tu možemo očekivati borbu za "naše" dionice, tj. rast do razine o kojoj sada ne bih raspravljao ali je jasno na koji smjer mislim,…, oni najboljih živaca bi mogli jako profitirati

valjda su se ispucali ovi pridošli komentatori koji su se danas pojavili na temi IGH…
sada valjda možemo prema gore, na zaključnu cijenu, a ona je puno viša od trenutne…

Vi imate daleko nagore postove na ovom forumu. Prije tjedan dana ste pisali da ste sigurni kako igh taj dan raste preko 1200kn. Danas je 800. To je pad onome koji vas je poslušao od 50%. Vecina vas ovdje pljuje da su svi drukeri i da ste samo vi u pravu, a najviše štete radite onima koji vas slušaju i koji neznaju sami zakljuciti. Sada kada ste ljude prevarili za 50% njihove investicije barem se pokrijte i nemojte davati više savjeta. Nije mi se dalo više pisati na ovoj grupi, ali kad citam neka vaša razmisljanja dođe mi da plaćem. Covjek pise par postova nazad da će PE pasti povecanjem broja dionica. Pa to dijete u prvom osnovne bi znao izracunati da će PE skociti sa sadašnjih 109 na negdje 200, ako ne i više. Mislim to su takve nebuloze. nemojte tjerati ljude da kupuju nešto za 800kn kad će to isto moći kupiti za mjesec dana za 400kn.

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

valjda su se ispucali ovi pridošli komentatori koji su se danas pojavili na temi IGH…
sada valjda možemo prema gore, na zaključnu cijenu, a ona je puno viša od trenutne…

Vi imate daleko nagore postove na ovom forumu. Prije tjedan dana ste pisali da ste sigurni kako igh taj dan raste preko 1200kn. Danas je 800. To je pad onome koji vas je poslušao od 50%. Vecina vas ovdje pljuje da su svi drukeri i da ste samo vi u pravu, a najviše štete radite onima koji vas slušaju i koji neznaju sami zakljuciti. Sada kada ste ljude prevarili za 50% njihove investicije barem se pokrijte i nemojte davati više savjeta. Nije mi se dalo više pisati na ovoj grupi, ali kad citam neka vaša razmisljanja dođe mi da plaćem. Covjek pise par postova nazad da će PE narasti povecanjem broja dionica. Pa to dijete u prvom osnovne bi znao izracunati da će PE skociti sa sadašnjih 109 na negdje 200, ako ne i više. Mislim to su takve nebuloze. nemojte tjerati ljude da kupuju nešto za 800kn kad će to isto moći kupiti za mjesec dana za 400kn.
[/quote]
gklemenc, da je samo po matematici svi bi mi na burzi zarađivali…
a ronili smo do 700 i "bez razloga"… pa ne vidim zašto bih sada u panici izlazio, barem se nešto događa… a i ja s razlogom vjerujem da je ovih 800 niska cijena u kraćem roku…
system je optimista i vjerojatno želi nazad na cijenu kupnje…
ali neki su i jutros pisali da će otvaranje biti na 1200…eto… svatko ima svoje mišljenje…

kažete 400? kako tek vi pretjerujete…

[lol]

… kad će to isto moći kupiti za mjesec dana za 400kn.

kažete 400? kako tek vi pretjerujete…

[lol]
[/quote]

a ako nakon dokapa puknu stock split, pa ingra će biti mala beab kako će se ovdje trejdati [lol]

bez obzira na sve treba biti razuman bilo da se gura cijena dolje ili gore, nije 26.04. tako daleko a i Zagreb je bliži od Ploča, već kad se uspoređuju modeli, da neće info curiti na sve strane prije skupštine [smiley]

bit ce da se stabiliziralo…

promet 1,200,000,00
jedva za 3 paketa….cisto sumnjam da je netko velik pokusavao ovdje prodat…. da ima para za dokap..
koji tek treba biti izglasan…
900 uopce nije nedostizno
Lp

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

novih 300 komada na prodaji (30H) [embarass]
netko veliki zaista svim silama bježi van iz IGH [embarass]

Već sutra bi mogla biti ostvarena cijena od 760.

… nemojte tjerati ljude da kupuju nešto za 800kn kad će to isto moći kupiti za mjesec dana za 400kn.

štovani gospodine kremenc… za razliku od vas pitat ću vaš nešto bez teških i bezobraznih rijeći: iz kojih ste se vi razloga odjednom pojavili na temi o IGH ?
1. kako bi rušili IGH ispod 800, čak do 400 kako vi kažete ili..
2. kako bi negodovali što ljudi imaju različita razmišljanja o smjeru kretanja cijene IGH… ?

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

promet 1,200,000,00
jedva za 3 paketa….cisto sumnjam da je netko velik pokusavao ovdje prodat…. da ima para za dokap..
900 uopce nije nedostiznoLp

Danas nema šanse, akumalacija u tijeku.
Pa ostavili su 44 kalendaraska dana fore da rade s cijenom što god im pada na pamet.

promet 1,200,000,00
900 uopce nije nedostizno
Lp

kolega Vi ste kupovali na 1000kn i pisali kako je to dobra prilika da neće ispod toga ići [bye]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

@Pozitiva
molim post gdje pise da sam kupio na 1000
ako nema tog posta dali moze moderator izbrisat dvoj drukerski nick??
dali si za to?
ja cu slikat screen na svojoj gledalici…
jel moze?

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

@zizi
cini se meni da vecina onih prvih -gubitnika,zaradjuje na "prodaji čaša"" onim drugima [shocked]

New Report

Close