IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na desetine malih ulagača je danas prodavalo svoje dionice IGH -r-a zadovoljno trljajući ruke na zaradi u samo 1 mjesec.
Nakon što je objavljena vijest da IGH nema veze sa "VEČERAMA" i ostalim nastupila je strašna rasprodaja, međutim dionica nije pala već je dalje ostala 10% viša nego jučer.
Sumnajm da bi itko od malih investitora koji čitaju forum nakon demantija uprave IGH kupovao dionice ove tvrtke već bi iste rasprodavao.

E sad postavljaju se pitanja sama po sebi:
– zašto dionica nije pala na 1800 kn (- 9,9%)
– zašto je uopće netko kupovao ako od posla nema ništa , ili nije bilo govora, ili nitko nezna da li će biti govora

Ovo je gore moje mišljenje i nije nagovor na kupnju ili prodaju IGH-r-a

p.s.
Ako pogledate transakcije i analizu istih doći ćete do zanimljivih inforamcija.

Gorane kupovao je zbog čiste računice i na ovim cijenama IGH je među najpodcjenjenijima dionicama na burzi , normalno je da će i sutra nastaviti rasti . Ali pojedince je spopao strah pa brže prodaja ti su gadno pogriješili .

Gorane kupovao je zbog čiste računice i na ovim cijenama IGH je među najpodcjenjenijima dionicama na burzi , normalno je da će i sutra nastaviti rasti . Ali pojedince je spopao strah pa brže prodaja ti su gadno pogriješili .

ajde drukeru kako te nije sram?! daj nam te podatke koji dokazuju podcijenjenost IGH prema ostalim građevinarima? pogotovo zaduženost IGH koja je katastrofalna prema ostalima!! INGR je puno napravila i smanjila dugovanja, a IGH ništa-nula-zero!

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Mislim da ljudi ne vjeruju seebizu već zdravoj logici…što na kraju i piše seebiz ( iako je zadnji pokušaj konzorcija nije prošao u ovoj teškoj krizi kao ni grč.izr., IGH i Tehnika imati će posla )

E sad postavljaju se pitanja sama po sebi:
– zašto dionica nije pala na 1800 kn (- 9,9%)
– zašto je uopće netko kupovao ako od posla nema ništa , ili nije bilo govora, ili nitko nezna da li će biti govora

polako kolega, danas je zaustavljeno pumpanje balona, a sutra i iduće dane počinje ispuhavanje ove balončine narasle na lažima novinara seebiza. lompar je jasno i glasno rekao da radića nije vidio godinu dana, a kamoli da je s njome večerao! IGH je potvrdio da je seebiz iznio laži i da nikakvih dogovora nema niti se vode pregovori! jasno i glasno, a sutra počinje pad ove precijenjene dionice prema 1500 kn jer više od toga ne vrijedi [bye]

sve što pišem moje je mišljenje, i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

over 25 meni nije namjera nikoga za….. ali nevolim drukanje,nemam igh a ponekad naletim da vidim šta se piše,ali to drukanje nije u redu,ja vam svima želim igh na višim razinama i da izađete iz minusa

Nisam pisao na ovoj temi neko vrijeme iako sam pun igh al ove drukere
nemogu podnijeti i zbog njih sam i sam postao druker.
Bez obzira da današnje demante s obje strane Igh će projektirat cestu i pleso jer su projekti gotovi
samo treba biti srpljiv do kraja 3 mjeseca i lijepo izaći na 4000 kn,a i došlo je vrijeme da NASA burza ide UP.
Sve to kad malo bolje analiziram i bez obzira na ishod CG igh ide Up.Nema nikakvog razloga za prodaju ispod 3000 jer je došlo vrijeme za rast.

P.S.kako kažu kolege:"poslje kiše dolazi sunce"

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

a ja danas kupovao zbog članka na seebiz-u…dosta mi je više malusa,čovjek SVAKA 2-3 TJEDNA DRUKA I IZNOSI NEISTINE-ZADNJI PUT O LKPC I UPISU PO NOMINALI. HALO HANFA,JER RADITE VI SVOJ POSAO???????????????????????????????????????????????

