Br333, ti ne kužiš poantu moje poruke, a to je da je ova dionica najneizvjesnija na ZSE po meni. Tvoj komentar je suvišan, sjedi 1.
Po ćemu je ova najneizvesnija? I druge su gradjevinske firme podjednako neizvesne, osim Ingre koja je pred infuzijom koju ako ne dobije verovatno sledi bankrot, Viadukta koji je takođe u veoma lošoj situaciji i HDEL-a, koji je za trun bolji. DLKV, THNK se drže kako-tako, no ni u njima još dugo neče da poteče med i mleko…
bit će zanimljivo gledati kad se vani i kod nas malo jače zacrveni, pa ovdje krene iskrcaj…a IGH nema nikakvu potporu institucionalnih igrača koji će braniti cijenu
nadam se da je kolega "šef" uspio na vrijeme iskrcati ono što je utrpao u portfelj na 1700 kn jer inače …. [shocked]
ili stagnira ili pada, polako, ali sigurno.
kada se kupi dionica po 8 puta vecoj cijeni od danas onda je covjeku sve ravno.
malo odluka vise zivota .
bilo bi dobro da dotakne dno da krenemo ispocetka.
bit će zanimljivo gledati kad se vani i kod nas malo jače zacrveni, pa ovdje krene iskrcaj…a IGH nema nikakvu potporu institucionalnih igrača koji će braniti cijenu
nadam se da je kolega "šef" uspio na vrijeme iskrcati ono što je utrpao u portfelj na 1700 kn jer inače …. [shocked]
kolega, odite malo na pregled top 10 dionicara pa cete vidjeti da veliki ne iskrcavaju i da je ovdje na djelu obicna manipulacija malih burek investitora, no ovo je za one koji imaju cash, povjesna prilika da se IGH uzme po cca 1400, ja na zalost sve utukao i prosjek je 2402 ali vjerujte mi, mirno spavam i cekam 2012-2013.
kolega, odite malo na pregled top 10 dionicara pa cete vidjeti da veliki ne iskrcavaju i da je ovdje na djelu obicna manipulacija malih burek investitora, no ovo je za one koji imaju cash, povjesna prilika da se IGH uzme po cca 1400, ja na zalost sve utukao i prosjek je 2402 ali vjerujte mi, mirno spavam i cekam 2012-2013.
[/quote]
Rijetki mali dioničari IGH (a najviše ih je kupovalo preko 10.000 kn) spavaju mirno .
Ovako je bilo nekad:
http://www.seebiz.eu/hr/analize/haab-igh-dobio-preporuku-kupiti,-ciljana-cijena-13.924-kune,20326.html
a ove godine ????????????????????????
siguran sam da je teze onima koji su kupovali po 1500-1900 nego meni sa preko 10.000.
ja sam se davno navikao.
siguran sam da je teze onima koji su kupovali po 1500-1900 nego meni sa preko 10.000.
ja sam se davno navikao.
Za 10-tak godina starci će uz vatru pričati priče o DIONIČARSTVU U HRVATA i ispričati priču o IGH, firmi u koju su ulagači vjerovali, i vjerovali da će ih odvesti u RAJ.
NEki su stručnjaci a i visokopozicionirani predstavnici govorili da će dionice možda jednog dana vrijediti i 30 tisuća kuna, obećavali brda i doline, a mali investitori kupovali i kupovali u velikom povjerenju i duboko uvjereni da će se sve to dogoditi.
I što se dogodilo netko tko je uložio 10.000 kn danas ima 1000kn ili 700kn.
I što se dogodilo ništa, osim da više nema nikoga na kupnji a na prodaji su stotine naloga.
A nekad ponos ZSE i okosnica crobexa je ostavljena u rukama malih i nemoćnih investitora koji sa 10-30 tisuća kuna kupujući i prodavajući žele zaraditi za sendvić i sok.
Ostaje još samo nada da onaj koji je uložio 10.000 kn 2008 g ima barem ima nešto taman toliko za gajbu pive ili bocu skupe rakije da utopi tugu.
ja sam se davno navikao.
