IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bojim se da ne shvacam,ali ionako sam ocekivao takav povrsan odgovor.

Kolega to tako odokativno..tako i ulaže svoje virtualne novčeke
Naime.plaće su im selektivno smanjivane
Prvo su smanjili broj menađerskih ugovora
Struka ima poslovni plan koji moraju ispuniti(+2,3 ili 4x (ovisno o poslu kojim se bave) na bruto plaću)
Odjelima ili određenim djelatnicima koji taj plan nisu ostvarili(praktički nisu zaradili svoja primanja)
plaća je smanjena
Nisu to jedine uštede..prodali su nedavno stotinjak automobila,smanjili dozvoljeni iznos na službenim mobitelima,ostatak automobila(tj. njihov trošak) se odbija od fakture direktnog korisnika, smanjili broj radnika prijevremenim umirovljenjem uz otpremninu, otkazali ugovore na određeno nakon isteka praktički svima(ima ih ješ nešto sitno koje najverovatnije ne planiraju produžiti isto)
Ni jedna od tih vjesti za dioničare nije loša… IMHo
A za radnike..a bože moj, takva su vremena
Bit je opstati prvo..lako će oni njima dići plaće
Uglavnom, rečeno je svima..ko želi može otići..bez iznimki
U vezi onih kuti iz jednog posta prije.
Kute im nisu bijele.Službena kuta im je siva, ili sam ja dalton [lol]
[/quote]
Svaka cast ,cista 100tka od mene.
Situacija je takva kakva je i place moraju biti srezane koliko god treba.Nema posla-nema velikih placa.
Npr. Moj punac je nekim svojim radnicima ponudio otkaz ili smanjenje placa.Svi su bez razmisljanja rekli da im smanji place,jer trenutno nigdje drugdje ne bi nasli bolji posao.
Zbog toga me zivcira kad netko pise bezvezne postove kao ING.
Posao i investiranje ne treba mijesati sa emocijama.
[/quote]

Kolega br333, vi očito trebate jednu opsežnu priču da bi shvatili što sam želio reć glede rezanja plaća u IGH.

Dakle, radite na više milijunskom projektu, u radu i zajedničkom komuniciranju dotaknete se i tema kao što su plaće, stimulacije i.e.

Ne želim navoditi projekt – zbog mogućnosti etiketiranja i identificiranja tog tima, obzirom da projekt ima jakog i izdašnog investitora koji stimulira svoje djelatnike, čista suprotnost je IGH barem za proteklo razdoblje.

Isti ti ogorčeni djelatnici kako ti kažeš -kako mogu otići- su prilično destimulirani dakako da nemaju dobar PR prema svojoj tvrtki.

Iz gore navedenog pisanja rekao bi da niste pročitali autobiografiju gospodina Ioockoka, koji je 1903 godine podigao Ford iz pepela, pa eto preporučam to štivo kolega brrrrrr3333333.

Nadam se da će Vaš ratio prepoznati što je površni forumaš ING napisao..

PS Trenutni sam dioničar IGH

LP

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Iz gore navedenog pisanja rekao bi da niste pročitali autobiografiju gospodina Ioockoka, koji je 1903 godine podigao Ford iz pepela, pa eto preporučam to štivo kolega brrrrrr3333333.

Koliko ja znam Ford je osnovan 1903-e i na celu mu je bio Henry Ford. Lee Iacocca je bio na celu Chryslera u sedamdesetim godinama.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Koliko ja znam Ford je osnovan 1903-e i na celu mu je bio Henry Ford. Lee Iacocca je bio na celu Chryslera u sedamdesetim godinama.
[/quote]
Koja si picajzla. [lol]

Bojim se da ne shvacam,ali ionako sam ocekivao takav povrsan odgovor.

