IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pozvati na oprez i strpljenje zbog hirovitosti tržišnih prilika i nedovoljne informiranosti kao i nedovoljne fundementalne i tehnićke analize nebi trebalo biti ništa loše
nego držim da je koristan savjet u ciklusu usvajanja znanja i vještina u jednom veoma kompleksnom podrućju investiranja
ono jedino ne važi za često susretanu grupciju sklonu tezi za mogućim brzim i lakim bogaćenjem oslobođenog od zakonitosti iz te oblasti a konaćno i zdravog prosuđivanja
nekažem da nekima su oni izuzetno dragi i poželjni ali samo iz njihove osobne koristi što je opet u suprotnosti sa smislom poziva na strpljenje ili inteligentnog investiranja koje u svojoj osnovi sadržava te elemente

i ova ocjena je jedan stav po meni živopisna ilustrcija stvarnosti
no pain no gain

Toćno no risk no fun, stvar kako tumaćiti je na svakom po naosob zavisno od karaktera i osobnosti a sad o temi ona je važnija a to je IGH oli graditeljstvo u dijelu velikih kapi. investicija
IGH ćesto se pokušava uspoređivati sa nekim tvrtkama koje su recimo pretežito orjentirane na niskogradnju recimo cestogradnju tu mi se čini da IGH se fokusira na projektiranje nadzor itd a prepušta samu izvedbu nekom drugom što nije bez osnova s obzirom na strukturu tvrtke,
mislim da u tom dijelu poslova su više zainteresirane za izradu i vođenje složenih /ćitati njskupljih/dijelova vezanih pretežito za mostogradnju,

da dodo 54321. IGH nije izvođačka(contractor) firma niti je ikad bila. U tom smilsu ne moze se ubrojiti u klasične građevinare tipa Vijadukt, Hidroelektra, Industrogradnja i sl.
IGH nije više ni u naravi institut (klasični R&D) .Na bloomberg.com stoji ova definicija: "Institut IGH, d.d. conducts research and development activities relating to civil engineering, geotechnics, construction materials, water engineering, load-bearing structures, construction management, transportation, and structural mechanics."
kao takav IGH jedini u regiji posjeduje po europskim normama akreditirane laboratorije i to mu je velika prednost. Bazna djelatnost su mu projektiranje(i sve povezano uz to) i ispitivanje odnosno certificiranje materijala. Nadzor ne toliko ali i na tom polju su jaki. Nešto su počeli i sa investicijama što neznam da li je pametno ili nije (IGH invest) , vidjećemo. Ako bi se držali baznih djealtnosti i uveli malo fleksibilnosti u poslovanju i upravi mogli bi bit dobar regionalni igrač. ostaje da vidimo. U svakom slučaju dionica koja na ovoj cijeni (oko 1/2 Book Value) zaslužuje statuts dionice vrijedne promatranja.

Toćno no risk no fun, stvar kako tumaćiti je na svakom po naosob zavisno od karaktera i osobnosti a sad o temi ona je važnija a to je IGH oli graditeljstvo u dijelu velikih kapi. investicija
IGH ćesto se pokušava uspoređivati sa nekim tvrtkama koje su recimo pretežito orjentirane na niskogradnju recimo cestogradnju tu mi se čini da IGH se fokusira na projektiranje nadzor itd a prepušta samu izvedbu nekom drugom što nije bez osnova s obzirom na strukturu tvrtke,
mislim da u tom dijelu poslova su više zainteresirane za izradu i vođenje složenih /ćitati njskupljih/dijelova vezanih pretežito za mostogradnju,

Zahvaljujem

meni crvenkapica a mnogima kojima je oćito potrebno sjajan presjek djelatnosti i globalna analiza, dobra transkacija ja zadovoljan bitan je konaćni rezultat +

Ajde konačno da ova dionica krene

3,21% + [thumbsup]

Da raste, ali da bi rast dobio potvrdu ipak je potreban malo veći promet, vidim malo je živnulo zadnjih dana, ali ni približno još kao INGR ili DLKV (ako gledamo promet zadnji tjedan recimo)

prodavatelja nigdje ,na 1400 vrlo brzo

prodavatelja nigdje ,na 1400 vrlo brzo

A tek idući tjedan idemo prema 2.000 kuna sad će početi drukati oni što su prodali na dnu . Umjesto da brže kupuju još nisu zakasnili .ANRICOM sto od mene za optimizam .

kupnja sve jača i jača [thumbsup]

New Report

Close