Imam ja comment….kakve veze ima ovaj tekst s IGH dionicom?
ali zato ima ovaj ispod,jer projekat zracne luke je odbran na javnom natjecaju i pobijedio je IGH, ceka se samo investitor,
hmm, moram priznati da CG i ZL Pleso mi ponovno vracaju vjeru u IGH a vjerujem ce toga biti jos
http://www.poslovni.hr/vijesti/pocinje-izgradnja-zracne-luke-zagreb-164831.aspx [thumbsup]
[/quote]
Turci,naveliko navaljuju u HR.
Jedno glasno razmišljanje :Turci banke,turizam,evo i ZL,…a sto se CG tice nebi me zacudilo da mi i srbi navalimo graditi u CG (neka vlade daju jamstva i zaposle naše firme u taj posao stoljeca)
[pray]
[/quote]
Jadranka Kosor iz Turske porucuje da cemo mozda rasti i preko 1,5% u 2011 u odnosu na 2010. Poruku salje iz zemlje cije je gospodarstvo raslo 12% u 2010, a hrvatsko je palo koliko1-2% u odnosu na 2009. (mislim na bdp). Drugim rijecima, turka iz uz usporavanje za circa 10 godina ima dupli bdp od trenutnog, a mi uz ubrzanje od 3-4% godisnje, cemo eventualno uduplati bdp za 20 godina. Inace,stopa od 1,5% donosi dupli bdp za 47 godina. Pogledajte jos ovu tragicnost, nasa zemlja (RH) ce imati deficit od 14 milijardi kuna samo u 2011. a mi trazimo investitore po svijetu za zarebacku zracnu luku??? znam da ima tu infrastrukturnih projekata, ali zar onda ne bi bilo mjesta i za Pleso? Naravno da se podrazumijeva profitabilnost ako ocekujemo investitore izvana, ali zasto onda vlada propusta priliku da zaradi na tome. ako treba nek se onda jos zaduze, jer ti investitori iz turske, bas bi oni dosli s cashom bez kredita? Ma moz mislit, ali zato imaju jake banke. Pricao sam jednom s fond managerom iz Slovenije, prije dvije godine je rekao da je bankarski sektor u turskoj jedan od najpodcijenjenijih u evroopi. Eto pokazuje se tocnim. Onaj komentar o konstruktoru, nema veze s igh ali pokazuje gdje zivimo.
business.hr T.I.
DOGAĐAJI
IGH – U NOVI POSAO U BIH
Geotehnika inženjering tvrtka kćer IGH I Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosna Mostar potpisali su u Srijedu ugovor vrijedan tri milijuna evra. Geo-tehnika inženjering će za elektroprivredu raditi sanaciju injekcijske zavjese Hidroelektrane Rama. Ugovor financijski prati EIB, a posao je tvrtka dobila na međunarodnom natječaju.
[thumbsup]
Za nedjeljno posljepodne, da vam ne bude slučajno dosadno evo malo literature o zračnim lukama i IGH…..:
http://www.nacional.hr/clanak/49021/igh-gradi-novu-zracnu-luku-zagreb
http://www.poslovni.hr/vijesti/ighu-posao-za-crnogorsku-zracnu-luku–156952.aspx
Dobru zabavu! [thumbsup]
Prvo datumi, a onda pričamo priče
Srdačan pozdrav
business.hr T.I.
DOGAĐAJI
IGH – U NOVI POSAO U BIH
Geotehnika inženjering tvrtka kćer IGH I Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosna Mostar potpisali su u Srijedu ugovor vrijedan tri milijuna evra. Geo-tehnika inženjering će za elektroprivredu raditi sanaciju injekcijske zavjese Hidroelektrane Rama. Ugovor financijski prati EIB, a posao je tvrtka dobila na međunarodnom natječaju.
[thumbsup]
super, svaki mjesec jedan ovakav posao i taman ce biti za plaće u IGH.
Za nedjeljno posljepodne, da vam ne bude slučajno dosadno evo malo literature o zračnim lukama i IGH…..:
http://www.nacional.hr/clanak/49021/igh-gradi-novu-zracnu-luku-zagreb
http://www.poslovni.hr/vijesti/ighu-posao-za-crnogorsku-zracnu-luku–156952.aspx
Dobru zabavu! [thumbsup]
Prvo datumi, a onda pričamo priče
Srdačan pozdrav
[/quote]
Super su ovi podsjetnici. Jerko Rošin predsjednik komisije :-). U ime Vlade RH :-).
Eto, barem sam naučio u kojem selu je rodjen Sergej Prokofjev.
urgirajte da se smanje place u IGH za 30% netto i ode cijena dionice na 2-5 tis kn odmah po objavi te info. Ali igh nije tvrtka koja bi imala profit na teret zaposlenika, premda je po mojem izracunu prosjecna placa u IGH skoro duplo od prosjeka HR.
ako se ćovjek aktivno nalazi utom poslu 25 30 godina i većinu hajmo reći "poznaje ljude kako ih često zovu" glavni igraći, redovno prate njihova kretanja i umreženost, jasno je da je na sceni preslojavanje uz sva ostala društvena događanja "inicirana iskljućivo rezultatima anti ekonomske politike i rezultatima istog ponašanja" ekonomski promišljanja razvijanim od stoljeća šesnajestok , nego na politici baziranoj na onoj ko je kome prijatelj iskreni ili financijski, otac i sin, kum po kesi i pohlepi, itd. Stoga sam sklon realnoj procijeni ko je skupio više ljudskog potencijala znanja, i obavio više složenijih tehnićki zahtjevnijih poslova doma ili vani, nego koje skupio više kamiona, bagera, dizalica, kilometara preskupih cesta, slojeva boje u tunelima itd. jer sve ono drugo je manje bitno jer uvjek će se pokzati da je na jdnoj strani tata a na drugoj sin, puno je važniji podatak ko je od koga zatražio rastavu.
netko će ostati bez plaće ili gaća jer me nimalo ne diraju ovi priljpci a da nisu agrumentom i komentarom potkrepljeni jer još će ih biti dosta ni blizu nismo gdje će stati pa se okrenuti piramid naopaćke
nista se vi nemojte bojat…bude to brzo gotovo, nece dugo trajati….necete ni trepnuti a odbilit ce vas jedno 25 %