Ostaje još samo nada da onaj koji je uložio 10.000 kn 2008 g ima barem ima nešto taman toliko za gajbu pive ili bocu skupe rakije da utopi tugu.
[/quote]
kolega goran
upravo tako, tih 300 dionica su 2008 vrijedili kucu, danas ni posten auto, sutra vjerojatno ni bolji motocikl, a sta preostaje nego zeljezno strpljenje i nada.
tu kucu sam zaboravio i mastam sada o dvije, ali za djecu.
ja sam se davno navikao.
Za 10-tak godina starci će uz vatru pričati priče o DIONIČARSTVU U HRVATA i ispričati priču o IGH, firmi u koju su ulagači vjerovali, i vjerovali da će ih odvesti u RAJ.
NEki su stručnjaci a i visokopozicionirani predstavnici govorili da će dionice možda jednog dana vrijediti i 30 tisuća kuna, obećavali brda i doline, a mali investitori kupovali i kupovali u velikom povjerenju i duboko uvjereni da će se sve to dogoditi.
I što se dogodilo ništa, osim da više nema nikoga na kupnji a na prodaji su stotine naloga.
A nekad ponos ZSE i okosnica crobexa je ostavljena u rukama malih i nemoćnih investitora koji sa 10-30 tisuća kuna kupujući i prodavajući žele zaraditi za sendvić i sok.
[/quote]
Zašto gledati čašu napola praznom, a ne napola punom? [wink]
U biti ako ćemo biti brutalno iskreni – izvješće je katastrofano,ali poslovni planovi za daljnu budućnost pružaju mi nadu da će dionica doživjeti preporod.
Zanimljiv projekt koji bi,ukoliko bi doživio realizaciju:
http://www.poslovni.hr/vijesti/igh-ce-graditi-neboder-na-mjestu-propalog-vemila-161264.aspx
Vijest od prije dva tjedna,ali nekako mi se čini da nije najbolje prihvaćena. što zbog nedostatka inforamcija, što zbog lošeg stanja na samome tržištu.
Uspješno dovršen Centar, čiji je stručni i financijski nadzor nad izgradnjom izvršio IGH-a sa/s partnerima
http://www.igh.hr/projekti.asp?pID=239
O ovome projektu zaista malo znam,ako netko ima detaljnije info, slobodno na PM
http://www.igh.hr/projekti.asp?pID=218
Te stručan i financijski nadzor nad izgradnjom Sky Office-a Zagreb
http://www.igh.hr/projekti.asp?pID=240
Ako ima još kakvih zanimljivih projektata koje nisam spomenuo, slobodno pišite
Srdačan pozdrav
Lider tiskano izdanje,
IGH Zarobljen u gomili nerealiziranih projekata
Radi poboljšanja bilance IGH je u posljednjih godinu dana prodajom niza developerskih projekata pokušavao osloboditi zamrznuta likvidna sredstva. No analitičari smatraju da to nije dovoljno. Projekt Centar Radeljević u Dubrovniku navodno je sljedeći za koji se traži partner.
– Zanemariva dobit
– Odricanje od projekata
– Rast prihoda od izvoza
– Potrebe za partnerima
[yawn]
Tu si dobro opisao svu težinu IGH trenutka: veliki su rasprodali na vrijeme (mi mali smo mislili da znamo više od njih, a da oni prodaju jer im treba lova treba za auto, kuću i bla bla)… na kraju smo mi mali ostali s dionicama u rukama i telećim pogledom u okicama.
Sve bi još bilo nekako podnošljivo da ova dionica ima velikog igrača koji je kupuje i brani cijenu kao npr kod ADRS-P, ATGR, HT-a…. ali to ovdje još dosta vremena nećemo vidjeti.
IGH svi povezuju s HDZ-om, a kako većina građana očekuje (i priželjkuje) pad HDZ-a na izborima iduće godine, presumpcija je da će ceh opet platiti i IGH.
Kratkoročno, bolje je izbjegavati ovu dionicu, a pratiti vijesti iz politike i nove poslove pa se jednoga dana možda uključiti na nižim razinama u kupnju.