IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hadezele’ hrvatskoga gospodarstva: Enormni prihodi tvrtki povezanih s vrhuškom vladajuće stranke
HDZ-ovih 11 tvrtki: Na poslovima s državom stekli milijarde kuna

Tvrtke koje su povezane s vrhom HDZ-a i na poslovima s državom od 2004. uprihodovale 6,4 milijarde kuna

1. FIMI MEDIA – 179,3 milijuna kuna – Mladen Barišić

Barišićev njegova bliska prijateljica Nevenka Jurak vlasnica je tvrtke Fimi media koja je zarađivala na marketinškim poslovima za ministarstva i državne tvrtke – Fimi media je od 2004. do 2009. u poslovima s državom uprihodila 179,3 milijuna kn

2. Spektar produkcija – 33,5 milijuna kn – Luka Bebić
3. B1 Plakati – 114,6 milijuna – Luka Bebić

Sin Luke Bebića Ante navodno je tajni suvlasnik Spektra produkcije, tvrtke u vlasništvu Anitina prijatelja Vedrana Dragovića – prihodi u poslovima s državom: 33,5 milijuna kn Ante Bebić je pak vlasnik tvrtke B1 plakati, koja je zarađivala na oglasnim prostorima u javnim ustanovama – 114,6 milijuna kn

4. Massol – 95,5 milijuna kn – Ratko Maček
Maček lobira za tvrtku koja je u vlasništvu Ivana Solde. Massol je na marketinškim uslugama u ministarstvima i državnim tvrtkama zaradila 95,5 milijuna kn

5. Intermax – 31,2 milijuna kn – Mario Zubović
Vlasnik tvrtke je Luka Mihaljević, Zubovićev zet. Intermax je na prodaji ruksaka, kemijskih olovaka i druge uredske oprema državnim tvrtkama zaradila je 31,2 milijuna kn

6. IGH – 3,7 milijardi kuna – Marina Matulović Dropulić
Marina ima oko 1800 dionica. IGH je na projektiranju i nadzoru u cestogradnji zaradio 3,7 milijardi kuna

7. Lotos trgovina – 74,4 milijuna kn – Ivan Jarnjak
Vlasnik tvrtke je Igor Jarnjak, sin Ivana Jarnjaka. Lotos trgovina je na skupima darovima koje su kupovale državne tvrtke zaradila 74,4 milijuna kuna.

8. D&Z – 57,5 milijuna kn – Zdravko Livaković
Zdravko Livaković i tvrtka D&Z. Vlasnik tvrtke je Davor Uglešić, a do 2004. suvlasnik je bio Zdravko Livaković. D&Z je na cestogradnji, kao podizvođač radova na nadzoru i projektiranju od 2004. zaradila 57,5 milijuna kuna.

9. Dinarik – 482,4 milijuna kn – Božidar Kalmeta, Zdravko Livaković
10 Trgoingrad – 228,5 milijuna kn – Božidar Kalmeta
11. Skladgradnja – 1,44 milijarde kn – Božidar Kalmeta

Vlasnik Dinarika je Ferdinand Mikulić, brat bivšeg člana uprave HAC-a Milivoja Mikulia, Kalmetina i Livakovićeva čovjeka u cestogradnji. Vlasnik Trgoingrada je Damir Hrupec, čija je supruga u robinskim vezama s Kalmetom. Skladgradnja se također povezuje s Kalmetom.

Tvrtka Dinarik je uprihodila 482,4 milijuna kn kao izvođač radova u cestogradnji, Trgoingrad (228,5 milijuna kuna – zarađivali na građevinskim poslovima u Zadru i cestrogradnji), te Skladgradnja (1,44 milijarde kuna – zarađivali kao izvođači radova u cestogradnji).

http://www.vecernji.hr/vijesti/hdz-ovih-11-tvrtki-na-poslovima-drzavom-stekli-milijarde-kuna-clanak-229770

6. IGH – 3,7 milijardi kuna – Marina Matulović Dropulić
Marina ima oko 1800 dionica. IGH je na projektiranju i nadzoru u cestogradnji zaradio 3,7 milijardi kuna

znači nakupili su para, a IGH i dalje nema većinskog gazdu…
a Marina Matulović uskoro odlazi iz vlade, a već ima u vlasništvu lijepih 1800 dionica….
a zadnjih dana netko manijakalno čisti dionice s bida…

kad se sve ovo zbroji, rješenje ove jednadžbe vrlo je jasno, a posljedično ukazuje na snažan rast IGH na burzi….
samo toliko od mene, da ne kažete da vas nisam na vrijeme upozorio [cool]

e ako IGH nastavi rasti, znači da je i šef napokon nešto pogodio…a onda je na burzi sve moguće, čak i da netko uspješno patentira drvenu peć [thumbsup]

