IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nema ovdje pomoći, dionica je namjerno stjerana nisko da se aktiviraju margini i sad bankari tuku dionicama po kupnji. Dokle će ju stjerat, samo nebo zna, ali 1000 kn sad izgleda vrlo realno [embarass]

…al zasto nema kupnje na ovim razinama?
jednostavno kao da se sprema smak svijeta [cry]
[/quote]
nema tu kolega nikakva smaka svijeta,jednostavnim riječnikom ne želi ju se kupovati ,precijenjena je na ovim razinama,u zadnjih 4-5 mjeseci slobodan pad i razočaranje ulagača u priče i priopćenja u svezi CG i mogućih poslova,ispod 1000 kn je neminovna bliža budućnost.

ima tko usporedbu današnjeg stanja i otprije 7 dana
imam feeling da su ovo danas prodavali marginaši

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je podložan raspravi

Nema ovdje pomoći, dionica je namjerno stjerana nisko da se aktiviraju margini i sad bankari tuku dionicama po kupnji. Dokle će ju stjerat, samo nebo zna, ali 1000 kn sad izgleda vrlo realno [embarass]

[/quote]
nema tu kolega nikakva smaka svijeta,jednostavnim riječnikom ne želi ju se kupovati ,precijenjena je na ovim razinama,u zadnjih 4-5 mjeseci slobodan pad i razočaranje ulagača u priče i priopćenja u svezi CG i mogućih poslova,ispod 1000 kn je neminovna bliža budućnost.
[/quote]
Dajte mi recite kako ste zakljucili da je precijenjena?
Zbog izgubljene CG je zasluzeno pala na 2400-2500, ovaj daljnji pad je potpuno neopravdan.
Zaboravljate da je u izvjescu ipak prikazana DOBIT. Bijedna,ali i dalje je dobit.
Ne znam sta je ovima koji prodaju.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

Kolege dioničari !
Na stranici od IGH imate i kontakt mail.
Ja sam kao mali dioničar poslao upit o tome kada će biti gl. skupština
radi SMJENE Trenutne Uprave – a iz razloga katastrofalnog pada vrijednosti firme
i srozavanja ugleda IGH.
Zamislite – Nisu mi ništa odgovorili !
Predlažem kolegama da učine isto.

Kolega na službenim stranicama IGH je ostavljen i direktan broj telefona :
Odnosi s investitorima: +385 1 6125 416
http://www.igh.hr/kontakti.asp?pageID=46

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

[/quote]
[/quote]
Zbog izgubljene CG je zasluzeno pala na 2400-2500, ovaj daljnji pad je potpuno neopravdan.
Zaboravljate da je u izvjescu ipak prikazana DOBIT. Bijedna,ali i dalje je dobit.
[/quote]
1)kako ste zaključili da je precijenjena-po bijednoj dobiti koju navodite,pogledajte koliko je nominala,koliko je precijenjena u odnosu na druge dionice iz istoimenog sektora.
2)nije zasluženo pala zbog CG-već se održala na tim razinama zbog navedenih moguće-nemogućih poslova sa natječajem i garancijama.
3)dali je daljnji pad sa ovih razina opravdan ili ne ,zorno pokazuje slika trgovanja ,rasprodaje i pada cijene dionica koji smo svakodnevno svjedoci.
4)daljnji razvoj situacije nalaže oprez i izčekivanje nižih cijena u idućih nekoliko mjeseci ispod razine 1000 kn.Dali će se to dogoditi vidjeti ćemo uskoro.

Vec sam nekoliko puta rekao da ne zelim prognozirati cijene dionica,jer su se mnogi forumasi
gadno obrukali sa svojim analizama itd. Bodu ko corave kokosi,a onda se nasladjuju ako slucajno pogode cijenu,a ako ne ,nikome nista. Primjer su Delux i slicni. Imaju neku dionicu,a kad dionica pocne
padati,uvijek kazu da su prodali na vrhu. Poanta je ta da nema smisla govoriti hoce li ici ispod 1000 ili iznad 2000.
Zato sam i komentirao vasu izjavu o precjenjenosti.IGH bi bio na ovim razinama i da je bila velika dobit,
kao i hrpa drugih dionica koje se bez razloga vuku po dnu.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

pad ingre zbog čudnovatog dokapa povukao je sa sobom i IGH, a što je iskorišteno za zabijanje dionice još niže i aktiviranje margina. sutra ujutro moglo bi biti iskipano još nešto dionica i onda bi mogao uslijediti odbijanac.
inače, usporedba IGH s ostalim dionicama iz "sektora" koje spominje lacoste je totalno promašena, IGH nije građevinac poput THNK, LVCV i sličnih… ima određenh dodirnih točaka s Ingrom, ali je i od nje bitno različit.

sve što pišem moje je mišljenje i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica...

Razlog pada ove dionice je istovar Zagrebačke banke d.d. koja tjedno prodaje oko 100 dionica, a slijede ju "drhtavci". Kad se Zaba istrese koliko je mislila, dionica će ići gore i to dosta naglo. Nema tu nikakve nauke, niti straha od prelošeg poslovanja firme. Ova dionica je trenutno potencijalno najbolja prilika za ostvariti izrazitu dobit u nekom ne tako dalekom vremenskom razdoblju.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Što se same firme tiče, kroz cijelo vrijeme krize IGH i dalje posluje pozitivno, a takav rezultat nije ostvarilo ni puno uglednih firmi na inozemnim tržištima, kamo li na ZSE. Ova je rasprodaja iracionalna i potaknuta rasprodajom dionica Ingre zbog dokapa pa je povukla i IGH, ali je zato odlična prilika za jeftino sakupljanje ove dionice. Dosta je jedan dobar posao i bit će nagli skok, recimo da ubodu onaj tunel u Albaniji.
S druge strane, zadnji put je trezor kupovao negdje oko 3500 kn.
Krajnje vrijeme bi im bilo da se uključe u kupnju ili da nađu strateškog partnera jer pogledamo li stanje u top 10, vidi se da nemaju niti 30%, a pri ovako niskoj cijeni dionice idealna su meta za neprijateljsko preuzimanje. Jure, probudi se…

15.11.2010.
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.963 3,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.032 2,54 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. PBZ D.D. 3.429 2,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 3.178 2,00 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. ĐUKAN PETAR 2.616 1,65 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.966 1,24 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.529 0,96 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. STOJAN ANTE 1.525 0,96 Osnovni račun MOKOŠICA, HRVATSKA
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.508 0,95 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 28,27

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

[/quote]
[/quote]
[/quote]
prodaje HDZ mašinerija

Br333@ cjena dionice anticipira buducu dobit….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Br333@ cjena dionice anticipira buducu dobit….

daj mi molim te anticipiraj buduću dobit/poslovanje, ludo me zanima tvoj izračun?

New Report

Close