[/quote]
nije ista branša…ali elektroprojekt definitivno…
elektroprojekt je dobio sve bitnije poslove vani…pogotovo u SSSR-u…
znam da nije isto ali eto ti konkurencije u normalnim tržišnim uvjetima, a ne u uvjetima vladavine hdz-a
Igrom slucaja znam dobro, vrlo dobro kako funkcioniraju mediji no mislim da to zna i svatko tko upotrijebi samo malo logike bez osobnog iskustva sa tom silom pa evo postavljam i pitanje da li netko moze odgovoriti sta je ovaj novinarcic htio reci u ovom clanku, pored svoga ataka na IGH jer je evidentno da je anti HDZ-ovski nabrijan, kada u istom clanku pise DVA RAZLICITA POJMA o projektu pruge! Pa neka se najprije dogovori sam sa sobom prije nego krene pisati jer slova trpe sve i svasta i ulaze u mozak onih dionicara koji se boje i svoje sjene! Evo, molim odgovor od kolega. Tnx.
ILI
"Da IGH-u poslovi više ne idu dobro, pokazuju i ovogodišnje vijesti o otpuštanjima iz te tvrtke: početkom lipnja govorkalo se o otpuštanju šezdesetak zaposlenika, a u posljednje vrijeme najavljuju se otkazi i za još dvjestotinjak ljudi. Za takvo stanje u IGH-u mnogi razlog vide u recesiji i smanjenom broju velikih građevinskih projekata u Hrvatskoj, ali i u očitoj ovisnosti IGH-a o unosnim poslovima s državom koji su zamrli nakon stoje Ivo Sanader odstupio s premijerske funkcije, a pogotovo otkako je suvlasnica IGH-a Marina Matulović-Dropulić smijenjena iz vlade. U međuvremenu su propali i veliki planovi IGH-ovih čelnika u prodoru u regiju i inozemstvo, a navodno su neki od mogućih poslova u stranim zemljama bili neuspješni i zbog glasina da su europski dužnosnici iz Bruxellesa stranim vladama dali mig da s IGH-om zbog velikih sumnji u korupciju uopće ne bi trebalo poslovati."
Ozbiljan dionicar je odavno NA VLASTITOJ kozi shvatio da medijski natpisi su uvijek suprotno od prave istine i da iza pozadine imaju sasvim druge razloge sto pisu dobro ili lose o nekome, o necemu. Ovo je izborno vrijeme, ovdje se ne biraju sredstva za medijsko manipuliranje, ovdje se itekako zele osisati ovce a svakom je dinocaru na izboru da li ce vjerovati novinskom piskaranju koji se cesto koristi vokabularom "navodno", "glasine", "u kuloarima" ili ce upotrijebiti svoju PAMET pa i u ovom clanku iscitati potpunu suprotnost onome sto je ovaj novinarcic zelio postici kao evidentni "kukuriku" pristasa koji na ovaj nacin nema namjeru samo lupati pod IGH nego je tu bitno jaca meta a to je HDZ i cilj su njihovi glasaci kojima se pod nos stavlja "kuloarsko navodna glasina o korupciji" u IGH. Celni ljudi ove tvrtke se ne oglasavaju jer pametan covjek nikada ne reagira na nepravedno optuzivanje osim ako u potpunosti i do kraja ne prijedje granice, jer u protivnom ispada da se brani ni kriv niti duzan! Toliko, moje skormno misljenje.
Što ste vi kolega ,političar ili investitor???
Kakve veze imaju natpisi u tisku sa cijenom dionice???
-Trenutno stanje u Igh-je nezadovoljavajuće za dioničare ,cijena dionica pada ,nema novih poslova ,vani nisu bili uspiješni u pridobivanju novih poslova.
-Sve ovo -trenutno stanje je bilo prepoznatljivo i prije godinu ili dvje ,kada se cijena počela znatnije urušavati.
Upravo zbog nedostatka poslova,a ne nedostatka politike ,ili neznam što ,gorka istina je prikazana u dva segmenta :
1)otpuštanju zaposlenika i egzistencije njihovih obitelji?
2)urušavanju cijene koja lako može doći u blizinu od 400-500 kn.
A što se tiče uprave ,mislim da su trebali na vrijeme reagirati na ova upozorenja.
@Laiv
-Trenutno stanje u Igh-je nezadovoljavajuće za dioničare ,cijena dionica pada ,nema novih poslova ,vani nisu bili uspiješni u pridobivanju novih poslova.
-Sve ovo -trenutno stanje je bilo prepoznatljivo i prije godinu ili dvje ,kada se cijena počela znatnije urušavati.
