Pesimizam me malo i veseli na ovom forumu,portfelj mi je pun igh.Stagnacija ovaj tjedan je dobra stvar.Dionica se stabilizirala na preko 2000 kn sta je bilo i za predpostaviti.Sad su u fokusu neki drugi sektori sta nije neobično.Sve sam uvjereniji da ovo dionica koja ce u kratkom periodu ali neznam kad napraviti velik skok i zatim ce se interes invesitora prebacivati na druge sektore a ona ce stagnirati.Ciklusi si se naizmjenično ponavljaju jos od davnih dana samo pitanje je ko ih moze prepoznati a to nema ni u jednoj knjizi inače bi burza bila matematika i nebi je bilo.Ovdje dionica skače na bilo kakvu dobru informaciju a ne na dobiven posao pa se razlikuje od nekih drugih,a ko će imat najbrzi prst i nos i hrabrost je stvar pojedinca.Mislim da se strpljenje isplati.Iskakanjem iz sektora u sektor moze se slomit noga.Mora se vjerovat u odabranu dionicu i nesmije biti zurbe.Zaradit se moze i na padu i na rastu ,na padu ako si u kesu al nazalost nisam.Gradit ,projektirat,prevoziti se mora ma ko to da izvodi.
Tko nema živaca ima prostora da ulaze u poljoprivrednike.
Nadam tih 100 kn za traktore.
Da je država dala takvu potporu igh za garanciju.. Sada bi već bili
na 4000,00 kn.
Pesimizam me malo i veseli na ovom forumu,portfelj mi je pun igh.Stagnacija ovaj tjedan je dobra stvar.Dionica se stabilizirala na preko 2000 kn sta je bilo i za predpostaviti.Sad su u fokusu neki drugi sektori sta nije neobično.Sve sam uvjereniji da ovo dionica koja ce u kratkom periodu ali neznam kad napraviti velik skok i zatim ce se interes invesitora prebacivati na druge sektore a ona ce stagnirati.Ciklusi si se naizmjenično ponavljaju jos od davnih dana samo pitanje je ko ih moze prepoznati a to nema ni u jednoj knjizi inače bi burza bila matematika i nebi je bilo.Ovdje dionica skače na bilo kakvu dobru informaciju a ne na dobiven posao pa se razlikuje od nekih drugih,a ko će imat najbrzi prst i nos i hrabrost je stvar pojedinca.Mislim da se strpljenje isplati.Iskakanjem iz sektora u sektor moze se slomit noga.Mora se vjerovat u odabranu dionicu i nesmije biti zurbe.Zaradit se moze i na padu i na rastu ,na padu ako si u kesu al nazalost nisam.Gradit ,projektirat,prevoziti se mora ma ko to da izvodi.
Čisto tehnički, ako je raspoloženje općenito pozitivno to će se osjetiti i na igh i to jače nego na većini.
A mislim da je raspoloženje vani i dalje pozitivno pa će i zse nastaviti s rastom.
Znači samo strpljivo i ubuduće ostaviti i nešto casha za iskorištavanje korekcija. Onda je lakše gledati ovakve oscilacije kao zadnjih dana. [thumbsup]
Evo moram napisat nešta za traktore ,možda je post trebao biti napisan na građevinarima opčenito,svi mi koji smo prolazili kraj izgradnje dionica uočili smo velik broj traktora kao građevinskih strojeva….. [wink] koji vodu vuku…… [lol]
eno sve sam ti ja objasnija, a sad vidi kako se kupnja digla sa 200 komada na 650 komada…
molim te prosvijetli ti mene malo pa mi reci oni koji kupuje jučer i danas kad i kome će prodavat… [lol]
[/quote]
Kako sam bio odsutan nisam se uključivao u diskusije….
Da otklonim neke sumnje i silna vračanja zašto IGH PADA!
Pored silnih novih projekata Dalmacija, Zgb….ipak je uprava IGH zaključila da ima previše djelatnika u svom resoru…..dijapazonu posla pa odlučila OTPUSTITI 200 LJUDI ….
PS Kako znamo da svi djelatnici imaju dionice IGH moguć razlog leži i utome da su odlučiki rasprodati dio svojih dionica……….
