Kolega, nemamo isti cilj. Meni cilj nije da navlačim na korekciju, već iznositi vijesti i činjenice. Informirati se znači slušati i pitati, a ne drukati prema dolje nesuvislim komentarima, u vrijeme kad i ptice na grani znaju koliko je IGH ispod cijene i koji ga poslovi čekaju. Zato….
Kolega ja ne navlačim na dolje budite sigurni, onaj tko je pokupio sve do 12000 bio je jedan od onih koji ili je lud pa hoće T HT ili navlačio prvo na gore pa je prodao ili je htio srušiti cijenu, što je najvjerojatnije moguće jer je bez problema mogao polako prodati dio po dio do 12300, a ne ispod kao što je učlinio.
Na svu sreću nije uspio. Istina ili ne?
Kolega Croblack niste pročitali ovo:
“Otvaranje javnih ponuda održat će se sljedeće srijede u Poglavarstvu, kada će biti poznat izvođač radova, novac potreban za dovršenje radova i rokovi.”
A vi niste pročitali ovo…
“Kako je objasnio Prežigalo, nakon javnog otvaranja ponuda, Gradu će trebati mjesec dana kako bi iščitao svu dokumentaciju, a odabir konačnog izvođača radova na temelju najpovoljnije ponude trebao bi biti dovršen do početka studenog.”[smiley2]
Imamo dvije “različite” info iz istog teksta.
Mislim kolega Asko da niste uhvatili bit, a bit je ovo…..
Otvaranje ponuda
Imamo dvije “različite” info iz istog teksta.
Pa da…prvo otvaranje ponuda (provjera dali je zadovoljena forma iz natječaja)
drugo…odluka koja će doći u roku mjesec dana…[smiley2]
…was ist noch nicht klarr…herr kommesar…[smiley2]
što piše
…kada će biti poznat izvođač radova, novac potreban za dovršenje radova i rokovi.”
Trebao bi biti poznat, ne piše drugačije.
Drugim riječima imat ćemo 2 skoka [smiley2], jedan manji i jedan veći. Čim budu u medijima spomenuli otvaranje ponuda i to je već nešto. [smiley2]
što piše
…kada će biti poznat izvođač radova, novac potreban za dovršenje radova i rokovi.”
Trebao bi biti poznat, ne piše drugačije.
Pročitaj bolje…
“Kako je objasnio Prežigalo, nakon javnog otvaranja ponuda, Gradu će trebati mjesec dana kako bi iščitao svu dokumentaciju, a odabir konačnog izvođača radova na temelju najpovoljnije ponude trebao bi biti dovršen do početka studenog. “
Oprosti Asko ali nije baš tako, čitaj pažljivje ti:
“Otvaranje javnih ponuda održat će se sljedeće srijede u Poglavarstvu, kada će biti poznat izvođač radova, novac potreban za dovršenje radova i rokovi.”
was ist noch nicht klarr…herr kommesar
A da pročitaš cijeli članak? Ili da ti ga ja postam ovdje?…što ti je draže?…[smiley2]
Očito nikad nisi bio na natječaju.
Na otvaranju ponuda se nikada ne odlučuje, već se samo konstatiraju ponude i njihova tehnička i formalna ispravnost (uz svjedoke, ako ih ima).
Nakon razmatranja ponuda, koje može trajati dulje ili kraće, donosi se odluka.
Dakle, 3. listopada se neće znati izvođač. [smiley2]
grad procjenjuje, zbog obima dokumentacije , da će im trebati mjesec dana za odluku.
Uh, da sam znao da ćete se toliko prepucavati oko tog članka, ne bi ga ponovo postao. [smiley8]
Meni se čini da je problem samo u nespretnoj formulaciji novinara i da su htjeli reći da će se već nakon otvaranje ponuda moći pretpostaviti tko će dobiti posao, jer se obično odabire najpovoljnija ponuda.