SLUČAJ ISTRA-AUTO: NAJVEĆI VLASNIK DIONICA IGH optužen za odavanje povlaštenih informacija!
IVAN LEJO, vlasnik brokerske kuće Fintrade i Dražen Androić, bivši direktor Osiguranja Zagreb, optuženi su u Splitu za korištenje, otkrivanje i preporučivanje povlaštenih informacija.
Nezakonito do dionica Istra-auta
Lejo se optužnim prijedlogom splitskog Općinskog državnog odvjetništva tereti da je 20. studenog 2006. godine, nakon što je iz Croatia osiguranja dobio nalog za prodaju 13.512 dionica jednog trgovačkog društva iz Umaga po cijeni od 200 kuna po dionice, Androiću odao povjerljive podatke, koji bi sigurno utjecali na kretanje vrijednosti dionica te mu tako omogućio da po cijeni od 215 kuna po dionici obavi transakciju na Varaždinskoj burzi.
Za Leju i Androića predlaže se novčana kazna. U DORH-ovom priopćenju se navode inicijali, ne spominju se tvrtke.
Lejo samo na dividendu u IGH ove godine pokupio pola milijuna kuna
Leju je hrvatska javnost upoznala kao najvećeg dioničara IGH. Portfelj sa više od 20 tisuća dionica vrijedi 260 milijuna kuna. U medijima je prozivan kao fiktivni vlasnik, no to je Lejo kategorički demantirao. Dionice je, tvrdi, u svoje doba kupio od jedne građevinske tvrtke iz Slavonskog Broda za 140 kuna po dionici, danas vrijede znatno više… Od 2007. godine Lejo je član Nadzornog odbora IGH, a Fintrade je prodao Splitskoj banci. Ove je godine samo od dividendi u IGH pokupio lijepih pola milijune kuna.
Androića su, pak, već prijavljivali za gospodarske malverzacije u tvrtkama Osiguranje Zagreb i Panonija iz Osijeka. Lejin upad u prijevozničku tvrtku Istra-auto preko obiteljske tvrtke Petrokov također nije prošao bez potresa. Predsjednik Uprave Branko Lukšić već je upozoravao da je Androić do dionica došao nezakonito. Pročitali smo mu DORH-ovo priopćenje.
Klasičan hrvatski kriminal
"To smo mi. Sve je to istina. To je klasičan hrvatski kriminal. Mi smo imali sreću. Mali dioničari su se uspjeli obraniti. Nitko nam nije želio pomoći. Androiću i njegovima smo zapriječili fizički ulaz u tvrtku, oni su uzvratili blokadama. Bitno je da smo preživjeli. Ja sam nekoliko puta bio na razgovoru u Uskoku, postupci se vode na sve strane, ne samo u Splitu, već i u Zagrebu i Osijeku", kaže direktor Istra-auta, kojeg je obradovala vijest sa splitskog Općinskog državnog odvjetništva.
index.hr
Čini mi se, da su dečki izabrali pogrešno vrijeme za podizanje IGH te iskrcaj na 1250,00 kn.
Možda!
[undecid]
samo ispravak neukom autoru ovog texta: ove godine nije se dijelila dividenda, otkazana je!
SLUČAJ ISTRA-AUTO: NAJVEĆI VLASNIK DIONICA IGH optužen za odavanje povlaštenih informacija!
IVAN LEJO, vlasnik brokerske kuće Fintrade i Dražen Androić, bivši direktor Osiguranja Zagreb, optuženi su u Splitu za korištenje, otkrivanje i preporučivanje povlaštenih informacija.
Nezakonito do dionica Istra-auta
Lejo se optužnim prijedlogom splitskog Općinskog državnog odvjetništva tereti da je 20. studenog 2006. godine, nakon što je iz Croatia osiguranja dobio nalog za prodaju 13.512 dionica jednog trgovačkog društva iz Umaga po cijeni od 200 kuna po dionice, Androiću odao povjerljive podatke, koji bi sigurno utjecali na kretanje vrijednosti dionica te mu tako omogućio da po cijeni od 215 kuna po dionici obavi transakciju na Varaždinskoj burzi.
Za Leju i Androića predlaže se novčana kazna. U DORH-ovom priopćenju se navode inicijali, ne spominju se tvrtke.
Lejo samo na dividendu u IGH ove godine pokupio pola milijuna kuna
Leju je hrvatska javnost upoznala kao najvećeg dioničara IGH. Portfelj sa više od 20 tisuća dionica vrijedi 260 milijuna kuna. U medijima je prozivan kao fiktivni vlasnik, no to je Lejo kategorički demantirao. Dionice je, tvrdi, u svoje doba kupio od jedne građevinske tvrtke iz Slavonskog Broda za 140 kuna po dionici, danas vrijede znatno više… Od 2007. godine Lejo je član Nadzornog odbora IGH, a Fintrade je prodao Splitskoj banci. Ove je godine samo od dividendi u IGH pokupio lijepih pola milijune kuna.