Upravo zbog nedostatka poslova,a ne nedostatka politike ,ili neznam što ,gorka istina je prikazana u dva segmenta :
A što se tiče uprave ,mislim da su trebali na vrijeme reagirati na ova upozorenja.
slazem se ja sa tobom ali pada sve atpl,dlkv’ingr,thnk,atgr,ernt i tak redom i to nista manje nisu pale od igh a ostalo se u vecini slazem s tobom
@Laiv
slazem se ja sa tobom ali pada sve atpl,dlkv’ingr,thnk,atgr,ernt i tak redom i to nista manje nisu pale od igh a ostalo se u vecini slazem s tobom
[/quote]
Normalno da pada ,takav je sentiment,padati će i dalje do 1400-1500 crobija,no to nije razlog neažurnosti uprave u pridobivanju novih poslova od kojih ovisi profit ,cijena dionice i sve ostalo.
Eto malo i zelenila jer mu je već bilo i vrijeme. Koliko će trajati, nek traje. Barem će donekle spriječiti daljnji zaron, ako ga bude, jer se priča oko ove Helenske Republike ipak polako rješava. Priča se da Grčka duguje 350 milijardi eura, a ima nepunih 11 milijuna stanovnika. Tih 350 milijardi u okvirima EU nije nikakav novac i to će se rješiti. Manje banke vjerovnici neka propadnu, ako moraju, Europska središnja banka neka pretrpi izvjesne gubitke kao rezultat nespretnog posuđivanja novca poljoprivrednoj državi kao što je Grčka, a druge banke će u tom novonastalom prostoru ojačati i ide se dalje. Samo će se napraviti preslagivanje i to je to. Kako piše u jednom članku – Polovicu gospodarske krize čini psihologija. Psihoza mora postupno prestati i bit će bolje na TK.
Žalosno je koliko su jadni prometi na zse. Izgleda da će trebati vremena i vremena da se ulagači (ne računajući na mirovince) intenzivnije vrate na tržište i da sve malo-pomalo oživi. Ovako, ostaje jedna prazna mučna letargija i neaktivnost. Čak nije niti bitno da se u ovoj fazi dionice pomaknu prema gore, već bi za početak bilo dovoljno samo i to da se povečaju prometi. IGH je samo žrtva općeg stanja na TK i po ničemu se ne izdvaja iz situacije drugih dionica, bio mu ADZ na vlasti, ne bio… [huh]
[/quote]
obveza je sastavljati javne natječaje na način da se uvijek može javiti nekoliko firmi jer se u protivnom stvara monopol koji je zabranjen
… IGH je samo žrtva općeg stanja na TK i po ničemu se ne izdvaja iz situacije drugih dionica,…
na žalost u krivu si! čak 3 ulagača iz top 10 rasprodaju na ovoj razini od 1000 kn dionice IGH, a nitko iz top 10 ne kupuje! tu je velika razlika u odnosu na druge dionice na ZSE i veliki crveni upitnik nad budućnošću ove firme!
INSTITUT IGH, D.D./REDOVNA SERIJE A IGH-R-A
Važeći podaci za uredovni dan 03.10.2011
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 3.811 2,40 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. PBZ D.D. 3.338 2,10 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA -41
4. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 3.001 1,89 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA -100
5. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./JADRAN KAPITAL D.D. U LIKVIDACIJI 2.149 1,36 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.966 1,24 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
7. ĐUKAN PETAR 1.916 1,21 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.863 1,17 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. DEŠKOVIĆ ŽARKO 1.693 1,07 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.581 1,00 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA -100
Ukupno: 26,11
Promjene u TOP10 IGH u odnosu na stanje od četvrtka (u petak i preko vikenda nije radio SKDD).
[undecid]
@ fajrunt
Nažalost, Ti si u krivu jer si nisi niti dao truda pogledati izlaze i ulaze na drugim blue chip dionicama. Post si napisao iz hira, tek onako. Ali, tako je jasno da priželjkuješ još veći pad ove dionice kako bi ušao na još većem od ovog prevelikog diskonta. I onda … kad uđeš, što ćeš onda? Promjeniti retoriku ili češ nastavljati spku sa crvenim upitnikom? Ako je to firma koja nestaje, što se uopće baviš i zanimaš za nju. Nemaš je, ne želiš je kupiti (?) i to je dovoljan razlog da prestaneš plašiti nas druge koji ovu dionicu imamo, kupujem, prodajemo i vjerujemo u nju.
Evo ja sam već kod 2500kn rekao da ovu dionicu treba prodati. Ako zbog niceg drugog onda zbog Jure Radica. Firma koja ima takav menadžment osudena je na propast. Samo laži i obecanja. Inace treba samo pogledati kako su prosle gradevinske firme u irskoj i španjolskoj da se skuzi da u njih netreba ulagati tijekom krize.
XceeD: ako ti kupujes i prodajes dionice na temelju onoga što procitas ovdje onda si obicna budala. Netko ima i dobronamjerne primjedbe a ne da želi spustiti cijenu kako bi jeftinije kupio. Sav ovaj forum nema zajedno dovoljno dionica igh da spusti cijenu za 20kn.