Slična "prevara" malih dioničara odigrana je prije godinu i pol i na Ingri. To što Vas tješe sa porastom vrijednosti dionice u nekim budućim vremenima je čista demagogija. Bit će ovdje "dugo sušno razdoblje", sve je podređeno i smišljeno samo da se "omrse" veliki ulagači, naravno ako ih bude u prvom krugu.
Slična "prevara" malih dioničara odigrana je prije godinu i pol i na Ingri. To što Vas tješe sa porastom vrijednosti dionice u nekim budućim vremenima je čista demagogija. Bit će ovdje "dugo sušno razdoblje", sve je podređeno i smišljeno samo da se "omrse" veliki ulagači, naravno ako ih bude u prvom krugu.
Kako bi se to omrsili veliki igraci?
Daj malo pojasni. Recimo broj 2 koji ima 6700 kom. Kako ce on profitirati od ovako postavljenog modela?
@bananarama
barem smo nekad istog pretpostavnog mišljenja… da bi budući kupci tzv. možebitno zaradili
0%, a kamoli išta na IGH za sada zaradili… trenutna cijena na ZSE bi matematički trebala pasti cca 18-20%…. sve ostalo bit će dio povijesti… i ili sl. …
Na brzinu sam površno preletio i pročitao ovu obavijest koju su izdali. Koliko sam razumio od malih nitko nema 50 tisuća EUR da sudjeluje u dokapitalizaciji, tako da će se njihov udio razvodniti. Mislim da u prvom krugu neće biti većeg odaziva, tako da bi diskont u drugom krugu za velike ulagače mogao biti još veći. A time će se udio koji drže mali još više razvodniti jer su isključeni iz prvenstva.
Uglavnom sve ovakve dokapitalizacije u kojima se prave razlike između trenutnih imaoca dionica uvijek su bile pogubne za male dioničare.
Utvrđena cijena je znači 998,948 Kuna minus diskont 23,92= 760 Kuna
Dokap ide po 760 Kuna u minimalnom iznosu od 50.000 Eura i plus.
Ovim dokapom IGH riješava sve dugove, ako se ne varam ?
U prvom i drugom krugu dokapa ista su pravila dokapa već sada utvđena. Razlika je što mali dioničari mogu prvi kupiti po 760 Kuna, a ostali u drugog krugu, aliuvijek minimalno 50.000 Eura
nebih se slozio posve
da je lose jer nedaju svakome je…
ja nemam viska 50,000 za IGH
ali mislim da se sve radi da udje jedan jaci igrac i to je izgleda sve definirano…
kod INGRE su duznici bili primorani uzet po 20. ili dobit figu
ovdje je pitanje tko hoce – a ne dal oces ili neces dobit nis.
dakle ovdje se baziraju na novom TOP 10 playeru
i mislim da ovdje nece biti vecih turbulencija cijene…mozda zastrasivanje udmah u pocetku al sumnjam i to
veliki nemaju interesa spustat cjenu na 760 pa da onda i mi kupujemo po diskontu
to je bitno
oni ce nastojat svoje kupljeno po diskontu uvaliti sto vislje….tako da i 1300 cca nije nedostizno
…. Mislim da u prvom krugu neće biti većeg odaziva, tako da bi diskont u drugom krugu za velike ulagače mogao biti još veći. …
vrlo primamljivo zvuči: " bez obveze objavljivanja javne ponude za preuzimanje … " za velikog igrača u prvom krugu
nebu to bilo dobro, bute vidili
http://www.poslovni.hr/vijesti/igh-ce-se-dokapitalizirati-za-najvise-2014-milijuna-kuna-199222.aspx
nebih se slozio posve
da je lose jer nedaju svakome je…
ja nemam viska 50,000 za IGH
ali mislim da se sve radi da udje jedan jaci igrac i to je izgleda sve definirano…
kod INGRE su duznici bili primorani uzet po 20. ili dobit figu
ovdje je pitanje tko hoce – a ne dal oces ili neces dobit nis.
dakle ovdje se baziraju na novom TOP 10 playeru
i mislim da ovdje nece biti vecih turbulencija cijene…mozda zastrasivanje udmah u pocetku al sumnjam i to
veliki nemaju interesa spustat cjenu na 760 pa da onda i mi kupujemo po diskontu
to je bitno
oni ce nastojat svoje kupljeno po diskontu uvaliti sto vislje….tako da i 1300 cca nije nedostizno
[/quote]
Ovdje će biti kao na LKPC, pogledajte šta se tamo desilo…..
zasto bi itko sutra kupovao po 930 kad moze u dokap. po 760, doduse treba 50k E, al za ozbiljnije igrace to nije puno.
a bechtel, strabag… smjesne price, pa sta ce trosit miljune na IGH, kad im mogu preotet sve kvalitetne ljude za tisucu eura mjesecno…
Mislim da vam je ovih minimalnih 50000 eura zbog jedne odredbe zakona koja kaze da u tom slucaju nije potrebno pisati prospekt.
zasto bi itko sutra kupovao po 930 kad moze u dokap. po 760, doduse treba 50k E, al za ozbiljnije igrace to nije puno.
a bechtel, strabag… smjesne price, pa sta ce trosit miljune na IGH, kad im mogu preotet sve kvalitetne ljude za tisucu eura mjesecno…
A kako misliš kupiti po 760 bez 50.000 Eura ?
U prvom krugu kupuju samo oni koji su aktualni dioničari i imaju preko 500 dionica odnosno 50.000 Eura, a da bi mogli kupiti još 500 dionica po 760.
Karikiram, netko tko ima sada 500 dionica po recimo 1200 prosjek i kupi još 500 po 760 i ima ukupan prosjek 980 .
Taj teško da će prodavati ispod 1000 ?