Kolega to tako odokativno..tako i ulaže svoje virtualne novčeke
Naime.plaće su im selektivno smanjivane
Prvo su smanjili broj menađerskih ugovora
Struka ima poslovni plan koji moraju ispuniti(+2,3 ili 4x (ovisno o poslu kojim se bave) na bruto plaću)
Odjelima ili određenim djelatnicima koji taj plan nisu ostvarili(praktički nisu zaradili svoja primanja)
plaća je smanjena
Nisu to jedine uštede..prodali su nedavno stotinjak automobila,smanjili dozvoljeni iznos na službenim mobitelima,ostatak automobila(tj. njihov trošak) se odbija od fakture direktnog korisnika, smanjili broj radnika prijevremenim umirovljenjem uz otpremninu, otkazali ugovore na određeno nakon isteka praktički svima(ima ih ješ nešto sitno koje najverovatnije ne planiraju produžiti isto)
Ni jedna od tih vjesti za dioničare nije loša… IMHo
A za radnike..a bože moj, takva su vremena
Bit je opstati prvo..lako će oni njima dići plaće
Uglavnom, rečeno je svima..ko želi može otići..bez iznimki
U vezi onih kuti iz jednog posta prije.
Kute im nisu bijele.Službena kuta im je siva, ili sam ja dalton [lol]
[/quote]
Svaka cast ,cista 100tka od mene.
Situacija je takva kakva je i place moraju biti srezane koliko god treba.Nema posla-nema velikih placa.
Npr. Moj punac je nekim svojim radnicima ponudio otkaz ili smanjenje placa.Svi su bez razmisljanja rekli da im smanji place,jer trenutno nigdje drugdje ne bi nasli bolji posao.
Zbog toga me zivcira kad netko pise bezvezne postove kao ING.
Posao i investiranje ne treba mijesati sa emocijama.
[/quote]

Kolega br333, vi očito trebate jednu opsežnu priču da bi shvatili što sam želio reć glede rezanja plaća u IGH.

Dakle, radite na više milijunskom projektu, u radu i zajedničkom komuniciranju dotaknete se i tema kao što su plaće, stimulacije i.e.

Ne želim navoditi projekt – zbog mogućnosti etiketiranja i identificiranja tog tima, obzirom da projekt ima jakog i izdašnog investitora koji stimulira svoje djelatnike, čista suprotnost je IGH barem za proteklo razdoblje.

Isti ti ogorčeni djelatnici kako ti kažeš -kako mogu otići- su prilično destimulirani dakako da nemaju dobar PR prema svojoj tvrtki.

Nadam se da će Vaš ratio prepoznati što je površni forumaš ING napisao..

PS Trenutni sam dioničar IGH

LP

[/quote]
Iz gore navedenog bih ja rekao da VI niste procitali njegovu biografiju.
I dalje ne razumijem nista,ali hvala na trudu.
Pozdrav

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

[/quote]

Upravu ste kolega,
samo sam htio ilustrirati 1903 na dalje – način rada zadovoljnog radnika manufaktura proizvodnje automobila, te kasnije uvođenje prve linije – serijska proizvodnja nezadovoljstvo radnika i otuđenost, te dolazkom proslavljenog g. Lee koji se tom radniku približio i podigo posrnuli Ford kako rekoh iz pepela..
….zašto je faca jer je sebi spustio cijenu sata na cijenu sata običnog radnika, s njima se družio, pomagao im, osluškivao njihove potrebe…….zamislite Juru Radića!!!!!
Iako su u to vrijeme menadžeri imali bonuse u visini – odnosno svojoj težini al u zlatu!!

ps Veseli me da na forumu ima načitanih članova, jelda brrrrrrrrrrrr

[thumbsup]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Ako je vrijednost igh (za razliku od npr. ingre) izuzetno strucan kadar, onda je glupo navoditi postotke i reci nek idu ako im je drugdje bolje. E, pa nije isto kad ode doktor s 25 godina staza ili 10 mladih inzenjera (koji nemaju gdje). A u statistici pise otisao samo jedan. Taj jedan ima gdje. Takvih je otislo vise od jednog i sa sobom su odnijeli i svoje investitore.

Nažalost radnici IGHa su sve nezadovoljniji, plaća za protekli mjesec opet je rezana..

