IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što se tiče postojećih dioničara, ili barem onih koji nemaju znatnije količine ovih dionica ne treba se previše zamarati dokapitalizacijom o kojoj se priča. Za sada nema jamstva da će pregovori rezultirati rezultatima, niti približno se ne zna po kojoj bi se cijeni dionice vršilo predmetno i eventualno izdavanje novih dionica, ne znaju se eventualna prava postojećih dioničara, eventualna prava prvenstva. Ne zna se ništa. Izgleda da se o ovoj dokapitalizaciji konkretno neće ništa znati još dugo vremena, tako da se s njom niti ne treba previše zamarati. Dionica za sada prati kretanje cijena ostalih dionica na zse i to je jedino što je ovog trena bitno. [shocked]

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

@ XceeD

potpouno si u pravu….bananko i kompanija takodjer zna da si u pravu ali navijaju za pad i prozirno drukaju nekakvim izmisljenim stvarima

moguce da ce dokapitalizacija biti losa
moguce da ce biti dobra (govorim za male dionicare naravno)
moguce takodjer da do nje i nece doci

tako da je smijesno usporedjevit ovaj dokap sa bilo kojim na zse kada se jos nista ne zna

Tako je jasno da trenutno na cijenu dionice navodna dokapitalizacija ne djeluje niti u promilima, tako da se na nju ne treba niti obazirati. Ali kad se priča eventualno iskonkretizira i kad to počne utjecati na cijenu dionice, onda ćemo o tome početi vodi računa. Zasad smo bez brige. [shocked]

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Tako je jasno da trenutno na cijenu dionice navodna dokapitalizacija ne djeluje niti u promilima, tako da se na nju ne treba niti obazirati. Ali kad se priča eventualno iskonkretizira i kad to počne utjecati na cijenu dionice, onda ćemo o tome početi vodi računa. Zasad smo bez brige. [shocked]

Ja bi rekao da je samo zbog ove najave dokapitalizacije, cijena dodatno diskontirana za jedno 20 do 25%.
Upravo zbog straha od moguće dokapitalizacije po nepoznatim uvjetima imali smo jaču prodaju i veći pad nego ostale dionice.

Ljudi se boje kad imaju ovakvu ‘sivu zonu’ i neki prodaju i idu u investicije gdje je sve jasno i poznato.

Ja držim (za sada) da je ovaj strah bio pretjeran i da je pad cijene shodno tome bio pretjeran.

Napomena: Ja posjedujem dionice IGH i ovo nije nagovor niti na kupnu niti na prodaju dionica IGH.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Ja bi rekao da je samo zbog ove najave dokapitalizacije, cijena dodatno diskontirana za jedno 20 do 25%.
Upravo zbog straha od moguće dokapitalizacije po nepoznatim uvjetima imali smo jaču prodaju i veći pad nego ostale dionice.

Ljudi se boje kad imaju ovakvu ‘sivu zonu’ i neki prodaju i idu u investicije gdje je sve jasno i poznato.

Ja držim (za sada) da je ovaj strah bio pretjeran i da je pad cijene shodno tome bio pretjeran.

Napomena: Ja posjedujem dionice IGH i ovo nije nagovor niti na kupnu niti na prodaju dionica IGH.
[/quote]
Dovoljno je pogledati pad Tehnike od skoro 10 % i mislim da je svima jasno da će IGH još dosta roniti prije nego što udri u samo dno.

@ gabrijelav

Daj ne drami. Nije sve baš tako crno. Recimo ovo danas je bila prilika za ulaz u THNK, pa sam ja to malo i učinio. Tek onako, da imam što prodavat narednih dana. [shocked]

[/quote]
Dovoljno je pogledati pad Tehnike od skoro 10 % i mislim da je svima jasno da će IGH još dosta roniti prije nego što udri u samo dno.
[/quote]

Mora da je frustrirajuće drukat danima na pad, a IGH jedan od rijetkih u rastu, a to je samo nagovještaj kako će se stvari odvijati kad se sve zazeleni.

Malo dubioznije pročitajte drugi dio priopćenja, pa će te otkriti kako vas već unaprijed vodstvo firme priprema za "deračinu". Gluplje priopćenje nisam u životu pročitao. Obavještavaju da će nešto napraviti, a i sami neznaju što i kako. Ako netko naleti, naleti, a ako ne onda plan B, C, ili D!
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/0d4XRbmmx5jlCQcmIo57DQ==.pdf

Moguce, dokapi na taj nacin da se velikom partneru izdaju dionice obicno idu debelo ispod trzisne cijene i kratkorocno djeluju prilicno negativno.

Zašto Zagrebačka banka izlazi, zna li tko ?

Ne izlazi Zagrebačka banka, nego netko tko ima kod njih skrbnički račun. S obzirom da se ne radi o znatnijim količinama nije alarmantno. Osim toga, tim izlaskom (očito motiviranim padom kreditnog rejtinga SAD-a) taj netko je i srušio cijenu prošli tjedan, pa je bila prilika za ući ispod 1.200 kuna što je bila jako, jako dobra cijena. Dakle, tome tko je izlazio – HVALA. [shocked]

Zato što su veliki igrači i imaju insajdersku informaciju da će IGH moći kupiti i po 800 do 900 kuna pa sad rasprodaju.

@ compa

pa kakvo je to pitanje,tko bi mogao znati zasto oni prodaju dionice?

Zagrebacka banka je na 2. i 3. mjestu po broju dionica,prodala je oko 350 komada u 3 tjedna,u ta 3 tjedna je protrgovano oko 4000 komada sveujupno

@terenac

kako ti ne dosadi pisat ovakve gluposti,stvarno si me nasmijao hahah

New Report

Close