IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.vecernji.hr/vijesti/tko-je-ciji-cetiri-klana-hrvatskim-autocestama-clanak-217427

Crnjak je na čelno mjesto HAC-a pak stigao 2004. iz IGH, u kojem je dioničar kao i Marina Matulović-Dropulić. Crnjak je bio u stalnom sukobu sa Sapunarom, Mikulićem i Lovrinčevićem. Čak je i slao pisma u kojima se žali da u HAC-u postoji paralelna vlast pod patronatom Kalmete. No IGH je znatno profitirao dok je HAC vodio Crnjak. Od 2004. do 2008., kada Crnjak podnosi ostavku, IGH je od te tvrtke dobio poslove vrijedne 500 milijuna kuna…

nije ni čudo da se zadnjih dana masovno rasprodaju dionice IGH jer ako USKOK uđe u IGH past će na 400 kn nominale [bye]

forumsko pisanje nije financijsko savjetovanje za ulaganje na tržištima kapitala

http://www.vecernji.hr/vijesti/tko-je-ciji-cetiri-klana-hrvatskim-autocestama-clanak-217427

Crnjak je na čelno mjesto HAC-a pak stigao 2004. iz IGH, u kojem je dioničar kao i Marina Matulović-Dropulić. Crnjak je bio u stalnom sukobu sa Sapunarom, Mikulićem i Lovrinčevićem. Čak je i slao pisma u kojima se žali da u HAC-u postoji paralelna vlast pod patronatom Kalmete. No IGH je znatno profitirao dok je HAC vodio Crnjak. Od 2004. do 2008., kada Crnjak podnosi ostavku, IGH je od te tvrtke dobio poslove vrijedne 500 milijuna kuna…

nije ni čudo da se zadnjih dana masovno rasprodaju dionice IGH jer ako USKOK uđe u IGH past će na 400 kn nominale [bye]

Kolega, pa Vama bi i na 400 bila skupa jer biste ju htjeli na 200….
Mi koji smo duboko unutra, unatoc velikim gubicima(moj prosjek 2201) veoma mirno spavamo jer imam jos baruta za podebljati poziciju i cekam konacan rasplet i ulazim do kraja a pogotovo ako jos padne ispod 1100.No, vi necete uci zasigurno jer vam je skupa.No zato cete kupiti od mene na 4500 i to u bliskoj buducnost( npr. dovoljne su 1-2 dobre vijesti),
Samo uzivajte i cekajte na 400 [lol]

Jedini izlaz iz gliba za ovu firmu je ingrin model- dokapitalizacija štampanjem novih dionica i vraćanje duga koji koči normalno poslovanje. Tek nakon toga je moguć pad na nominalu, tj. izdavanje novih dionica po nominali, prodaja radnicima po povlaštenim uvjetima i nova vlasnička struktura s većinskim vlasnikom. Time se mogu zadovoljiti i interesi HDZ-ovih klanova.
Na forumu se spominje i opasnost da USKOK proširi istragu na Crnjakove kolege u IGH i otkrije neke mračne tajne o kojima se duže vremena nagađa (npr. dvostruko knjigovodstvo). To bi se moglo dogoditi i zbog unutarnjih obračuna u HDZ-u s Radićevim lobijem, isto se dogodilo s Barišićem.

nebi bas rekao da je u glibu kao INGR-a. Ali da situacija nije sjajna- nije. Po meni je najveci teret previse ljudi a obujam posla se smanjio.

Jedini izlaz iz gliba za ovu firmu je ingrin model- dokapitalizacija štampanjem novih dionica i vraćanje duga koji koči normalno poslovanje. Tek nakon toga je moguć pad na nominalu, tj. izdavanje novih dionica po nominali, prodaja radnicima po povlaštenim uvjetima i nova vlasnička struktura s većinskim vlasnikom. Time se mogu zadovoljiti i interesi HDZ-ovih klanova.
Na forumu se spominje i opasnost da USKOK proširi istragu na Crnjakove kolege u IGH i otkrije neke mračne tajne o kojima se duže vremena nagađa (npr. dvostruko knjigovodstvo). To bi se moglo dogoditi i zbog unutarnjih obračuna u HDZ-u s Radićevim lobijem, isto se dogodilo s Barišićem.