[bye]

Mozete li mi ovo objasniti?Zasto bi nas trebalo zanimati jesu li radnici zadovoljni ili ne?
Ako imaju nesto bolje,neka potraze srecu i zadovoljstvo negdje drugdje.
Sretno im trazenje boljeg posla u ovoj krizi…
[/quote]

čovaj posao ,fućkaj plaće

Ako je vrijednost igh (za razliku od npr. ingre) izuzetno strucan kadar, onda je glupo navoditi postotke i reci nek idu ako im je drugdje bolje. E, pa nije isto kad ode doktor s 25 godina staza ili 10 mladih inzenjera (koji nemaju gdje). A u statistici pise otisao samo jedan. Taj jedan ima gdje. Takvih je otislo vise od jednog i sa sobom su odnijeli i svoje investitore.

To je dijelom točno..(vjerujem apsolutno točno ako gledaš iz kuta zaposlenika..da li tako razmišlja i poslodavac?)
Samo čiji posao odnosi? U čije je ime došao do poslovnih kotnakata i investitora koje odnosi sa sobom?
Ko mu je omogućio izobrazbu i usavršavanje pa i u konačnici kontakte sa investitorom?
Ne treba biti isključiv kod ovakvih teških odluka..iznimke trebaju postojati
I ne treba zaboraviti da se tamo radi o sustavu..kod takvog ustroja nema nezamjenjivih
Po mome mišljenju oni su u zadnjih par godina zakazali u selekciji…nema primjetne razlike u znanju od konkurencije…razlika je u obimu posla koji konkurencija ne može prožvakati.
I nude kompletnu uslugu dok se je konkurerncija fokusirala na užu specijalizaciju
I ne treba smetnuti s uma da inventivne zaposlenike, one koji odskaču znanjem i kvalitetom ne mogu zadržati..nikad nisu ni mogli..koliko god da ponude, nažalost

sijem žito raste grahorica

To je dijelom točno..(vjerujem apsolutno točno ako gledaš iz kuta zaposlenika..da li tako razmišlja i poslodavac?)
Samo čiji posao odnosi? U čije je ime došao do poslovnih kotnakata i investitora koje odnosi sa sobom?
Ko mu je omogućio izobrazbu i usavršavanje pa i u konačnici kontakte sa investitorom?
Ne treba biti isključiv kod ovakvih teških odluka..iznimke trebaju postojati
I ne treba zaboraviti da se tamo radi o sustavu..kod takvog ustroja nema nezamjenjivih
Po mome mišljenju oni su u zadnjih par godina zakazali u selekciji…nema primjetne razlike u znanju od konkurencije…razlika je u obimu posla koji konkurencija ne može prožvakati.
I nude kompletnu uslugu dok se je konkurerncija fokusirala na užu specijalizaciju
I ne treba smetnuti s uma da inventivne zaposlenike, one koji odskaču znanjem i kvalitetom ne mogu zadržati..nikad nisu ni mogli..koliko god da ponude, nažalost
[/quote]

100 posto i apsolutno tocno. Svaki napisani redak. Samo hocu reci kolika je osjetljivost najvece vrijednosti igh (ako je to najveca vrijednost).

Rekao sam da kupujem samo građevince samo vi dajte meni nema veze nek ja propadnem a vi se spasite mislim da nemože poštenije

Rekao sam da kupujem samo građevince samo vi dajte meni nema veze nek ja propadnem a vi se spasite mislim da nemože poštenije

trebao bi biti malo oprezniji, imas tri otpora na 1260, 1285 i 1320, a potpuru na 1000. Velika je razlika !

OKO

Hvala na upozorenju al moram kupovat IGH ,VDKT ,DLKV polako bez obzira dokle će sve te količine nemogu kupit odjedno pogotovo VDKT zato sam zahvalan na svakoj prodaji to sam javno rekao unazad nekoliko dana i molio sam MIROVINCE da me usreće čekam ih na te tri dionice dobro došli sa istovarom
Hvala

New Report

Close