Androića su, pak, već prijavljivali za gospodarske malverzacije u tvrtkama Osiguranje Zagreb i Panonija iz Osijeka. Lejin upad u prijevozničku tvrtku Istra-auto preko obiteljske tvrtke Petrokov također nije prošao bez potresa. Predsjednik Uprave Branko Lukšić već je upozoravao da je Androić do dionica došao nezakonito. Pročitali smo mu DORH-ovo priopćenje.
Klasičan hrvatski kriminal
"To smo mi. Sve je to istina. To je klasičan hrvatski kriminal. Mi smo imali sreću. Mali dioničari su se uspjeli obraniti. Nitko nam nije želio pomoći. Androiću i njegovima smo zapriječili fizički ulaz u tvrtku, oni su uzvratili blokadama. Bitno je da smo preživjeli. Ja sam nekoliko puta bio na razgovoru u Uskoku, postupci se vode na sve strane, ne samo u Splitu, već i u Zagrebu i Osijeku", kaže direktor Istra-auta, kojeg je obradovala vijest sa splitskog Općinskog državnog odvjetništva.
index.hr
2018 Svjetsko prvenstvo u Rusiji.
Sad ćemo vidjeti da li će Gregurić opravdati svoju plaću.
Evo postam jedan stari link:
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/71972/Franjo-Greguric-vodi-nas-na-rusko-trziste.html
Tehnika ide prema rastu od + 10 % mislim da će i IGH sa zakašnjenjem krenuti za Tehnikom kao i Ingra, Viadukt i ostali građevinari.
Tehnika ide prema rastu od + 10 % mislim da će i IGH sa zakašnjenjem krenuti za Tehnikom kao i Ingra, Viadukt i ostali građevinari.
zasto to mislis ?
mozda na krilima dobrih vijesti , a kojih nema ?
ili mozda jer rastu profitabilna poduzeca na crobexu pa kada je bal neka je maskenbal ?
MIslim da je ova dioncia malo izvan fokusa što se najbolje vidi po proemtima. Ona ostvaruje nekakav rast zadnjih dana ali na jako malom prometu. Iz theničke perspektive gledano ovaj rast je bio očekivan , s obzirom na probijanje donjeg Bollingera, RSI ispod 30, MACD probio MACDS s donje strane i slično. Ako tako gledamo moze se ocekivati i daljnji nastavk rasta.
Iz fundamentalne perspektive očito se očekuje lošiji rezultat nego je to bilo prošlih godina. Ova dionica je djelomično i kolateralna žrtva INGR-inog posrtanja , stoga tako drastičan pad zadnjih mjeseci, iako je situacija donekle bolja u IGH nego u INGR-i. Smatram da je za obim posla koji ima trenutno i imat ce u sljedećem razdoblju ova firma ipak prevelika sa puno praznih hodova -a to košta. Treba vidjeti da li ce ugrabit koji znacajniji posao. U HR teško, ako nešto ubodu u inozemstvu to je vec dobar znak. koliko znam nesto se radi za Bosnu, Albaniju, Kosovo ..znam da se radilo i za trziste bivseg ZND , mislim da je Rusija bila u pitanju, a mozda Čak i Kazakhstan. Mislim da dugorocno firma ima perspektivu ali po meni je najveci teret ove firme uprava sa u javnosti ne bas omiljenim g. Radićem na čelu.
Vidim da svi maštaju o nekim novim poslovima i o tome pišu po forumima(dakako mislim na igh),međutim od novih poslova za sada ništa i to trbate shvatiti.Danas igh nešto raste ali to je zbog ostalih dionica i vidjećete da drugi tjedan slijedi pad bez obzira na trejdere
Ovo važi za sve građevinare ali će vjerojatno IGH imati vodeču ulogu:
"Pred nama je određivanje datuma održavanja pete sjednice Međuvladinog ukrajinsko-hrvatskog povjerenstva za pitanja trgovinsko-gospodarske suradnje u Kijivu. U okvirima ovog projekta planira se i održavanje poslovnog foruma te izložbenog sajma.
Široke mogućnosti za suradnju ima i realizacija projekata vezanih uz pripremu Eura 2012. u Ukrajini – razvoj infrastrukture, građevinarstvo, rekonstrukcija stadiona, hotela, autocesta, komunikacija. To je dobra prigoda da hrvatske tvrtke zauzmu svoje mjesto na ukrajinskom tržištu………"
Od poslova ništ ? Trejderi koji zarađuju za burek i 10 dkg kave ?
Nešto sasvim suprotno jer više ovo nemogu čitat :
Kupljeno po 600, prodano ( naravno za nekoliko god. za 8400 ). Dionice su dugoročno ulaganje pa me ovi dotični uvijek sablazne kad skoči za 8 % a isti brže bolje naprave istovar i sretni sa par tisuća, dok ovaj dotični sa početka zarađuje parstotisuća, da ne velim milijuna. Ulazak ( po mojem mišljenju ) treba i bit kad je depresija. Ako usto firma ima potencijal, ne razumijem zašto vi svi koji očito želite zaradit više od bureka. Jack Welch ima jednu knjigu…pa ako vam nešto ostane od bureka kupite si knjige.