Problem je taj što ti ne čitaš između redova, također, uvijek imaš opaske sa strane.
Idemo redom:
– Otvaranje javnih ponuda za izvođača na maksimirskom stadionu 3. listopada – ide? ide
– Otvaranje javnih ponuda triju tvrtki koje su se prijavile na natječaj, Alpine Bau Zagreb i Alpine Mayreder Bau Austrija, Maxboegel – Tehnobetona te domaćeg konzorcija IGH i Tehnike, održat će se sljedeće srijede u prostorijama Poglavarstva, a već tada će biti poznati neki detalji kao što su iznosi za dovršetak radova, rokovi i slično. – zna se? ne zna se
– nakon javnog otvaranja ponuda, Gradu će trebati mjesec dana kako bi iščitao svu dokumentaciju, a odabir konačnog izvođača radova na temelju najpovoljnije ponude trebao bi biti dovršen do početka studenog – zna se? ne zna se
– Javno otvaranje obvezujućih ponuda za dovršetak stadiona, podsjetimo, trebalo se održati još u rujnu, no ono je ipak odgođeno za listopad. Otvaranje prvih neobvezujućih ponuda održano je u lipnju ove godine, a iako je u utrci za koncesionara na početku bilo čak šest tvrtki, postupno su odustale tvrtke Strabag i Poor, a tvrtka Tehnika pridružila se IGH – zna se? ne zna se
– Otvaranje javnih ponuda održat će se sljedeće srijede u Poglavarstvu, kada će biti poznat izvođač radova, novac potreban za dovršenje radova i rokovi – zna se? ZNA
Dakle?
Na otvaranju ponuda se konstatira najbolji ponuđač sukladno uvjetima – čitaj najjeftiniji.
Naknadno se utvđuje točnost i ispravnost ponude. U slučaju manjih otklona traži se dopuna.
Dakle, na otvaranju se već može utvrditi tko je najpovoljniji, ali taj isti može biti kasnije ‘diskvalificiran’ ako se utvrdi da ponuda ne štima.
Znači, čekamo srijedu!
Na otvaranju ponuda se konstatira najbolji ponuđač sukladno uvjetima – čitaj najjeftiniji.
Naknadno se utvđuje točnost i ispravnost ponude. U slučaju manjih otklona traži se dopuna.
Dakle, na otvaranju se već može utvrditi tko je najpovoljniji, ali taj isti može biti kasnije ‘diskvalificiran’ ako se utvrdi da ponuda ne štima.
Da, lijepo piše najbolji a ne najjeftiniji…to su dvije različite stvari.
Najbolji će biti onaj jeftiniji uz iste uvjete…ili obratno.
A uvjeti izvođenja su široka materija za koju treba – kaže grad – mjesec dana…
Piše isto tako dvije ne baš iste stvari u tekstu, pa je tako moguće dvostruko zaključivanje.
Pitanje u kojem postotku je cijena odlučujuća. Bez obzira, preliminarni rezultati se mogu znati već na otvaranju … ali konačno, nakon mjesec dana.
Ajd bok!
von braun da čujemo prognozu za danas još 1% do 2% gore ili nešto drugo
Blami i ja bi tvoju prognozu za danas pa neće cijela stranica proći
bez tebe[smiley2]šala
Inaće i ja mislim da bi cjena mogla 2X gore prvi put kad otvore ponude
jer od IGH će biti najpovoljnija (Jure zna sastaviti ponudu koja se ne odbija a
i jako je dobar sa našim obečanovićem)a drugi put kad potvrde ponudu
davids: ” Sve ok,imam dojam da si uletio u dionicu ( 24.09.) i odmah bi izletio naravno sa dobrom zaradom,nije to loše… ” Nije ali to je jedini način da nešto više saznam zbog čega forum i služi. Ok su brojke ali volim znati detalje a nije baš da sve piše na google.
Da, i sigurno će ti svi reći glu istinu.
von braun da čujemo prognozu za danas još 1% do 2% gore ili nešto drugo
Kolega, čekajte da da bacim grah….[smiley11]
Iskreno mislim da će se još odigravati ovaj tjedan isti scenario, veliki ulaze i izlaze, te
lagano dižu cijenu gore. Ne vidim druge opcije ,osim da nam se skine ta prodaja već jednom
pa da poletimo u nebesa, ali to nije nikome u interesu prije THT-a.
Stim da cjelokupni promet crobex.a je slab ovaj tjedan.