A možemo nagađat da je cijena namjerno podignuta na 2.000 – 2400 da bi imali bolju razinu izlazka kao nagradu za svoje djelovanje…
[sealed]
[/quote]
Malo sam prolistao unazad i vidim da nije niko – niti potvrdio niti demantirao zadnju rečenicu gornjeg posta!
Usput, pored mizerne dobiti koju su ostvarili što je naštimano, može li neko od kolega – kolegica odgonetnuti neobičnu činjenicu, da su nedavno kupili poslovnu zgradu Vrbani, su investitor Ban centar, Bundek, te prošli tjedan ušli u projekt Nada DIMIĆ – KOMPLEKS – neovisno o igri sa Stipć Group!!!
ps Možda IGHau lova iz zadržane dobiti na nekom od crnih računa – opljačkane nam grude
[bye]
eno sve sam ti ja objasnija, a sad vidi kako se kupnja digla sa 200 komada na 650 komada…
molim te prosvijetli ti mene malo pa mi reci oni koji kupuje jučer i danas kad i kome će prodavat… [lol]
[/quote]
Kako sam bio odsutan nisam se uključivao u diskusije….
Da otklonim neke sumnje i silna vračanja zašto IGH PADA!
Pored silnih novih projekata Dalmacija, Zgb….ipak je uprava IGH zaključila da ima previše djelatnika u svom resoru…..dijapazonu posla pa odlučila OTPUSTITI 200 LJUDI ….
PS Kako znamo da svi djelatnici imaju dionice IGH moguć razlog leži i utome da su odlučiki rasprodati dio svojih dionica……….
A možemo nagađat da je cijena namjerno podignuta na 2.000 – 2400 da bi imali bolju razinu izlazka kao nagradu za svoje djelovanje…
[sealed]
[/quote]
Malo sam prolistao unazad i vidim da nije niko – niti potvrdio niti demantirao zadnju rečenicu gornjeg posta!
Usput, pored mizerne dobiti koju su ostvarili što je naštimano, može li neko od kolega – kolegica odgonetnuti neobičnu činjenicu, da su nedavno kupili poslovnu zgradu Vrbani, su investitor Ban centar, Bundek, te prošli tjedan ušli u projekt Nada DIMIĆ – KOMPLEKS – neovisno o igri sa Stipć Group!!!
ps Možda IGHau lova iz zadržane dobiti na nekom od crnih računa – opljačkane nam grude
[bye]
[/quote]
Pa tko bi ti uopće mogao demantirati ili potvrditi takvu konstrukciju nebuloznu.
Da digli dionicu da bi radnici izašli…(ili tko…o kakvim djelovanjima ti…da djelovanje:)
I nije točna info da otpuštaju 200 radnika..spominje se na tri organizacijske jedinice po 40,40,20 tjekom ove i slijedeće god.i to uglavnom prijevremena mirovina što se ne bi moglo baš okarakterizirati kao otpuštanje(znam rekli bi mnogi to je jednako ali nije što se tiče prava radnika)
I otkud ti to da svi radnici imaju dionice igh?
Imaju oni koji su pisali iste prije više od 15 god ovi što su došli poslije privatizacije nemaju uglavnom(ima jedan mali dio što su trezorske uspjeli dobiti i to uglavnom na funkciju)
A ova nagađanja o developerskim projektima????..jao,jao
Kolega ING..i za drukanje se treba potruditi malo a ne samo iznjeti brdo netočnih podataka pa šta bude.
Slabo i površno..amaterski uradak reklo bi se
Pa tko bi ti uopće mogao demantirati ili potvrditi takvu konstrukciju nebuloznu.
…..po svemu sudeći istinita je
Da digli dionicu da bi radnici izašli…(ili tko…o kakvim djelovanjima ti…da djelovanje:)
…..djelovanje – rad u IGH djelovanje na raznim projektima – nemojte me tjerat da citiram Klaića
I nije točna info da otpuštaju 200 radnika..spominje se na tri organizacijske jedinice po 40,40,20 tjekom ove i slijedeće god.i to uglavnom prijevremena mirovina što se ne bi moglo baš okarakterizirati kao otpuštanje(znam rekli bi mnogi to je jednako ali nije što se tiče prava radnika)
…..u Petak na sastanku oko otpuštanja djelatnika bilo je prilično burno, bura u čaši vode….., prijevremene mirovine 100 djelatnika!!!! pa IGH uglavnom dominiraju mladi djelatnici, čistačice i jedan krug starih je otišao..
