IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zar vam nije dovoljna samo oklnost gdje ministrica netom prije medijske objave da odlazi s funkcije brze bolje proda sve svoje dionice igh.

vidim da samouvjereno baratate izjavama tko je kad ušao ili izašao, onda vam sigurno nije problem staviti dokaz (usporedni izvod iz SKDD) da je ex ministrica prije par dana prodala sve svoje dionice IGH?

moji poruke nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica

zar vam nije dovoljna samo oklnost gdje ministrica netom prije medijske objave da odlazi s funkcije brze bolje proda sve svoje dionice igh.

vidim da samouvjereno baratate izjavama tko je kad ušao ili izašao, onda vam sigurno nije problem staviti dokaz (usporedni izvod iz SKDD) da je ex ministrica prije par dana prodala sve svoje dionice IGH?
[/quote]

Mislim da je pojedinim igračima važnije plašiti investitore koje kakvim nebulozama bez zdravog razuma a u cilju zaista ne znam čega.
1. ako 10 dioničar ima više od 1500 kom igh-r-a kako možete znati d je onaj sa 1497 prodao?
2. Ako imamo novog igrača koji je na 8 mjestu i skupio je najmanje 1620 dionica a u zadnih nekoliko dana minimalno više od 130 dionica mislim da je sve jasno.
3. Sada kada je za IGH potuno jasno jer svi najavljuju:
a. rast investicija
b. ulaganje u energetiku
c. moguć je i dobar rasplet na autoputu Bar – Boljare
d. ostalo je još 750 milijuna kuna nedovoršenog posla (što je dovoljno za još 3 preživljena kvartala + radovi u labaratoriju
e. moguć posao u albaniji u izgradnji tunela zajedno sa Viaduktom
f. moguć posao u projektiranju pruge
g. a prije svega ovoga nađeni su strateški partneri za poslove Bundek i Ban Centar te odmrzli zamrznuta likvidna sredstva
f. Nešto se malo pogađa posla u Bosni i Hercegovini u oblasiti autoputa i energetike

Sve ovo daje nadu da će IGH kao firma preživjeti krizu , a smanjiti broj zaposlenih vjerojatno za 25% (moja osobna procjena) i možda opet smanjiti plaće (moja osobna procjena) ali isto tako vjerujem da će i preživjeti krizu i neće pasti u stečaj (moje mišljenje)

A što se tiče dionice:
– ona može pasti i na 1 kn a da firma radi izvrsno , a isti tako porasti na 10.000 kn a da firma radi katastrofalno
– nekako gledajući sa strane imamo jedan pozitivan sitnal (dugoročno) jer se pojavio jedan veći igrač koji kupuje IGH-R-A (i to ne baš tko već legenda Purko indirektno preko zatovrenog investicijskog fonda )
– osobno vjerujem da će dionica rasti i padati brže od Crobexa pa ćemo vidjeti što će se sve zbiti u budućnosti.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

S obzirom da IGH još uvijek posluje pozitivno,što je prava rijetkost u Hrvatskoj, ne može se reći da ih je kriza jako pogodila. Pogotovo ne toliko da bi pali na 10% od najviše cijene. Osnovni problem je u tome što tzv. analitičari ni približno ne mogu procijeniti koliko ta firma vrijedi pa se ljudska glupost ovdje kreće u rasponu od 1200 do 16000.

Ja neznam sa kojim se smislom povezuje odlazak Dropulic i "boljitak" dionice IGH a pri tom ne zanemarujuci cinjenicu da se ista svojih dionica rijesila? Vise mi ovo smrdi na potencijalne cirkuse koji bi mogli doci na svjetlo dana a da su se rijesili sudionice unaprijed. S druge strane, zar ona kao ministrica ne bi vise pridonijela utjecaju na sklapanje poslova IGH kao vlasnik velikog broja dionica ove firme? Zar ce ovako lakse prolaziti poslovi? Iako je i sam Radic lijepo naglasio da za 2011 uopce nisu niti projekti u planu a kamoli ikakva izvedba pa se pitam sta imaju u poslovnom planu osim apsolutnu nulu? Posjedujem ovu dionicu i nazalost pisem svoja shvacanja o tome. Ne drukam, naprotiv. Bilo bi divno da ovo leti na neznam koju visinu ali na osnovu cega? Jedino dugorocno da se zaboravi na nju iako i to dugorocno je upitno da li ce otici prema nominali ili prema vrhovima. Poslova nema, projekata nema, izvedbe nema. Ovo je uvijek bila vrlo jaka firma ali i puno jace su propadale na burzi tako da ovo sve nije za igru jer novac je u pitanju.