shefsale, 19.11.2010. u 19:25
INSTITUT IGH, D.D./REDOVNA SERIJE A IGH-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.526 2,85 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.313 2,72 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. PBZ D.D. 3.429 2,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 3.178 2,00 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. ĐUKAN PETAR 2.616 1,65 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.966 1,24 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.529 0,96 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. STOJAN ANTE 1.525 0,96 Osnovni račun MOKOŠICA, HRVATSKA
10. ODVJET. DRUŠTVO HANŽEKOVIĆ, RADAKOVIĆ & PARTNERI 1.497 0,94 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 28,17

Ako se ne varam, evo Marine Matulović Dropulić opet u TOP10, skoro pa godinu dana nakon zadnjeg pojavljivanja [lol]

ovo je spekaltivno dizanje cijene igh, nema nikakvih jasnih razloga da cijena bude iznad nominale iako sam vlasnik dionica igh po cijeni iznad 10000 kuna u prosjeku

osim toga ingra nije nasla strateskog partnera i danas su to obznanili, a sto moze dovesti do stecaja, ako mali vjerovnici ( kooperanti ) idu na ovrhu, a igh obicno slijedi ingru u postotku pada ili rasta cijene.

ono sto je problem je cinjenica da pad igh i ingre ce povuci i drugi gradevinare citsto iz navike jer ostali gradevinari su vec na nominalama ili ispod nje.

ovo je spekaltivno dizanje cijene igh, nema nikakvih jasnih razloga da cijena bude iznad nominale iako sam vlasnik dionica igh po cijeni iznad 10000 kuna u prosjeku

osim toga ingra nije nasla strateskog partnera i danas su to obznanili, a sto moze dovesti do stecaja, ako mali vjerovnici ( kooperanti ) idu na ovrhu, a igh obicno slijedi ingru u postotku pada ili rasta cijene.

ono sto je problem je cinjenica da pad igh i ingre ce povuci i drugi gradevinare citsto iz navike jer ostali gradevinari su vec na nominalama ili ispod nje.

Za investitore, nominalna vrijednost dionica uglavnom je besmislena
.

Prema definiciji :

Nominalna vrijednost dionice jest nazivna vrijednost, odnosno vrijednost dionice koja je naznačena na samoj dionici. Ona označava knjigovodstvenu vrijednost dionice u trenutku njenog izdavanja.
više……… http://burza.com.hr/novac/devizno-trziste/2000/12/001214-vrijednost-dionica/

Ukoliko želite uspoređivati građevinare to možete na temelju perspektive i svakako fundamentalne analize te adekvatnih alata a uspoređivanjem dionica sa nominalom je posao analikanata te priučenih i površnih burzovnih špekulanata.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Ingra i IGH su za usporedbu kao Ledo i Hrvatski telekom..

novcem se može kupiti zdravlje ali ne i sreća, posesivnost ali ne i ljubav

Stil pisanja…opsjednutost nominalom…Loris,pretpostavljam? [lol]

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

Vrlo zanimljivi komentari. U prijevodu želimo da rokne još dolje da za nekoliko godina možemo biti drugi Đukani. …I ja to želim. Samo ne vjerujem da nečije "drukanje" može utjecati više od 0,1 % barem kod starijih od 20-ak g.

Vrlo zanimljivi komentari. U prijevodu želimo da rokne još dolje da za nekoliko godina možemo biti drugi Đukani. …I ja to želim. Samo ne vjerujem da nečije "drukanje" može utjecati više od 0,1 % barem kod starijih od 20-ak g.

Gdje ćeš boljeg drukanja od onog kad IGH objavi rezultate.
To ti je 99,99%, u pravu si [lol]
Ovo novi Đukani, znači da ćemo svi prijeći u dionice Dalekovoda?

Ako se afera HAC proširi na IGH, što je lako moguće jer postoji jedna jako čvrsta veza između te dvije firme ("veza" je sad u pritvoru) moglo bi ovdje biti svašta, pa i padova koje sad ne možeš ni zamisliti.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

New Report

Close