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

Zanimljivo, 2. i 8. iz top 10 su u zadnjih 20 dana kupovali i povećali količine na računima (nitko ne prodaje), a što indirektno potvrđuje ovo o čemu ooppaatt piše [thumbsup]

30.11.2010.
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67%
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.526 2,85%
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.313 2,72%
4. PBZ D.D. 3.429 2,16%
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 3.178 2,00%
6. ĐUKAN PETAR 2.616 1,65%
7. AZ OMF 1.966 1,24%
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.529 0,96%
9. STOJAN ANTE 1.525 0,96%
10. ODVJET. DRUŠTVO HANŽEKOVIĆ, RADAKOVIĆ & PARTNERI 1.497 0,94%
UKUPNO 44.665 28,15%

20.12.2010.
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.571 2,88 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.313 2,72 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. PBZ D.D. 3.429 2,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 3.178 2,00 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. ĐUKAN PETAR 2.616 1,65 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.966 1,24 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.599 1,01 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. STOJAN ANTE 1.525 0,96 Osnovni račun MOKOŠICA, HRVATSKA
10. ODVJET. DRUŠTVO HANŽEKOVIĆ, RADAKOVIĆ & PARTNERI 1.497 0,94 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 28,24

i još udara po asku…pa nije baš da samo mali ulaze unutra .. [lol] [thumbsup]

ovo je jasno da ne kupuju mali na blef nego netko velik tko ima pouzdane informacije oko termoelektrane. ne bi IGH rastao inače dok je crobex u crvenome…
ja sam malo danas dokupio, pa neka stoje dok ne pređemo 2000 kn (tj. za 3 tjedna), a onda ću vidjeti što dalje [thumbsup]
[/quote]

Pa nije ti neki target ako sve ide sa termoelektranom

Najskupljom slikom moglo se izgraditi 2000 kuća..usporedba funckionalnosti jedne "umjetničke" slike i 2000 kuća, snobizam=zlo

ovo je jasno da ne kupuju mali na blef nego netko velik tko ima pouzdane informacije oko termoelektrane. ne bi IGH rastao inače dok je crobex u crvenome…
ja sam malo danas dokupio, pa neka stoje dok ne pređemo 2000 kn (tj. za 3 tjedna), a onda ću vidjeti što dalje [thumbsup]
[/quote]

[/quote]
Mislim da će do nove godine IGH sigurno biti između 2.500 i 3.000 kuna mada je i to nisko .

[/quote]

[/quote]

pa ne kažem da ću prodati na 2000, možda i dokupim, sve ovisi o razvoju situacije na TK [smiley]

[/quote]

[/quote]
Mislim da će do nove godine IGH sigurno biti između 2.500 i 3.000 kuna mada je i to nisko .
[/quote]

pretjeruješ, to bi bilo jedino moguće da potpišu ugovor i krenu s gradnjom termoelektrane ili da dođe neka slična jako pozitivna vijest, a premalo je dana ostalo do kraja godine za tako nešto
ali dobro, pričekajmo pa ćemo vidjeti [thumbsup]

[/quote]

[/quote]
[/quote]

pretjeruješ, to bi bilo jedino moguće da potpišu ugovor i krenu s gradnjom termoelektrane ili da dođe neka slična jako pozitivna vijest, a premalo je dana ostalo do kraja godine za tako nešto
[/quote]
Volio bih da je kolega u pravu.Iako,ja bih i sa 2000kn na kraju godine bio sasvim zadovoljan [thumbsup]

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

[/quote]

[/quote]
[/quote]

[/quote]
Volio bih da je kolega u pravu.Iako,ja bih i sa 2000kn na kraju godine bio sasvim zadovoljan [thumbsup]
[/quote]
Malo i premalo je 2.000 kuna za ovako dobru dionicu . Gdje su sad stručnjaci s foruma koji su tvrdili da je dionica IGH na 14.000 kuna debelo podcijenjena . Ti isti danas su glavni drukeri za pad .

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Agrokor-Radica-i-Valentica-kreditira-jer-podrzava-poslovne-partnere

Ode Ministrica Dropulic

http://www.seebiz.eu/hr/politika/kosor-prelomila-matulovic-dropulic,-suker,-vukelic-i-biskupic-odlaze-iz-vlade,101314.html

New Report

Close