Ja sam svoje dionice danas prodao na 2320-2350 zbog TA, ali ljudi moji razmisljajte hladne glave i bez bjesa, a onda spojite 2 i 2.
Npr. probajte ovako: Tko je u zadnjih cca 2 mjeseca kupovao dionice igh? Jadran kapital. Cime se taj fond bavi? Ulaganjem u nekretnine. Tko stoji iza Jadran kapitala? Miroslav Jeličić Purko. Na kojem trzistu je taj covjek vec dugo aktivan? Na Crnogorskom. Zasto bi on bas sad kupio cca 2200 dionica igh za nekih 3.300.000 kn? a) covjek je totalna budala b) iz ciste zabave ili c) covjek ima neku informaciju.
Ili ovako: Da li ce kinezi graditi autoput? Najvjerojatnije da. Kako su oni uopce dosli na ideju da grade autoput u Crnoj Gori? Preko Zderica (Konstruktor). Da li ce kinezi vuci svu mehanizaciju iz Kine ili ce uzeti vec gotovi projekt i prisutnu mehanizaciju sa ovog podrucja i podjeliti dobit? Tko je uz konstruktor bio u unutra? IGH i tehnika. I zadnje danas Seebiz dva puta objavljuje da je do razgovora doslo i da je informacija provjerena sa tri strane.
To sto su i IGH i Lompar to demantirali vjerojatno postoji neki razlog za koji ni vi ni ja necemo znati.
P.S.
@Chavez u potpunosti se slazem s vama

Kada se već bavimo "kafanskim " računicama .

Onda treba sve reći ;
1. M. Dropulić izašla iz IGH
2. Još u prvog krugu brat Đukanovića kupio cijelu građevnu mehanizaciju za taj posao
3. Đukanović otišao
4. Niti jedna EU banka kao ni WT banka ne želi taj posao financirati osim kineza navodno
5. A priče oko Jadran kapitala odnosno Purka, a što drugo na to reći na to ako je istina nego crnogorska posla.

kolega Goran,

netko me jednom opomenuo da ste najkulturnija osoba foruma, a nisam ni ja daleko od te ideja mada prvo mjesto kod mene drži Lynx, ali to vam nedaje za pravo da izokrečete istinu .
Bez obzira na sve Seebiz nije smjeo napisati članak kao konstataciju, to je čista manipulacija.
Ni novinari Crne Gore si nisu dozvolili takove javne objave.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Ja sam izašao iz igh na 2.100 u 07/10 i, iskreno, kada ova dionica raste pomalo mi je žao jer sam, kao što rekoh, izašao. Reći ćete da sam sebičan, ali eto tako se osjećam kad zazeleni. Ipak gledajući što se događa danas i proteklih dana nisam se mogao oteti dojmu da je ovo opet navlakuša. Već sam nekoliko puta prošao ovu školu, ali ajde vidjet ćemo sutra. Ukoliko se pokaže da je SEEBIZ lagao treba ih najoštrije sankcionirati, dobro dobro ribnuti po džepu.

@loris

Kolega , hvala na lijepim riječima, ja imam igh – r-a .
Moj stav znate, IGH super firma, a dionica IGH-R-A najveći fijasko blue chip izdanja ikad viđenih na ZSE( ATH preko 16 000 kn , ATL na cca 1150kn do prije mjesec- dva)

Tome kumuje totalna nebriga onih koji su trebali privući prave i stabilne investitore u dionicu, pa zato dionica manita po 300% gore i 90% dolje.

Generalno netko iznosi polu istine i obmanjuje javnost;
– ili uprava igh
– ili seebiz

Tko je u pravu a tko namjerno iznosi neistinu vrijeme će pokazati, a mogla bi i Hanfa neku opomenicu (barem kao znak dobre volje ) izdati nekome ako se potvrdi da su njegove izjave neistinite.

Činjenica je (i to je ono što me zbunjuje) kad je nastupila rasprodaja netko je kupovao sve preko 2200 kn (mali po mom skromnom mišljenju vjerojatno nisu bili u prilici bezglavo kupovati jer oni čitaju forum i Seebiz a tamo je demantirana “VEČARA” pa bez obzira na to što neki forum smatraju nebitnim on je mjesto gdje se na tisuće malih investitora informira a da li donosi odluku o kupnji to ne znam. )

p.s.
Nedavno je Večernjak najavio veliku dobit Petrokemije , gubitak je bio skoro pa rekordan a uprava je dementirala natpise sa foruma a nije dementirala Večernak koji je kao imao razgovor sa predsjednikom Uprave Petrokemije.