[/quote]

Mislim da je pojedinim igračima važnije plašiti investitore koje kakvim nebulozama bez zdravog razuma a u cilju zaista ne znam čega.
1. ako 10 dioničar ima više od 1500 kom igh-r-a kako možete znati d je onaj sa 1497 prodao?
2. Ako imamo novog igrača koji je na 8 mjestu i skupio je najmanje 1620 dionica a u zadnih nekoliko dana minimalno više od 130 dionica mislim da je sve jasno.
3. Sada kada je za IGH potuno jasno jer svi najavljuju:
a. rast investicija
b. ulaganje u energetiku
c. moguć je i dobar rasplet na autoputu Bar – Boljare
d. ostalo je još 750 milijuna kuna nedovoršenog posla (što je dovoljno za još 3 preživljena kvartala + radovi u labaratoriju
e. moguć posao u albaniji u izgradnji tunela zajedno sa Viaduktom
f. moguć posao u projektiranju pruge
g. a prije svega ovoga nađeni su strateški partneri za poslove Bundek i Ban Centar te odmrzli zamrznuta likvidna sredstva
f. Nešto se malo pogađa posla u Bosni i Hercegovini u oblasiti autoputa i energetike

Sve ovo daje nadu da će IGH kao firma preživjeti krizu , a smanjiti broj zaposlenih vjerojatno za 25% (moja osobna procjena) i možda opet smanjiti plaće (moja osobna procjena) ali isto tako vjerujem da će i preživjeti krizu i neće pasti u stečaj (moje mišljenje)

A što se tiče dionice:
– ona može pasti i na 1 kn a da firma radi izvrsno , a isti tako porasti na 10.000 kn a da firma radi katastrofalno
– nekako gledajući sa strane imamo jedan pozitivan sitnal (dugoročno) jer se pojavio jedan veći igrač koji kupuje IGH-R-A (i to ne baš tko već legenda Purko indirektno preko zatovrenog investicijskog fonda )
– osobno vjerujem da će dionica rasti i padati brže od Crobexa pa ćemo vidjeti što će se sve zbiti u budućnosti.

[/quote]

Kolega kako znate da se radi o Purku?

S obzirom da IGH još uvijek posluje pozitivno,što je prava rijetkost u Hrvatskoj, ne može se reći da ih je kriza jako pogodila. Pogotovo ne toliko da bi pali na 10% od najviše cijene. Osnovni problem je u tome što tzv. analitičari ni približno ne mogu procijeniti koliko ta firma vrijedi pa se ljudska glupost ovdje kreće u rasponu od 1200 do 16000.

Zar mislite da svi ljudi slusaju analiticare ili ipak i svoju pamet i procjene? Pa sta je bilo lani oko CG??? Slalom malih dionicara koji su posteno n aovoj dionici zaronili u dno sa onakvom igrom "dobili – ne dobili" posao za autoput! Ono je bila lakrdija i medijskih natpisa i analiticara i onih koji su plasirali takve informacije kako bi malog covjeka navukli da kupuju ovu dionicu! Mislim da se sve treba citati izmedju redaka i donijeti osobne procjene. Sto se mene tice, osobno, bilo bi divno da ova dionica uskoro ode visoko ali mislim da na osnovu proslosti nije pametno razmisljati o ovome danas.

Kakvo je ovo silenje demokracije sa ovih 100kom

Nema brige za IGH kad INA ode s burze najača dionica je IGH i Tehnika tako da tu jedino možemo očekivati pravi rast .

odlični razlozi za kupnju ove dionice ivanhren !!!
takvih nam fali na tržištu

I POŠTENOG čovjeka možete potkupiti, samo morate POŠTENO i platiti...

Nema brige za IGH kad INA ode s burze najača dionica je IGH i Tehnika tako da tu jedino možemo očekivati pravi rast .

Kolega po cemu su te dvije najjace dionice? Ako postavite tvrdnju onda ju i argumentirajte objektivno a ne zakljucujte samo iskljucivo subjektivno.

Pred dionicom IGH je sjajna budućnost sve drugo su laži i objede .

Na ovoj dionici se ne moze puno izgubiti jer je sve lose ukalkurirano,ali mislim da se jako puno moze zaradit.Imam je i ne zuri mi se prodavat pa ako triba i 5 godina.

New Report

Close