http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/deutsche-welle-konstruktor-ponovno-u-igri-za-bar-boljare,101907.html E ja mislim da je ovo samo jedna potvrda nevjernim Tomama
Je. I ja sam se stvarno bio lijepo ponadao u happy end sve dok nisam došao do zadnjih rečenica. Dok novinar daje svoje mišljenje sve izgleda bajno, a kad citira onda je totalni crnjak.
On dodaje da je nakon političkih promjena u Hrvatskoj i Crnoj Gori (odlazak premijera Ive Sanadera i Mila Đukanovića) postoji manje šansi da se taj scenarij ostvari, posebice zbog financijskih problema tvrtke iz Splita.
“U svakom slučaju, ja želim “Konstruktoru” oporavak i, ukoliko se dogodi da se on javi na nekom novom obnovljenom javnom natječaju, kao kredibilan faktor koji može osigurati i dobiti podršku međunarodnih financijskih institucija, apsolutno su dobrodošli da grade autoput u Crnoj Gori”, zaključio je Duraković.
@profesori
igh i malverzacije vezane uz njezino poslovanje pa i upravu, obilježene su njihovima lažima i objedama, a budućnost može biti sjajna…
zaista netransparentna tvrtka u kojoj postoji potencijal pa shodno tomu MORAMO ustvrditi kako je ipak budućnost neizvjesna
iracionalno ponašanje vlasnika ove dionice, uz krizu i fundamente, doveli su do vrijednosti dionice od 10 tak postotaka nekadašnje cijene. takav pokazatelj nije moguće ignorirati, prije svega što je teško pronaći neku dionicu sa tolikim padom.
prema tome, možda će biti isplativo ulaganje u igh. recimo da se dropulićki isplatilo, samo marginalno; ostvarila je lijepe dividende. ali kupovala je po 1500-1700 većinu. nešto se krcalo dok je bilo 550-700. kroz sve ove godine, imala je puno vremena za kapitalizirat pravu dobit, a
na koncu se morala zadovoljiti sa 1500-1600. e sad, ako se ona iskrcala, mogu li ja špekulirati kako je ona tim potezom predvidjela daljni pad vrijednosti na tržištu?
osobno mislim da jest. fundamenti nisu pretjerano naklonjeni igh; odnos duga je pomalo zabrinjavajuć. nije se ostvarila dovoljna akumulacija za krizna vremenam, podosta je politike u toj firmi..
sveusvemu, teško da tu itko može išta pametno reći, a kamoli biti siguran u prognozi
jer dok igh nužno treba državu da stoji uz njega da bi on mogao raditi, dotle će neizvjesnot biti velika.
tek kad struka uđe u tu firmu, a politika izađe iz nje, tek tada možemo očekivati bolje vijesti.
e to je za očekivati, približno nikada :-))
Je. I ja sam se stvarno bio lijepo ponadao u happy end sve dok nisam došao do zadnjih rečenica. Dok novinar daje svoje mišljenje sve izgleda bajno, a kad citira onda je totalni crnjak.
On dodaje da je nakon političkih promjena u Hrvatskoj i Crnoj Gori (odlazak premijera Ive Sanadera i Mila Đukanovića) postoji manje šansi da se taj scenarij ostvari, posebice zbog financijskih problema tvrtke iz Splita.
“U svakom slučaju, ja želim “Konstruktoru” oporavak i, ukoliko se dogodi da se on javi na nekom novom obnovljenom javnom natječaju, kao kredibilan faktor koji može osigurati i dobiti podršku međunarodnih financijskih institucija, apsolutno su dobrodošli da grade autoput u Crnoj Gori”, zaključio je Duraković.
To je ono kolega o cemu i ja govorim. Imam dionice IGH i nitko sretniji od mene da budu 20 000 po kom ali covjek ne cita te medijske malverzacije onako kako treba vec onako kako zeli vidjeti. I lani su iskakali clanci kao svojevremeno Kosor iz pastete, pa su jedino mali gutali gubitke jer ne znaju citati i shvatiti pravu poantu nekog clanka. Upravo ste ju vi ovdje i iskazali a to je da Konstruktor moze dobiti taj posao isto kao i ja, ako izvadi pare na sunce a gdje pise da su pare na svijetlu dana??! Pa tako se moze nabadati kao corava kokos zrno kukuruza [rolleyes].
Iduce godine se jednostavno mora početi nesto graditi da bi famozni bdp bio na pozitivi,jer jadra mora to napravit zbog izbora ,makar trajalo samo godinu dana,da bi se gradilo bilo šta netko mora projektirati,a koliko mi poznato u nas nema bas puno firmi koji se bave projektiranjem iako mi igh svrstavamo u gradjevinare.Naveci dio kolaca u projektiranju će uzeti igh bez obzira sta dropulicka izasla iz vlade ali i za firmu je bolje.Kad dodamo jos mogućnosti da se nesto uzme vani tipa Rusija ,libija ,a da ne govorim cg autoput jer je Radić reka bilo ko da dobije posao oni ce sebi naći mjesto.Mozda sam nerealan optimista al gradjevinare očekuje bolja godina,dno je u gradjevinarstvu dotaknuto a jos niko se nije ugasija tako da optimizma nakon svih predhodnih postova ima.I jos da smo 10 % od maksimalne nekadasnje cijene imam pravo vjerovati u dobru godinu.
