IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kakav vražji new deal?! Pa zašto onda nebi obnavili, na primjer, Obrovac? Tu je PDV, porezi na plaće, porez na dobit….Taj most su uludo ulupanih (ne smrznutih, ulupanih!) 5 do 6 miljardi kuna. Investicija koja godišnje ne može isplatiti niti sredstva za golo održavanje. Stranim investitorima A1 nije interesantna jer dnevni broj vozila (godišnji prosjek) leži oko 9000 vozila/dnevno (podatak je iz 2005.), a granica rentabilnosti leži oko 16000…za most će broj vozila biti ispod 1000, a kad će trebat platit mostarinu ionako će svi opet preko Neuma…

Dobro. Ne deri se. Onda, kad dođete na vlast- obustavite te investicije…

Ima i rentabilnijih projekata sigurno, znaš neke pametne- a da nisu na moru ?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Da bi Hrvatska izašla iz krize potrebno je slijedeće (kratki rok do 6 mjeseci)
– pozitivna klima u Državi, medijima i narodu – toga nažalost nema
– potrebno je snižavanje kamata na depozite i kredite (država ima instrumente) u prvom redu da bi se odmrza golema zaleđena imovina štednje u bankama i prebacila u potrošnju
– potrebni su javni radovi (infrastrukturalni) koji bi zaposlili golemu građevnisku operativu i sačuvali velike firme od stečaja

Nasuprot tome Vlada ulaže golemu energiju u osiguranje profitabilnosti i opstojnosti Banaka koje su prerasle Državu kao instituciju, pa u građevini idu na ruku sa nekakvim poticajima kupovine stanova na krediti a sve cilju očuvanje precjenjene vrijdnosti nekretnina od koje samo imaju interes Banke.
Krediti u švicarcima i pomoć Države koja je prije svega željela pomoći bankama da ne doće do kolapsa otplate kredita govore puno.

Generanlo štednja i nerad nikoga nije izvukla iz krize pa neće ni RH, krampa i lopata je stovrila ovu državu i stvarat će je opet.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

u cilju očuvanje precjenjene vrijdnosti nekretnina od koje samo imaju interes Banke.
Krediti u švicarcima i pomoć Države koja je prije svega željela pomoći bankama da ne doće do kolapsa otplate kredita govore puno.

Slažem se kolega, al to jednostavno mora puknuti kao i burzovni balon. Najbolje bi bilo da poveći broj stanovnika koji otplaćuje kredite za stan dođe u situaciju da ne može plaćati i otkaže plaćanje, jer po meni ovoj državi treba slom stranih banaka i cijena nekretnina da se nešto počme događati.
Vlada je izašla u susret isključivo bankama,a ne građanima. Šteta što nema nekog da javno organizira iste i izazove kolaps, jer dosta su ove banke sisale građane pa je najbolje da propadnu sve te strane banke. Tome se osobno nadam!

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Hrvatska ce izać iz krize onda kad Europa izađe iz te iste krize. Kad će to bit, sam Bog zna, a da će još potrajati to je sigurno. Po mojem mišljenju, pa barem još 6-7 god, ako nebude ponovo nekakvog prokletog rata. E sad, sami smo si krivi što smo dopustili ovim štrumfovima da nas zaduže na konto dizanja kamata na kredite narodu i još to što su tu posuđenu lovu u rekordnom roku ulupali u ceste i tunele, umjesto da se još uvijek gradi to sve što se sagradilo od tih svih autocesta i tunela, mostova… Sad više nemamo ni za kikiriki a kamo li za pelješki most, pa nažalost moramo čekat da se to sad sve malo isplati. Definitivno je istina da se građevinom izlazi iz krize, ali to ne vrijedi baš toliko za jednu Hrvatsku koliko za jednu npr. Ameriku koja sve živo proizvodi sama pa im se takve investicije i isplate. Mi moramo platit Njemačku cipelu, Turski čekić, Talijanske čavle..itd. Jedino što mi se čini kao moguća solucija za građevinu je BiH. Tam će se ulupat para i para za ceste koje budemo vjerojatno mi gradili. Igh tu dobro stoji.
lp

Ako može jednom onda može i dvaput!

Dobro je, rasprava se razvezala. Premda ovi što dionicom trguju zadnje vrijeme uopće ne razmišljaju o Pelješkom mostu, nego o kretanjima ostalih dionica na zse i kretanjima na svjetskim burzama. Ovog trena jedino je to važno. A Pelješki most …? Jednom će se mediji i o tome opet raspisati. Tada će to utjecati na ovu dionicu. Ovog trena – nula bodova. [shocked]

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Odmah ujutro na zse se zavrtilo nešto prometa, ušlo u zeleno, ali je sad je sve stalo. A vani su svi zeleni i koliko vidim po prometim dosta trguju. Mogli bi neku paru baciti i na našu burzu, da i mi malo živnemo. A tada će IGH biti vodeći po rastu, ili barem u prvih tri-četiri.
[shocked]

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Odmah ujutro na zse se zavrtilo nešto prometa, ušlo u zeleno, ali je sad je sve stalo. A vani su svi zeleni i koliko vidim po prometim dosta trguju. Mogli bi neku paru baciti i na našu burzu, da i mi malo živnemo. A tada će IGH biti vodeći po rastu, ili barem u prvih tri-četiri.
[shocked]

današnje trgovanje pokazuje da nitko nije nasjeo na jacine laži o gradnji pelješkog mosta, a s druge strane vidimo da su mali iskoristili tu "vijest" i zelenilo vani da poguraju IGH iznad 1200 kn…. na njihovu žalost to će sve biti kratkog daha, s prvim vijestima o novoj recesiji IGH ide ispod 1000 kn

buuum, preko 90 komada po bidu…
male su danas navukli na kupnju iznad 1200 kn, a onda je krenula kipa koja samo trpa naivce na bidu… pelješki most? o yes, kako da ne! [lol] [bye]

pisanje na forumu nije savjet za ulaganje, niti za kupoprodaju dionica ili drugih financ.-instrumenata!

[shocked]

današnje trgovanje pokazuje da nitko nije nasjeo na jacine laži o gradnji pelješkog mosta, a s druge strane vidimo da su mali iskoristili tu "vijest" i zelenilo vani da poguraju IGH iznad 1200 kn…. na njihovu žalost to će sve biti kratkog daha, s prvim vijestima o novoj recesiji IGH ide ispod 1000 kn
[/quote]
Današnje trgovanje nema veze sa Pelješkim mostom, a kako sada stvari stoje niti sa korelacijom sa vanjskim burzama. Vani sve raste, američki terminski indexi zeleni, a mi doslovno stojimo na mjestu.
Ako se mirovinci ne pokrenu, burzu komotno možemo zatvoriti na nekoliko mjeseci. Barem do izbora.
[shocked]

Ipak vjerujem da će se danas zadnjih pola sata pred zatvaranje intenzivirati trgovina i to sa intenzivno zelenim predznakom. [shocked] Živi bili pa vidjeli.

Bedara!

New Report

Close