Ovakih i sličnih čalnaka u Hrvatskoj je na "kila" a nikad se nitko nije barem ispričao čitateljstvu.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

1. Ako mislite na ODVJETNIČKO DRUŠTVO HANŽEKOVIĆ, RADAKOVIĆ & PARTNERI pod kojim se po vasem krije Dropulicka, a koji su bili u top 10 ulagaca, oni su jednostavno ispali iz top 10 jer ih je Jadran kapital prestigao i vise se ne mogu vidjeti na portalu moje dionice.
2. Zar vi stvarno mislite da covjek koji nikad u zivotu nije gradio autoput, moze napraviti 48 vijadukta i 20-tak tunela?
3. Dukanovic je otisao zbog afera oko duhanske mafije, a ne zbog necega drugog
4. Europa je jos uvijek u recesiji i nije ih previse briga za CG. S druge strane Kina ide jako brzo napred. Samo prosle godine BDP im je skocio 10 %, s predvidanjem da ce do 2020 prestici USA u totalnim brojevima. Jedna takva sila sigurno zeli prosiriti svoj utjecaj na Europsko podruce. Gradnja autoceste u Crnoj Gori im dozvolja da polako osiguraju svoje nacionalne i geostrateske interese vezane za europsko trziste. Ako se sjecate ne tako davno oni su htjeli doci u lkri. Postavlja se logicno pitanje zasto poslije sto izgrade AC nebi koristili Luku Bar i jos vise osigurali svoju prisutnost na tom podrucju? A da sad ne govorim da takodjer otkupljuju Europski dug.
5. Omalovazavati Purka s vase strane nije uredu. Covjek je vrlo uspjesan poduzetnik i kuzi se u ulaganje puno vise nego vi i ja zajdno. Mozete procitati clanak: http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20070112/stil-design02.asp
lp

Ja sam svoje dionice danas prodao na 2320-2350 zbog TA, ali ljudi moji razmisljajte hladne glave i bez bjesa, a onda spojite 2 i 2.
Npr. probajte ovako: Tko je u zadnjih cca 2 mjeseca kupovao dionice igh? Jadran kapital. Cime se taj fond bavi? Ulaganjem u nekretnine. Tko stoji iza Jadran kapitala? Miroslav Jeličić Purko. Na kojem trzistu je taj covjek vec dugo aktivan? Na Crnogorskom. Zasto bi on bas sad kupio cca 2200 dionica igh za nekih 3.300.000 kn? a) covjek je totalna budala b) iz ciste zabave ili c) covjek ima neku informaciju.
Ili ovako: Da li ce kinezi graditi autoput? Najvjerojatnije da. Kako su oni uopce dosli na ideju da grade autoput u Crnoj Gori? Preko Zderica (Konstruktor). Da li ce kinezi vuci svu mehanizaciju iz Kine ili ce uzeti vec gotovi projekt i prisutnu mehanizaciju sa ovog podrucja i podjeliti dobit? Tko je uz konstruktor bio u unutra? IGH i tehnika. I zadnje danas Seebiz dva puta objavljuje da je do razgovora doslo i da je informacija provjerena sa tri strane.
To sto su i IGH i Lompar to demantirali vjerojatno postoji neki razlog za koji ni vi ni ja necemo znati.
P.S.
@Chavez u potpunosti se slazem s vama

Kada se već bavimo "kafanskim " računicama .

Onda treba sve reći ;
1. M. Dropulić izašla iz IGH
2. Još u prvog krugu brat Đukanovića kupio cijelu građevnu mehanizaciju za taj posao
3. Đukanović otišao
4. Niti jedna EU banka kao ni WT banka ne želi taj posao financirati osim kineza navodno
5. A priče oko Jadran kapitala odnosno Purka, a što drugo na to reći na to ako je istina nego crnogorska posla.

kolega Goran,

netko me jednom opomenuo da ste najkulturnija osoba foruma, a nisam ni ja daleko od te ideja mada prvo mjesto kod mene drži Lynx, ali to vam nedaje za pravo da izokrečete istinu .
Bez obzira na sve Seebiz nije smjeo napisati članak kao konstataciju, to je čista manipulacija.
Ni novinari Crne Gore si nisu dozvolili takove javne objave.
[/quote]

a ja danas kupovao zbog članka na seebiz-u…dosta mi je više malusa,čovjek SVAKA 2-3 TJEDNA DRUKA I IZNOSI NEISTINE-ZADNJI PUT O LKPC I UPISU PO NOMINALI. HALO HANFA,JER RADITE VI SVOJ POSAO???????????????????????????????????????????????

Sve ove dane rasta i blokada si ignorirao ovu dionicu i danas kupiš radi člamka? [bye]

Malus u svakom članku sugerira što bi moglo rasti,navodi neprovjerene traćeve i NIKADA na kraju teksta ne navede koje dionice ima!Hoče li HANFA nešto napraviti?????????????????????????? U međuvremenu,predlažem bojkot seebiza

New Report

Close