IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

… Jers slijedi trend klizanja cijena( trebamo kliZaljke?) dok drugi građevinari rastu….

Znači svi rastu uključujući INGRA, ali mi ćemo jedini zaroniti? Pa kod drukanja bi trebalo biti malo više kreativnosti.. Probaj sa načuo sam ili priča se..

Spaladium može potopiti Konstruktor, IGH i Dalekovod

Kompanije u Splitu bilježe niz blokada, štrajkova i međusobnih dugova. U Konstruktoru je, primjerice, obustavljen rad i nisu isplaćene posljednje tri plaće, a sa 1500 zaposlenih od prošlog je ljeta u blokadi.

Spaladium Areni isključena je struja zbog dugova i račun je u blokadi. Uvidom u poslovanje Brodosplita samoborska tvrtka DIV utvrdila da je ukupan gubitak splitskog škvera u posljednje dvije godine narastao za 1,2 milijarde kuna. Treba spomenuti i nove projekte u Splitu, koji su najavljivani na sva zvona, primjerice gradnju prodajnog centra Tulipan grupe na Mejašima ili Kerumove projekte, Marjan Hilton, zapadnu obalu i hotel na Bačvicama. No na gradilištima na Mejašima i Bačvicama trenutačno se ne radi, a na zapadnoj obali gradske luke iznimno malo. Sve sugerira da je ekonomska stagnacija u radikalnoj fazi, nalik na strmoglav pad.

Intervencija politike

Posebno je zanimljiv slučaj Spaladium Arene. O isplativosti gradnje nove dvorane dio medija i javnosti upozoravao je još prije početka gradnje. To se naposljetku pokazalo točnim; golema dvorana nije isplativa, događanja nisu dovoljno kvalitetna i sporadična, a druga faza gradnje velike podzemne garaže, prodajnog centra i poslovnog tornja, čini se, nikada neće biti realizirana.

Gradonačelnik Splita Željko Kerum je projekt, koji je otvoreno kritizirao još prije početka gradnje, dolaskom na čelo grada naslijedio i tolerirao gotovo tri godine. Sada, kada je situacija posve loša, odlučio je predložiti rješenje koje iznova podrazumijeva političku intervenciju.

Predložena transakcija predviđa napuštanje originalnog projekta. Umjesto tornja i prodajnog centra kojih je u Splitu definitivno previše predviđa se gradnja i preseljenje državnih institucija, primjerice Općinskog suda, te gradske administracije iz sadašnje zgrade Banovine. Podsjetimo da je selidba Općinskog suda na Dračevac i vraćanje u grad skandal sam po sebi. Nije nezanimljiv ni budući scenarij sa zgradom Banovine na prestižnoj lokaciji u gradskoj luci.

Prijepis zemlje

Takav plan koji je predložio Željko Kerum djelomično bi riješio problem, no za realizaciju treba dogovor s Vladom. Naposljetku, to ne bi riješilo osnovni problem, a to je neisplativost dvorane koja se neće moći samostalno financirati.

Ako budu surađivali Grad i Vlada na tom projektu, prva stuba bila bi prijepis 12.000 četvornih metara iz državnog vlasništva u gradsko. Nakon toga trebao bi uslijediti dogovor između Vlade RH, Grada Splita, tvrtki koje su sudjelovale u projektu Konstruktor, IGH, Dalekovod, te najvažnijeg partnera banaka. Drugi bi scenarij bio da Grad aktivira jamstva i prava u tom projektu, što bi uzrokovalo bankrot tvrtki Konstruktor, IGH i Dalekovod.

Treba uzeti u obzir i činjenicu da su ratna luka Lora i Brodosplit strateški resursi koji tek trebaju biti definirani. Lora je zasad ratna luka koja je uključena u buduće planove NATO-a, no još se ne zna koliko dugo i u kojem obliku, a slučaj Brodosplit tek će se razriješiti ovih dana.
business.hr

[bye]

moji postovi nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica!!

dajte ljudi,citajta sto pise:behtel i drzava su zainteresirani za dio igh-laboratorije-to je losa vijest a ne dobra-jer ako izvlasti drzava taj dio ,ocerupani su

Kupujem IGH na 700 do 800 kuna prije nikako ne ma neka ga i očerupaju.
[/quote]

I na kolko onda misliš prodavat.?
[/quote]
740 kn je ok cijena,osim ako dokap nece ici ispod a mogao bi po 600kn bez prava dionicara -a to bi bilo koma.doduse koma bi bilo i s pravom,jer5 znaci po toliko ga trenutno vrednuju.. [shocked]
zato odgovor posto prodati mi je:uf ,ako ce se uopce i moci sto kupit pa prodat u-jer slijedi trend klizanja cijene i klizanja…dok drugi građevinari rastu
[/quote]
Kolega mislite da može na 600 ?
[/quote]
Nekim igračima je i po 600 puno oni čekaju akciji " sve po malo kuna "

