IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ma daj xceed, čemu samozavaravanje? jasno je kao dan da veliki bježe iz IGH! jučer je trgovano s 64 dionice IGH, dakle ne prodaje te dionice nego 200 novih.
ovolike količine ima samo netko iz top10 i mogu se kladiti da će se to vidjeti kroz par dana u SKDD

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

@ ugar
Deseti iz top 10 ima 1.525 dionica, tako da je ovih 200 relativno manja stavka. Nije ti palo napamet da on tu stoji kao strašilo koje sve one koji žele prodati sili da stave svoju cijenu ispod 920 kun, a kada se nakupe, tada on od njih kupuje po cijeni koju je faktički on sam odredio.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

novih 200 komada na prodaji na 920 kn!

ako se taj probije bit će to solidan signal za početak rasta prema…
[/quote]

ništa se ne bi dogodilo osim što bi došlo novih 200 komada….zar doista još uvijek nitko od malih ulagača IGH ne kuži o čemu se ovdje radi????
ja odustajem, sretno vam bilo….

Sve što pišem je osobno mišljenje, ne invest. savjet!

Ja koliko vidim Crobex je u plusu, vani su u plusu, Grčka dužnička kriza je u nekoj (recimo završnoj) fazi rješavanja, jer ne može to dovijeka. IGH može samo gore, tako da ovaj sa 200 komada na prodaji možda radi i glupost. Ali, neka ga, valjda on zna što radi sa (najvjerojatnije) tuđim dionicama.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

@ ugar
Deseti iz top 10 ima 1.525 dionica, tako da je ovih 200 relativno manja stavka. Nije ti palo napamet da on tu stoji kao strašilo koje sve one koji žele prodati sili da stave svoju cijenu ispod 920 kun, a kada se nakupe, tada on od njih kupuje po cijeni koju je faktički on sam odredio.

a tebi nije palo na pamet da možda jadran kapital likvidira svoje pozicije? a on ima puno više nego 10.-ti na top listi!
a inače, prodavač ne plaši nego prodaje, jučer i danas uvalio vam je 150 komada na 900 kn, sad vam dila 200 komada na 920 kn…pitanje je samo tko će sve to kupiti od njega?koliko dionica će na kraju uopće ostati u top 10? kako će IGH uopće donositi važne odluke s ovako raspršenom vlasničkom strukturom?
a ma, uživaj, ja odustajem, nema smisla više….

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

@ ugar
Ne misliš da je igh zadnjih dana pao kao kolateralna žrtva Belja, kao i mnoge druge dionice. Gdje piše da je ovo na prodaji Jadran kapital?

@ ugar
Ne misliš da je igh zadnjih dana pao kao kolateralna žrtva Belja, kao i mnoge druge dionice. Gdje piše da je ovo na prodaji Jadran kapital?

ma svejedno tko rasprodaje iz top 10, zar ne vidiš da nitko ne kupuje osim malih? zar ti to nije dovoljan znak? pad IGH nema veze s beljem, kako to ne kužiš?!
stvarno nemam više živaca, ti ne želiš vidjeti kraj zdravih očiju i zdravog razuma i tu pomoći nema.

@ ugar
Zašto me toliko grčevito želiš uvjeriti da se veliki masovno povlače, a da samo mali kupuju. Vidim da je dionica u plusu, da nema prometa. Dakle, ne vidim da je neka rasprodaja. Ako je je i bilo, sada je nema. Tko se mislio, istresao se i to zbog igre oko Belja, a ne zato što IGH propada kao firma.
Općenito na burzi vlada letargija jer je do sada prometa samo 6,5 milijuna kuna, a plus skoro 1,5 posto.

Ja koliko vidim Crobex je u plusu, vani su u plusu, Grčka dužnička kriza je u nekoj (recimo završnoj) fazi rješavanja, jer ne može to dovijeka. IGH može samo gore, tako da ovaj sa 200 komada na prodaji možda radi i glupost. Ali, neka ga, valjda on zna što radi sa (najvjerojatnije) tuđim dionicama.

Istine, ali samo djelomično!
Kolega što nije grčka dužnička kriza bila riješena u travnju 2010 kada su im odobrili 140 mlrd eura?
Tada je rečeno da je sve gotovo…a vidi vraga godinu dana nakon toga igh pao za velikih 70%-tak a Grčka u duplo većoj banani…
stoga nemojte govoriti da je Grčka riješen problem…riješen će biti kada izađu van iz EU i kada se sami počnu boriti za sebe…oni su naviknuti da troše i da dobivaju pomoććć…dokle?
ne još dugo..

a igh?
ja sam rekao svoje glede toga…vrlo kratkoročno odbijanac, srednoročno katastrofa, dugoročno (10 + godina) moguće oke…ali to je jako daleko

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

@ pobjeda
Ne zamaram se sa srednjoročno i dugoročno (10 + godina), jer ja skoro svakih nekoliko dana mijenjam količinu svoje pozicije u IGH pa bi mi vrlo odgovarao kratkoročni odbijanac koji i ti spominješ da se malo iskapitaliziram. Dakle slažemo se.

@ ugar

a tebi nije palo na pamet da možda jadran kapital likvidira svoje pozicije? a on ima puno više nego 10.-ti na top listi!
a inače, prodavač ne plaši nego prodaje, jučer i danas uvalio vam je 150 komada na 900 kn, sad vam dila 200 komada na 920 kn…pitanje je samo tko će sve to kupiti od njega?koliko dionica će na kraju uopće ostati u top 10? kako će IGH uopće donositi važne odluke s ovako raspršenom vlasničkom strukturom?
a ma, uživaj, ja odustajem, nema smisla više….
[/quote]

U otvorenim tržištima kao što su anglo-saksonska (čitaj američka i engleska) vlasnička struktura je takva da najveći dioničar u većini slučajeva ima najviše 5% vlasništva poduzeća. U takvim poduzećima glavne odluke donosi menadžment koji ima najveću moć. Takvu strukturu koliko ja znam ima i IGH i to od izdavanja dionica, tako da ako ne razumiješ kako se donose odluke u takvome poduzeću dobrano si zalutao i najbolje za tebe je da odustaneš.

[img][/img]

@ ugar

ma svejedno tko rasprodaje iz top 10, zar ne vidiš da nitko ne kupuje osim malih? zar ti to nije dovoljan znak? pad IGH nema veze s beljem, kako to ne kužiš?!
stvarno nemam više živaca, ti ne želiš vidjeti kraj zdravih očiju i zdravog razuma i tu pomoći nema.

[/quote]

Možeš misliti da će IGH u stečaj, tvrditi da falsificiraju izvještaje (ovo je već na rubu kaznenog djela), da to ne vrijedi ništa, da će u ponor.
Možeš komotno drukati, bashirati, ali nemoj lagati, to nije pristojno.
Dva člana top10 su kupovali unatrag mjesec dana (ne mogu tvrditi da i dalje kupuju ili imaju namjeru jer nisam telepat ni vidovit).
Najveć iskrcavač je skrbnički od Zabe koji više nije u TOP 10 i ima još između par stotina i tisuću i par stotina komada, a za točan podatak treba ići u SDA po CD.

Ovo nije poziv ni na prodaju, ni na kupnju, IGH ili bilo koje dionice već samo komentar na bezobzirno laganje.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

New Report

Close