IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

drugi val krize tek se nazire,a kad dođe,cijena će biti dosta niža..nije ovo ni blizu dna..čak mi ovdje i miriše na jako loše..nažalost…nije nikakav druk,i ne bi volio da izgubite novac,ali ne miriše na dobro nikako….

xceed

onda cijena pada ispod mojih 501 kn

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

xceed

Vi ste pozivali na kupnju INGRE na 38 i sami se hvalili kako ste uspjeli skupiti velike količine po tim cijenama, svi znamo kako prlaze oni koji vas slušaju, a tek FAZ na 1000 uh uh.

RBA FOND IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU BIJEŽITI IZ OVOGA FONDA IZABERITE AZ FOND ZA VAŠU BOLJU BUDUĆNOST I SIGURNU MIROVINU

drugi val krize tek se nazire,a kad dođe,cijena će biti dosta niža..nije ovo ni blizu dna..čak mi ovdje i miriše na jako loše..nažalost…nije nikakav druk,i ne bi volio da izgubite novac,ali ne miriše na dobro nikako….

nije druk, ali ne miriše ti na dobro, haha.. a i cijena će kažeš biti niža!? ajme… [lol]

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

IGH sutra na 800 kn? lako moguće!
pritisak na prodaji nevjerojatan je, prodaju kao da im život o tome ovisi!

ne pišem baš često, zapravo vrlo rijetko ali kolega izgleda da svoje mišljenje temeljite ina volumenu trgovine, zar ne ? ili na manekenskim nalozima i manekenskim multinickovima ?
[/quote]

mišljenje temeljim na izostanku interesa ulagača za kupnju IGH, čak i na ovim povijesno niskim razinama! a s druge strane, na jakom interesu za prodaju dionica IGH koji ne prestaje, usprkos tim istim povijesno niskim razinama…a to sve navodi me na misao da se nešto gadno iza brda valja! možda dokap po nominali? možda loše FI? ali nešto definitivno nije kako treba!
[/quote]

Kako mozes objasniti pojam da je vro cesto znak pritiska na prodaji upravo razlog da se snizi cijena zbog namjere posten velikog igraca da udje u neku dionicu? Na nasoj burzi gotovo niti jedna firma ne drzi vodu za rast, pa stoga neznam cemu ovakva panika zbog silazne putanje ove dionice osim sto smatram kako to ne pogoduje svakodnevnim mesetarima koji bi htjeli kroz 24 sata okreniti ili za kokice ili za auto, etc. Ostali nemaju razlog za nervozu, osobito pri ulasku na ovim razinama jer gradjevina je uvijek bila i biti ce pod zastavom mafije a ona nikada ne propada. Moze poklekniti ali propasti nema sanse. Prejaki su to igraci, povijest je to dokazala. Stoga ako gradjevina sada nij in pa to je upravo idealno vrijeme za kupovinu dionica jer kada dodje njeno vrijeme ako se to ne zove zarada onda neznam sto bi se moglo nazvati tim nazivom, ali to je za strpljive glave a ne za frustrirane poput kolege "Pobjede" koji zustro azurira svaki dan svoja misljenja o dionici u "kojoj nije" i koja ga uistinu "ne zanima" vec je eto besplatni savjetodavac ovdje :-))) Ai tko zna, mozda vjeruje kako se burza vrti oko nasih misljenja na ovom forumu pa na taj nacin uspije osisati poneku ovcicu kroz ovo rusenje cijena. Na burzi je odavno poznata logika da se postupa suprotno onome sto cini masa, osim u potpuno ekstremnim uvjetima, ali pravi igraci se usudjuju i u takvim uvjetima furati naprijed…

xceed

Bolje cijena nego nešto drugo.
Ali pripremio sam ja neku pričuvnu paricu (ništa nas ne smije iznenaditi), ako baš i padne na tu tvoju cijenu. Sad čekamo da vidimo koliko si vidovit.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

U ponedjeljak Todorić daje ponudu za Mercator. Valjda će onda potegnuti njegove dionice, tako da ćemo sa IGH ipak pričekati. Ali neka, imamo mi i todorke. Bit će veselja.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

200-300 kuna je moja zamišljena razina dna,možda vam se čini da sam lud,ali nisam….sve zemlje imaju mehanizam za ublažavanje krize,dok je hrvatska vođena katasrofalnom politikom nemoćna..sav novac koji dobiju od kredita troše na kamate i nova zaduženja,,ovo je prvi korak do bankrota..naravno,kad stranci osjete da su dionice zaista prenisko,tek onda će preuzeti rizik..do tada..svi oni jedva čekaju da susjedu crkne krava…

Zadnjih tjedan dana nije bilo promjena u Top10.

Ipak ne treba zaboraviti ZABA skrbnički koji je 30.09 još bio 10. u Top10 sa 1.582 kom, i tada je ispao iz top 10 i po svemu sudeći nastavio prodavati. (2 tjedna prije, 16.09. je imao 2.693 kom na računu)

Ako pogledamo promet u zadnja 2 tjedna (od 30.09 do danas) bilo je oko 2.000 komada prometa.
To bi moglo značiti da je taj ZABA skrbnički negdje pri kraju sa svojim izlaskom.
Kad se taj iskrca trebao bi se smanjiti pritisak na prodaji.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

200-300 kuna je moja zamišljena razina dna,možda vam se čini da sam lud,ali nisam….sve zemlje imaju mehanizam za ublažavanje krize,dok je hrvatska vođena katasrofalnom politikom nemoćna..sav novac koji dobiju od kredita troše na kamate i nova zaduženja,,ovo je prvi korak do bankrota..naravno,kad stranci osjete da su dionice zaista prenisko,tek onda će preuzeti rizik..do tada..svi oni jedva čekaju da susjedu crkne krava…

Tako si nešto zamišljao i na LKPC, ali u drugom smjeru pa si se došao ovdje vaditi ;). Svi znamo da će IGH jako potegnuti. Kriza će proći a projekti i ljudi IGH vrijede puno, puno više od ove razine. Tko sad prodaje stanove osim IGH; na Bundeku je već prodano više od pola, a Ban centar je još perspektivniji. To se radi u krizi, a poslije? Inače, za ove koji strepe dobro sam se raspitao: nema katastrofe, Uskoka, rasprodaje. Vode se neki unutarnji ratovi, ali zbog toga što IGH vrijedi. Ne bojte se. To je ono što kupci žele.

nisi daleko od istine
HRVATSKA NAJLOŠIJA NA BALKANU
http://www.jutarnji.hr/al…u-biznis-i-razvoj/980935/

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

a Ban centar je još perspektivniji.

AFAIK udio IGHa u Ban centru je 37,5% a na Bundeku drži 40%. OK, sve prodaju, i što onda u situaciji kad više nema poslova sa prenapuhanim cjenicima koje plaća država?

IGH vrijedi ali ne toliko koliko zadnjih godina i to je bottom line cijele priće.

New Report

Close