IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Najavljeni dokap nezgodann je za male dioničare, cijena dionice bi mogla uskoro i ispod 400 Kuna, ali za IGH je spas.
Mislim da je Jure izabrao zadnji vlak za spas tvrtke, računajući na Vladine projekte i vezane projekte, ali morati će sam "sebe" jeftino prodati kroz dokap kako bi uopće opstao. Uostalom to je i INGRA radila, a i ostali građevinari imaju velike ambicije u tom smislu.

Mali dioničari vjerojatno će imati prednost u kupnji dionica po 400 Kuna recima i tako smanjiti prosjek sa sadašnjim fondom IGH dionica, ali problem će biti oni koji dobiju pravo kupnju u drugom krugu ukoliko ga bude po samo recimo 400 Kuna.

Biti će zanimljivo ovo pratiti….

poznato je da prije dokapa cijena pada
to znaju svi dioničari tamo iz 2003-naovamo
osim ovih fondovskih drukera koji se ovdje javljaju i eto su pali s marsa direktno na glavu

hahahha

Postanite Eu-robovi

osim ovih fondovskih drukera koji se ovdje javljaju i eto su pali s marsa direktno na glavu

hahahha

Kolega, potpuno je netocno da je pravili da u dokapu sve dionice redom prije toga padaju…
Ja sam u dionicama od 2006 i sudjelovao sam u nekoliko dokapa( ULPL,PDBA itd.) gdje je obicno islo 3 : 1( na svaku trecu jedna po nominali) a na objavu tih vjesti dionica je odmah u dva dana katapultirana 50-60%..
Kako ce bit ovdje to neznate ni vi niti ja vec njegovo velicanstvo trziste a koje cesto iznenadi i reagira potpuno suprotno od onoga kako je krdo zamislio.
Ja sam siguran da ce ovdje biti dobro imateljima dionice i da vam jos nije kasno za uci..
lp

hahahha

Kolega, potpuno je netocno da je pravili da u dokapu sve dionice redom prije toga padaju…
Ja sam u dionicama od 2006 i sudjelovao sam u nekoliko dokapa( ULPL,PDBA itd.) gdje je obicno islo 3 : 1( na svaku trecu jedna po nominali) a na objavu tih vjesti dionica je odmah u dva dana katapultirana 50-60%..
Kako ce bit ovdje to neznate ni vi niti ja vec njegovo velicanstvo trziste a koje cesto iznenadi i reagira potpuno suprotno od onoga kako je krdo zamislio.
Ja sam siguran da ce ovdje biti dobro imateljima dionice i da vam jos nije kasno za uci..
lp
[/quote]
Zaboravili ste kolega spomenuti INGRU kao najsvježiji primjer dokapitalizacije?

Pa kakve veze ima Ingra sa Igh,….spominjete kruške i jabuke,…a kad se u priču uplete još i moćni Behtel,…šta mislite da su oni blesavi pa će se upuštati u neki posao gdje će izgubiti,…o ako do dokapitalizacije dođe da će cijena dionice biti manja?????; ma dajte molim vas,…. U zadnjih mijesec dana cijena dionice je narasla sa nekih 800 kuna na 1100 kuna prosjek,….što je oko 30%,….polako i bez velike pompe,…šta mislite zašto…eto živi bili pa vidjeli u kojem će pravcu cijena ići,……ja mislim da će se ovdje zeleniti samo tako,…Naravno ovo nije nagovor za kupnju,…al ja moje ne prodajem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.mislim prodajem al ne ispod 2000 kuna,..eto skroman sam,…meni dosta ..sve preko 2000 kuna nek i neko drugi zaradi..jel tako ,..netreba biti lakom!!!!!

Pa kakve veze ima Ingra sa Igh,….spominjete kruške i jabuke,…a kad se u priču uplete još i moćni Behtel,…šta mislite da su oni blesavi pa će se upuštati u neki posao gdje će izgubiti,…o ako do dokapitalizacije dođe da će cijena dionice biti manja?????; ma dajte molim vas,…. U zadnjih mijesec dana cijena dionice je narasla sa nekih 800 kuna na 1100 kuna prosjek,….što je oko 30%,….polako i bez velike pompe,…šta mislite zašto…eto živi bili pa vidjeli u kojem će pravcu cijena ići,……ja mislim da će se ovdje zeleniti samo tako,…Naravno ovo nije nagovor za kupnju,…al ja moje ne prodajem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.mislim prodajem al ne ispod 2000 kuna,..eto skroman sam,…meni dosta ..sve preko 2000 kuna nek i neko drugi zaradi..jel tako ,..netreba biti lakom!!!!!

Kolega, smjer kruške i jabuke biti će banas izdefiniran.

očekujem da će najavljeni dokap biti loš za postojeće dioničare …naime, kod dokapa treba razlikovati 2 situacije:
1. kad se dokap radi radi širenja firme, ekspanzije, preuzimanja drugih i sl. kod takvog dokapa cijena dionice u pravilu raste jer sv to doživljavaju kao nešto pozitivno
2. dokap koji se radi jer je firma u gabuli, dugovima itd. …takav dokap u pravilu je loš za cijenu dionicu jer se on provodi radi spašavanja firme, a tada ulagači traže velike diskonte na cijenu dionice ili se može radi samog dokapa cijena dionice drastično srušiti. primjeri za ovakve dokape bili su INGR, LKPC pa i DLKV (dokap po 245 kn)…u svim tim slučajevima cijene dionica nakon dokapa pale su po 50% ili nakon dokapa

mislim da scenarij iz t.2. čeka i IGH !
zato se danima izlazi velikim H nalozima, a mali kupuju….

p.s. nemam dionice IGH i dok se ne razjasni model dokapa ni u ludilu ih neću kupovati

moji postovi nisu investicijski sasvjeti niti prijedlog za kupnju ili prodaju dionica

pa ako nemate dionice i ni u snu ih ne mislite kupovati ..pa što radite onda ovdje,…..ako već znate kako će sve biti..što ste vračali u bob pa znate…

cekic,
u tocki 1. imas rijec "preuzimanje"…
meni je to dovoljan razlog za rizik…
imama IGH i imat cu ga jos…

ovo je oštro i dole..
imam Igh i ne planiram prodati….. još….

kupio pa ko ziv ko mrtav

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

kupio pa ko ziv ko mrtav

sretno vam (nam) bilo

New Report

Close