Osatat će tajna zašto je netko postavljao po 500 komada na cca 2150 kn na kupnji.
Da li se isti :
1. iskrcavao na prodaji
2. želio stvarno kupiti i nadao se da će ga netko poklopiti sa velikom količinom
3. postavio veliki nalog u želji da ga netko poklopi a nije dogovorio veliku transakciju (jer bi ga
netko poklopio)
4. da li je totalni amater i stvarno tako misli kupiti dionice IGH bez dizanja cijene
5. Da li je želio privući pozornost na dionicu
6. Da li je želio dignuti cijenu
7. ili je možda stvarno procurilo nešto što bi promijenilo materijalne činjenice i lansiralo IGH u nebo.
8. ili ništa od navedenog i sve se slučajno događalo
Vidjet ćem sutra ali po meni ovo je miris profesionalnog novca jer mali investitori nemaju milijun kuna da onako postave na kupnju.
Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju IGH-R-A za koju imam interes da raste.
Pesimizam me malo i veseli na ovom forumu,portfelj mi je pun igh.Stagnacija ovaj tjedan je dobra stvar.Dionica se stabilizirala na preko 2000 kn sta je bilo i za predpostaviti.Sad su u fokusu neki drugi sektori sta nije neobično.Sve sam uvjereniji da ovo dionica koja ce u kratkom periodu ali neznam kad napraviti velik skok i zatim ce se interes invesitora prebacivati na druge sektore a ona ce stagnirati.Ciklusi si se naizmjenično ponavljaju jos od davnih dana samo pitanje je ko ih moze prepoznati a to nema ni u jednoj knjizi inače bi burza bila matematika i nebi je bilo.Ovdje dionica skače na bilo kakvu dobru informaciju a ne na dobiven posao pa se razlikuje od nekih drugih,a ko će imat najbrzi prst i nos i hrabrost je stvar pojedinca.Mislim da se strpljenje isplati.Iskakanjem iz sektora u sektor moze se slomit noga.Mora se vjerovat u odabranu dionicu i nesmije biti zurbe.Zaradit se moze i na padu i na rastu ,na padu ako si u kesu al nazalost nisam.Gradit ,projektirat,prevoziti se mora ma ko to da izvodi.
Čisto tehnički, ako je raspoloženje općenito pozitivno to će se osjetiti i na igh i to jače nego na većini.
A mislim da je raspoloženje vani i dalje pozitivno pa će i zse nastaviti s rastom.
Znači samo strpljivo i ubuduće ostaviti i nešto casha za iskorištavanje korekcija. Onda je lakše gledati ovakve oscilacije kao zadnjih dana. [thumbsup]
[/quote]
Rekao sam, čisto tehnički… [proud]
A nadam se još nekoliko dana isto tako ili možda malo slabije. Iako bi dobro došla neka vijest koja objašnjava ovaj pomak.
Osatat će tajna zašto je netko postavljao po 500 komada na cca 2150 kn na kupnji.
Da li se isti :
1. iskrcavao na prodaji
2. želio stvarno kupiti i nadao se da će ga netko poklopiti sa velikom količinom
3. postavio veliki nalog u želji da ga netko poklopi a nije dogovorio veliku transakciju (jer bi ga
netko poklopio)
4. da li je totalni amater i stvarno tako misli kupiti dionice IGH bez dizanja cijene
7. ili je možda stvarno procurilo nešto što bi promijenilo materijalne činjenice i lansiralo IGH u nebo.
Vidjet ćem sutra ali po meni ovo je miris profesionalnog novca jer mali investitori nemaju milijun kuna da onako postave na kupnju.
Gorane, tvoji 8 teorija o rastu IGH su detaljne i svakako je istinita jedna ili čak dvije, a to nikako nisu one iz sredine tvoje liste. Svaka čast na analizi. Imamo isti interes ! I nikoga ne nagovaram na kupnju (a pogotovo ne na prodaju) !