…..kako većina djelatnika u IGH je došla preko veze bit će tko je imo jaču
I otkud ti to da svi radnici imaju dionice igh?
…..velika većina djelatnika posjeduje dionice IGH
Imaju oni koji su pisali iste prije više od 15 god ovi što su došli poslije privatizacije nemaju uglavnom(ima jedan mali dio što su trezorske uspjeli dobiti i to uglavnom na funkciju)
A ova nagađanja o developerskim projektima????..jao,jao
…..dada, slažem se JAOJAO
Kolega ING..i za drukanje se treba potruditi malo a ne samo iznjeti brdo netočnih podataka pa šta bude.
….sve činjenice i opservacije – aktualno
Slabo i površno..amaterski uradak reklo bi se
….sve ste kolega lime prilično nervozno obrazložili osim jednog krucijalnog i onog što sam se osvrnu kao esencijalno…. OD KUD NOVCI IGHau ZA BROJNE INVESTICIJE a dobit, stanje na računu, zaduženost brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr [/b]
***obrisano***
Ovako stvari stoje ;
– Firma igh još uvijek dobro radi
– i na najave hrvatskog NEW DEALA joj se smiješe dobri projekti
– kad NEW DEAL uistinu krene a krenut će kakav takav IGH će prvi omastiti brk jer projekti se naručuju i isplaćuju prvi
– poslije bit će i love od nadzora
– mislim da će se u poslavanju vidjeti vremenski odmak u rastu prihoda IGH u odnosu na ostale građevinare
– ne trebamo govoriti da postoji realna mogućnost da se dobije dio kolača o izgradnje crnogorskog autoputa.
Sve u svemu firma radi dobro i radit će u drugoj polovici i značajno bolje, a dionica koja bi po svemu trebala biti rangirana kao jedna od najboljih u RH je TOTALNI FIJASKO pogledajte samo :
– INA-R-A,
– HT-R-A,
– PTKM-R-A (cca 250 milijuna gubitaka u zadnje dvije godine ),
– ATGR-R-A .
– PODRAVKA -R- A Isl naše najbolje firme i dionice te usporedtie kretanje cijene njihovih dionica u
zadnih 3-4 godine i usporediti sa nošom IGH-R-A
TOTALNI FIJASKO.
p.s.
Znali na ovom forumu možda netko tko ima najveći broj glasova i tko na temelju vlasništva i povezanih osoba ima najveća upraljačka prava.
….sve ste kolega lime prilično nervozno obrazložili osim jednog krucijalnog i onog što sam se osvrnu kao esencijalno…. OD KUD NOVCI IGHau ZA BROJNE INVESTICIJE a dobit, stanje na računu, zaduženost brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr [/b]
***obrisano***
Kolega ING
A šta reći na ovaj post?
Ne posjedujem IGH da ne bi bilo zabune samo mi je smješno ovo što ti radiš.
Nervozno obrazložio??
Pa čovječe ja se uopće nisam potrudio da tebi obrazložim išta..
To je ovako na prvu iz glave bilo
A otkud im novci…gle pa ti ne znaš otkud im novci?
Ajd mi objasni zašto bi ja provokatoru i osobi koja iznosi netočne podatke rekao otkud im novci da recimo znam??
Ne pada mi na pamet tebi objašnjavati..uhvati se knjige pa uči a ne tu pisati koješta.
A što se tiče podatka koliko radnika ima dionice..podatak je dostupan i tvoja izjava da ih većina ima je lažna..odgovorno tvrdim samo što se podatak objaviti ne smije
skulirajte se!!! svima nam je u interesu zarada…
dignite cijene nalaga za prodaju više za 100,oo kn i uživajte..
Za zagrijavnje prvo ide energetski projekt 🙂