27. studeni 2010.
Bar-Boljare: Propali pregovori s EIB-om nova prilika za Konstruktor?
Pregovori crnogorskoga izaslanstva, koje je predvodio podpredsjednik vlade i ministar financija Igor Lukšić, s čelnicima Europske invensticijske banke (EIB) o financiranju projekta autoceste od Bara do Boljara, po svoj prilici su propali pa će Crna Gora uskoro morati tražiti novog investitora, prenose podgorički mediji.
"Europska investicijska banka (EIB) nije jedini kreditor za financiranje gradnje autoceste i njezino stajalište nama može pomoći, ali ne i presudno utjecati na stajalište vlade Crne Gore", izjavio je Lukšić danas podgoričkim medijima, nakon dvodnevnih pregovora u sjedištu EIB-a. Lukšić je objasnio da je u razgovorima s predstavnicima EIB-a zaključeno da Crnoj Gori treba autocesta, uz preporuku te financijske organizacije, te da se projekat realizira u fazama.
"To je prihvatljivo, ali je problematično to što bi izlazak u susret eventualnim njihovim interesima ili zahtjevima podrazumijevalo veliku odgodu početka cijelog postupka, što nisam siguran da si u ovom trenutku možemo priuštiti", rekao je Lukšić podgoričkoj agenciji Mina. On je dodao da treba pričekati do 10. prosinca kada istječe rok do kojeg grčko-izraelski konzorcij Aktor HCH treba dostavi jamstva za gradnju autoceste.
"Ne ovisimo samo o EIB-u jer postoje i drugi kreditori", kazao je Lukšić. Još prije su veliko zanimanje za financiranje "posla stoljeća" u Crnoj Gori izrazile neke velike kineske banke, a s njima se u tom poslu spominje i ponovno uključivanje Konstruktora.
(Hina/pd)
Daj mazohisti, shvatite da se taj autoput nikad neće gradit.
koliko ima tvrtki ravnih IGH po vlićini i strukturi u RH da mogu dobiti i odrditi posao u tom dijelu
RH ima još potreba za investicijama od kapitalne vrijednosti /kao i susjedi/ iz tog djela djelatnosti u vremnu i prostoru
ko ima ljudske strućne i tehnićke resurse IGH ih ima
ko ima tehnićke podatke o zemljištu i sve druge podtke i ulaze i prolaze u postupcima koje predhode i sastavni su dio procedure za uspješno planiranje tih investicija pa onda i natjecanje za dobijanje tih poslova IGH ih ima
mislim da IGH ima veliku prdnost u svim tim elementima a argument za to isćitavam iz trenutnih aktivnosti na tržištu vezanom za kapitalne investicije od Albanije do Slovnije gdje se udružuju HR BiH SR podzeća u Holdinge da bi mogli konkurirti i prijavljivati se na tendere iz te oblasti /konkurencija se tek ekipira/
poslovi za koje se oni natjću i mogu ih odraditi su financijski veliki i dugoroćni
koliko ima tvrtki ravnih IGH po vlićini i strukturi u RH da mogu dobiti i odrditi posao u tom dijelu
RH ima još potreba za investicijama od kapitalne vrijednosti /kao i susjedi/ iz tog djela djelatnosti u vremnu i prostoru
ko ima ljudske strućne i tehnićke resurse IGH ih ima
ko ima tehnićke podatke o zemljištu i sve druge podtke i ulaze i prolaze u postupcima koje predhode i sastavni su dio procedure za uspješno planiranje tih investicija pa onda i natjecanje za dobijanje tih poslova IGH ih ima
mislim da IGH ima veliku prdnost u svim tim elementima a argument za to isćitavam iz trenutnih aktivnosti na tržištu vezanom za kapitalne investicije od Albanije do Slovnije gdje se udružuju HR BiH SR podzeća u Holdinge da bi mogli konkurirti i prijavljivati se na tendere iz te oblasti /konkurencija se tek ekipira/
poslovi za koje se oni natjću i mogu ih odraditi su financijski veliki i dugoroćni
Mislim da mi je mozak upravo eksplodirao.
A sad ozbiljno,ajmo reci da Konstruktor dobije posao.Nije li IGH prekinuo sve poslovne veze sa Konstruktorom?
isprika, stao sam na paštetu pogledao sam mu ostale postove, sad ne mislim sad sam siguran da se slažem sa kamenim
kamenac teorija ti je apsolutno toćna, pogledajte jedinice usporedba sa repliciranjem, sam se javio i pokazao
Da, ovo su igre samo za igrace jakih zivaca.
Sada mi se neda traziti po novijoj povijesti, ali jos mi u uhu odzvanjaju Radiceve rijeci" zbog nevjerodostojnosti i netransparentnosti prema javnosti naseg partnera,Konstruktora, u konzorciju, prisiljeni smo raskinuti postojeci partnerski ugovor ali tko god pobijedi na natjecaju,veoma sam siguran da ce IGH biti angaziran jer smo vec sada spremni za nas dio posla dok svi drugi nisu i nece dugo biti"
Dakle, moglo bi biti da, osobno meni nedrag Radic Jure, ipak ima asa u rukavu sto se tice CG,a period krize gradjevinara i opcenito ekonomije u hrvata,koristi za bolno restruktuiranje i ozdravljenje firme( smanjenje placa, uposlenika, rrjesavanja likvidnih-nelikvidnih akvizicija i dr.),
Stoga, polako i sigurno u kupovinu( ja nazalost nemam casha jer sam do grla u IGH( 2200) i HT( 267)
Potpuno sam siguran da na ovoj dionici u sljedecih 2-3 godine sljedi ponajveca zarada na ZSE.( i gubljenje neophodnih konjskih zivaca),
lp
Imam ja comment….kakve veze ima ovaj tekst s IGH dionicom?
ali zato ima ovaj ispod,jer projekat zracne luke je odbran na javnom natjecaju i pobijedio je IGH, ceka se samo investitor,
hmm, moram priznati da CG i ZL Pleso mi ponovno vracaju vjeru u IGH a vjerujem ce toga biti jos
http://www.poslovni.hr/vijesti/pocinje-izgradnja-zracne-luke-zagreb-164831.aspx [thumbsup]
Imam ja comment….kakve veze ima ovaj tekst s IGH dionicom?
ali zato ima ovaj ispod,jer projekat zracne luke je odbran na javnom natjecaju i pobijedio je IGH, ceka se samo investitor,
hmm, moram priznati da CG i ZL Pleso mi ponovno vracaju vjeru u IGH a vjerujem ce toga biti jos
http://www.poslovni.hr/vijesti/pocinje-izgradnja-zracne-luke-zagreb-164831.aspx [thumbsup]
[/quote]
Turci,naveliko navaljuju u HR.
Jedno glasno razmišljanje :Turci banke,turizam,evo i ZL,…a sto se CG tice nebi me zacudilo da mi i srbi navalimo graditi u CG (neka vlade daju jamstva i zaposle naše firme u taj posao stoljeca)
[pray]
Pa izgleda da je preslagivanje u prvih 10 zavrseno…nema vise iskrcavanja,hmmm moglo bi to gore napokon jer ovo sto je ovdje napravljeno je i vise nego li masakr
Za nedjeljno posljepodne, da vam ne bude slučajno dosadno evo malo literature o zračnim lukama i IGH…..:
http://www.nacional.hr/clanak/49021/igh-gradi-novu-zracnu-luku-zagreb
http://www.poslovni.hr/vijesti/ighu-posao-za-crnogorsku-zracnu-luku–156952.aspx
Dobru zabavu! [thumbsup]