Da li se isti :
1. iskrcavao na prodaji
netko poklopio)
Gorane, tvoji 8 teorija o rastu IGH su detaljne i svakako je istinita jedna ili čak dvije, a to nikako nisu one iz sredine tvoje liste. Svaka čast na analizi. Imamo isti interes ! I nikoga ne nagovaram na kupnju (a pogotovo ne na prodaju) !
[/quote]
Tko bi pametan prodao vrhunsku dionicu koja je na dnu bolje dokupiti .
možda nam puno toga bude jasnije ako netko od tehničara stavi graf …
ADPL,ATGR,BLJE,DLKV,KODT,ATPL,JDPL,…sve nekako stoji…
di će ovi novci iz HT… [tongue]
Pa u IGH i Tehniku sasvim normalno kolega nadam se da se slažemo .
[/quote]
[thumbsup]
[/quote]
pa opet u HT naravno… [shocked]
čudno mi je da proteklih desetak dana, a možda i prije nitko na temi Što smo danas tržili nije napisa ni da je proda ni da je kupija IGH, a dobre količine su odrađene…
čudan mi je i današnji dan, nema baš trgovine, šahovska partija, nema ni komentara na temi…
neće niko ni da stavi graf i analizu…
ADPL,ATGR,BLJE,DLKV,KODT,ATPL,JDPL,…sve nekako stoji…
di će ovi novci iz HT… [tongue]
Pa u IGH i Tehniku sasvim normalno kolega nadam se da se slažemo .
[/quote]
[thumbsup]
[/quote]
pa opet u HT naravno… [shocked]
čudno mi je da proteklih desetak dana, a možda i prije nitko na temi Što smo danas tržili nije napisa ni da je proda ni da je kupija IGH, a dobre količine su odrađene…
čudan mi je i današnji dan, nema baš trgovine, šahovska partija, nema ni komentara na temi…
neće niko ni da stavi graf i analizu…
[/quote]
Ovdje je zatisje i usi su otvorene kao radari pomno osluskujuci okruzenje, u slucaju CG letimo na 5500 a ako nista….nista se nece desiti jer ova firma ne ovisi o tom poslu.
Mnogo je vazniji ulazak u EU i certifikati koje posjeduje IGh.
vjerujem da ce biti posla i sigurnog i stabilnog poslovanja.
Kao takva je zasigurno i atraktivna mnogim predatorima ili jacim firmama sa Zapada( renomiranim institutima) koje bi preuzele ili kupili barem dio upravljackog prava 25+1 dionica i mozete li zamisliti sto to znaci za cijenu ove dionice.
a ONI KOJI MISLE DA JA LUPETAM KADA SPOMINEJM CIJENU OD 7500..SAMO NEKA CEKAJU jos godinu dana a vrijeme polako otkucava svoje zadnje sate agonije na ZSE a posebice iznimno kvalitetnih blue chip izdanja kao sto je IGH.Samo hrabro i vjerujte sebi i filingu.
lp
Dlkv – HOROR,a jos kad dođe izvjesce od INGRE onda ce uvazene kolege vidjeti da je ipak IGH firma gdje treba biti njezin dionicar.
Lova od DLKV i INGRE uljevat ce se u ovu dionicu [thumbsup]
ka
kako nitko od forumasa nije primjetio ovaj tekst u vecernjem ,jučer objavljen,a nije za bacit.Ovo je korak naprijed.Samo tiho i polako igh je zapalio fitilj.
kako nitko od forumasa nije primjetio ovaj tekst u vecernjem ,jučer objavljen,a nije za bacit.Ovo je korak naprijed.Samo tiho i polako igh je zapalio fitilj.
[/quote]
čudno! Zato je jučer bila kupnja.
Sutra nas ova i ostale vijesti drže na nuli dok će Dlkv i Ingra biti u debelom crvenom