IGH je na odavno određenom tehničkom dnu , slijedi vatreni odbijanac.
da da…samo sto nije…poceo [bye] [bye]
nogometasima je obicno najteze odluciti sto ce raditi nakon karijere. predlazem christianu ronaldu i prijateljima, umjesto kafica i restorana, hotela, da kupe 25% plus 1 dionicu igh s ulogom od 60 mil kn, to bi bio prosjek 1500 kn. Kad im hanfa izda rijesenje o obveznom davanju ponude, naci ce se u svlacionici u poluvremenu bayern-real i reci, decki ajmo od premija u ovoj sezoni skupiti nesto para pa cemo isplatiti dionicare igh. isplate dionicare, smanje place, dodje novi val investicija, a igh je jako dobro pozicioniran, eto povrata ulozenog za par godina. pouka, sinko imaj top u nogama, pa ces diktirati ljudima koji studiraju gradnju mostova, podzemnih tunela itd…koliko vrijedi njihov rad…ih kad bi svi znali lupnut pravi felš….
ovo tone sve dublje i dublje…priznajem, nisam mislio da će tako naglo tonuti…i dalje ostajem pri svojem da ovo ide na 700 kuna u periodu od godine dana, možda dvije…
Sretno!
poslije kise ide sunce…mislim da je ovo dno dna…pocela kupnja [thumbsup]
ako smanje 2 tis kn ukupnu placu (brutto*1,172) recimo s 15 tisna 13 tis kn, to daje samo tis kn netto manju placu. to je na 1200 ljudi, 28,8 mil kn…181 kn po dionici. cak se mogu igrati i povecanjem placa ali da kupuju 1 dionicu mjesecno po radniku u njihovo ime…..sad je vrijeme za kupiti igh. kolika je prosjecna placa u igh? samo je pitanje sto je interes, sisati iz firme, ili raditi za dionicare…ali zadovoljan je radnik najbolji radnik…igh bi trebao poceti kupovati vlastite dionice u trezor.
Danas na otvaranju se praskaju margini. [tongue] imam feeling,na to mi upućuje
jučerašnja rasprodaja 10 min prije zatvaranja. [bye]
[/quote]
kriv ti je feeling, nema više rasprodaje marginaša, jučer je to odrađeno. možda će veći igrači žrtvovati malo dionica i pokušati cijenu gurnuti još malo dolje, ali sumnjam da će im se to isplatiti. pa IGH je u kratkom roku pao sa 1600 kuna 1200 bez ijedne loše vijesti, samo po inerciji prateći pad Ingre?!?!
[/quote]
što vam to znači dali ima ili nema marginaša,IGH pada već 5-6 mjeseci ,od cijene 2800-3000 kn,ovdje je rasprodaja u toku,nerazumjem da to velika većina nemože uočiti,po meni se događa raspad sistema na građevinskim dionicama samo zbog jednog razloga -to je FI-2010 koji će ugledati svjetlo dana poslije nove godine,a očito bolje upućeni znaju kakve će slike biti.
samo mala korekcija – IGH ima oko 950 zaposlenih trenutno
ako smanje 2 tis kn ukupnu placu (brutto*1,172) recimo s 15 tisna 13 tis kn, to daje samo tis kn netto manju placu. to je na 1200 ljudi, 28,8 mil kn…181 kn po dionici. cak se mogu igrati i povecanjem placa ali da kupuju 1 dionicu mjesecno po radniku u njihovo ime…..sad je vrijeme za kupiti igh. kolika je prosjecna placa u igh? samo je pitanje sto je interes, sisati iz firme, ili raditi za dionicare…ali zadovoljan je radnik najbolji radnik…igh bi trebao poceti kupovati vlastite dionice u trezor.
sad sam pogledao i 2 puta računao jer nisam mogao vjerovati, po ovim cijenama tržišna kapitalizacija cijelog IGH nije niti 24 milje EUR?!? pa same nekretnine im vrijede 2x toliko! luda vremena došla su na burzu!
samo mala korekcija – IGH ima oko 950 zaposlenih trenutno
Stvarno? U zadnjem izvješću piše da imaju 1235 [undecid]
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/IGH-fin2010-3Q-NotREV-K-HR.pdf
a bice da su nesto smanjili – ..koliko znam onima koji su imali ugovor na odredjeno pa im je istekao nisu ponudili produzenje a neki su otisli i u mirovinu. A i u tih 950 nisu tvrtke konsolidacije!
Stvarno? U zadnjem izvješću piše da imaju 1235 [undecid]
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/IGH-fin2010-3Q-NotREV-K-HR.pdf
[/quote]