Spalato, nema dileme da je IGH tvrtka na visokom rangu ali… kakva je danas realnost? Pa zar Vama ne govoru nista njegove rijeci da nista nije uopce u planu za projektiranje pa onda Vas pitam kakve ce biti realizacije u 2011 god?! Sam Radic je izjavio da je ova godina bila teska ali da ce iduca biti jos teza. Ta tvrtka nije cista gradjevina ali ako je taj sektor pao za koga ce IGH raditi projekte, za djeda Bozicnjaka? Sva nagadjanja o nekoj Libiji, Crnoj Gori i inim stvarima je samo prasina u zraku dok se nesto eventualno konkretno ne pokrene, ako se pokrene jer dobro se sjecam lanjskog cirkusa sa CG i dobili pa nisu dobili pa dobili su pa nisu dobili posao i u tom up and down, uglavnom su mali dionicari aterirali na dno. Stoga, lijepo je cuti lijepe rijeci, ali kada nema neceg konkretnog to je onda cista igra tko ce koga zeznuti na burzi za sta u biti ona i sluzi jer svatko iz nekog razloga prodaje a drugi kupuje no samo je "mala" razlika a to je tko ce biti u boljoj konacnoj poziciji. Velike svjetske tvrtke su propadale u proslim krizama, mislim da se valjda to nece dogoditi i sa IGH te da nece izaci nikakve idiotarije sukladne ovim dosadasnjim malverzacijama sada kada je Dropulic dobila crveni karton i s obzirom da je IGH suradjivao sa drzavom na vrlo blizak nacin. Nadam se da Sanader nema o cemu "propjevati" vezano za ovu tvrtku. Meni osobno ne bi imponiralo jer ove dionice imam ali samo pokusavam objektivno rezonirati i ne popusiti ponovo po drugi put fore "medijskih izvjestaja" i zanosa laznih informacija.
prema tome, možda će biti isplativo ulaganje u igh. recimo da se dropulićki isplatilo, samo marginalno; ostvarila je lijepe dividende. ali kupovala je po 1500-1700 većinu. nešto se krcalo dok je bilo 550-700. kroz sve ove godine, imala je puno vremena za kapitalizirat pravu dobit, a
na koncu se morala zadovoljiti sa 1500-1600. e sad, ako se ona iskrcala, mogu li ja špekulirati kako je ona tim potezom predvidjela daljni pad vrijednosti na tržištu?
Otkuda ta informacija da se Dropulic iskrcala ?
jedino sto jos igh drzi je spekulacija o njihovoj gradnji tri sestrice preko svog udijela u procectusu.
profectus planira na proljece krenuti s investicijom od 221 vile, 500 apartmana i marina, vrijednosti oko 2 milijarde eura, ali postavlja se logicno pitanje ;
zasto je ministrica kao akterica projekta i vlasnica ( bivsa ) portfelja igh prodala svoj udio u igh ???
jedino sto jos igh drzi je spekulacija o njihovoj gradnji tri sestrice preko svog udijela u procectusu.
profectus planira na proljece krenuti s investicijom od 221 vile, 500 apartmana i marina, vrijednosti oko 2 milijarde eura, ali postavlja se logicno pitanje ;
zasto je ministrica kao akterica projekta i vlasnica ( bivsa ) portfelja igh prodala svoj udio u igh ???
već su te kolege pitale, pa se praviš naivan, zato te sad i ja pitam: stavi ovdje stari i novi izvod i dokaži svoje tvrdnje da je bivša ministrica nedavno prodala dionice IGH. ili su to obične laži?
već su te kolege pitale, pa se praviš naivan, zato te sad i ja pitam: stavi ovdje stari i novi izvod i dokaži svoje tvrdnje da je bivša ministrica nedavno prodala dionice IGH. ili su to obične laži?
[/quote]
sada ti pošalji da vidimo kako nije ?
strašna je tvoja razina neznanja (ili zlonamjernosti) kolega okO….
zato neću ništa tumačiti, svatko prosječan inteligentan sve će shvatiti samim uvidom u poziciju broj 10. na tvojoj slici i na zadnjem stanju
28.12.2010.
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.571 2,88 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.313 2,72 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. PBZ D.D. 3.429 2,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 3.178 2,00 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. ĐUKAN PETAR 2.616 1,65 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.966 1,24 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./JADRAN KAPITAL D.D. 1.929 1,22 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.532 0,97 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
10. STOJAN ANTE 1.525 0,96 Osnovni račun MOKOŠICA, HRVATSKA