Ta priča oko Splita i bankrota IGH je prožvakana i ispljunuta xy puta.. Sve se ja bojim da Jure nije u aneksu aneksa stavio neku minu.. Ajd malo se informirat o trampama IGH i Splita itd. Ovo su priče za malu djecu… Dragi drukeri od ove C4 mine ostade žabica
Lp

@wein
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/166886/Default.aspx

Dogradonačelnik Jure Šundov na tu je temu novinarima danas kazao kako je sam ministar Željko Jovanović pozitivno ocijenio ovu inicijativu Grada Splita prema Vladi te da je s konzorcijem (tvrtkama Konstruktor, Dalekovod i IGH) već prije 15 dana sve dogovoreno

[yawn]

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

inače ne volim ‘ZSE petke’ ali ovaj bi mogao biti zanimljiv, pogotovo za IGH… [rolleyes]

razmišljam ali ne mogu naći razloge zašto se pozitivni postovi ocjenjuju negativno a negativni pozitivno… [angry]
ili mogu…? [thumbsup]

razmišljam ali ne mogu naći razloge zašto se pozitivni postovi ocjenjuju negativno a negativni pozitivno… [angry]
ili mogu…? [thumbsup]

Meni je to blagi buy signal. Nije bas da se na to moze pouzdano osloniti, ali je ipak neka indikacija da je vise forumasa u keshu nego u dionici.

Meni je to neki singnal da nekolicina forumasa ne zna drukati… Nikad mi nece biti jasno,ako nemas diOnicu cemu drukanje, ako smatras da je smece cemu drukanje, ako kazes da ne vrijedi ni 500kn cemu drukanje… **** brisano ****
Treba nabacit pljuvacinu pa ako prodje prodje… A sve neki "veliki igraci"

Meni je to neki singnal da nekolicina forumasa ne zna drukati… Nikad mi nece biti jasno,ako nemas diOnicu cemu drukanje, ako smatras da je smece cemu drukanje, ako kazes da ne vrijedi ni 500kn cemu drukanje… **** brisano ****
Treba nabacit pljuvacinu pa ako prodje prodje… A sve neki "veliki igraci"

Pa kako ti nije jasno? Pa pokusava se potpiriti ili psihoza i strah ako je nemaju, ili euforija i pohlepa ako je imaju sto je u biti normalno i ocekivano.

Sve u svemu vidjet ćemo da li će naš direktor i uprava voditi brigu o interesima dioničara jer pad sa 16.000kn na 1000 kn se ne zaboravlja lako.

Generalno baš me zanima da li su se neki spremili odgovoriti na pitanja dioničara.

Ovaj put se veselim skupštini jer vjerujem da se će netko postaviti ozbiljnija pitanja,
jer dioničarima je dosta “zanimljivih” priča i natpisa o IGH, mislim da je prava prilika prodiskutirati o povjesti IGH i o budućnosti IGH kako firme tako i dionice.

15. travnja 2008. 18:01h
Radić: Ne brine me pad dionica IGH
– Sve dionice su pale i to nema nikakve poveznice s poslovanjem IGH. Ako pogledate prvu cijenu dionice koja je bila oko 400 kuna, trenutna cijena dionica je odlična. Tko zna, možda dionice IGH dosegnu 30 ili čak 40 tisuća kuna – rekao nam je Jure Radić, direktor IGH te nadodao kako je investiranje u dionice dugoročni posao.
http://dalje.com/hr-hrvat…me-pad-dionica-igh/140645

SEEbiz, 14/07/2008
ANALIZA
HAAB: IGH dobio preporuku "kupiti", ciljana cijena 13.924 kune
http://www.idoconline.inf…erve&ElementId=474902

Objavljeno 29.6.2009

Erste preporučio: Držati dionicu IGH

Ciljana cijena Instituta je 4.029 kuna, a austrijska banka očekuje da će IGH zabilježiti porast prihoda i pad neto dobiti u ovoj godini

http://www.bankamagazine….-dionicu-IGH/Default.aspx

.
1. ožujak 2011
Erste banka: Ciljana cijena dionice Instituta IGH 2.427 kuna
http://www.poslovni.hr/vi…igh-2427-kuna-173424.aspx

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

čak ni novinare ne zanima koliko je Marina izgubila, oni će ispitvati ako opet bude 15 000- 2051

New Report

Close