IGH je danas,a vjerojatno još duže vrijeme, kao jedini, ali i višak sam sebi. Zašto bi dionica trebala rasti, ne znam.
Da li onda znaš zašto bi trebao padati osim da ga jeftino kupiš ?
[/quote]
Ne zna ni on ni itko drugi zašto bi trebao rasti ili padati, ali realnost je da on pada…konstantno…
IGH je danas,a vjerojatno još duže vrijeme, kao jedini, ali i višak sam sebi. Zašto bi dionica trebala rasti, ne znam.
[/quote]
Pa rekao sam: tvrtka ima višak skupih zaposlenika, malo posla, velike kredite i kamate, značajnijih poslova malo, političke podrške (mito i korupcija) sve manje. Zlatno doba IGH je prošlo, a koliko može nisko dionica ne znam. I da znam, ne znam bi li i tad kupovao. Jedino ako izađe van naših granica s poslovima, ali ni tada neće biti hrvatskih marži …, a mogao bi uz to i tada popušiti ko Ero.
[/quote]
Pa rekao sam: tvrtka ima višak skupih zaposlenika, malo posla, velike kredite i kamate, značajnijih poslova malo, političke podrške (mito i korupcija) sve manje. Zlatno doba IGH je prošlo, a koliko može nisko dionica ne znam. I da znam, ne znam bi li i tad kupovao. Jedino ako izađe van naših granica s poslovima, ali ni tada neće biti hrvatskih marži …, a mogao bi uz to i tada popušiti ko Ero.
[/quote]
Sve to otprilike znamo još od cijene 3000 Kn/dionica, kao i što znamo da nisu dobili posao Bar Boljare, ali ovako mi to izgleda kada ponavljate isto ;
"Prodajem, povoljno, drva za ogrjev, Made ih China !
Neznam zašto se IGH uspoređuje sa građevinskim firmama kad je on -sve- samo još i to. A ova naklapanja…svaka vam čast
Najkvalitenije dionice IGH su one zadnje na asku po 50.000,00 kn.
Napokon !
…………Analizom trgovanja uočeno je da se pojavio određeni broj nalogodavaca za koje Agencija sumnja da su stvarali pritisak na strani prodaje zadavanjem i višestrukim izmjenama naloga za prodaju dionica……… [cool]
Onda kolege, tko je lud ?
Izmišljenim fantomi ?
Još uvijek su prisutni na asku od 1700 na dolje sa cca 80% naloga .
Kako to da Crobex raste, a IGH pada ???? Pa nekad je IGH bio okosnica svega, pokretač rasta…a gle ga danas [bye] [bye] [bye]
citat
2. svibnja 2010
"Poslovodstvo IGH planira u ovoj godini prihode na razini lanjskih, uz znatno veću profitabilnost i dobit između 45 i 50 milijuna kuna. "
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Sto-u-HT-ovim-poslovnim-rezultatima-bode-u-oci
Drugi kvaral je bio nešto lošiji od očekivanja, to znači da će ovaj i slijedeći biti izvrsni .
U suprotnom ako se ovo ne ostvari za 2010 izjava o dobiti i restrukturiranju će se izvrsno ukolpiti u novinske članke tipa
Svi IGH-ovi propali ‘poslovi stoljeća’
“Institut IGH i njegov šef Jure Radić najavljivali su poslove vrijedne milijarde eura, od kojih na kraju nije bilo ništa. I dok su ulagači optimistično kupovali dionice kod najava poslova, izlazak IGH iz tih projekata odvijao se u tišini. ”
http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Svi-IGH-ovi-propali-poslovi-stoljeca
121 dionica na bidu po 1.350,00 ?
Da li je ovo poruke strpljivog pesimista ili je ovo poruka kamo u prvim pesimistićnim danima će netko gurati dionicu ?
Ako pogledamo granicu između ta dva čepa 1350 i 1700 postoji 20% razloga za trejdanje .
idemoooooooooo [thumbsup]
Hm, nije li Konstruktor u blokadi računa i u velikim problemima? A da ne govorimo da se konzorcij koji se natjecao raspao? Bojim se da su to samo novinarski članci za zabavu narodnih masa….ili se netko želi iskrcati….
Hm, nije li Konstruktor u blokadi računa i u velikim problemima? A da ne govorimo da se konzorcij koji se natjecao raspao? Bojim se da su to samo novinarski članci za zabavu narodnih masa….ili se netko želi iskrcati….
[/quote]
Možda nije za očekivati da ja to kažem, ali to je i po meni istina, pogotovo ovo drugo.
Sprega Seebiz i mini fonda ( osobe koja kontrolira nekoliko računa malih dioničara ) polako dolazi do punog izražaja. Ovaj mini fond je posebno opasan jer se može skrivati iza nekoliko imena malih dioničara, a skupno devastirati neku dionicu u našem slučaju IGH ( trejdanjem), a za razliku od zakonitih fondova na burzi kod kojih se lako može vidjeti nepravilnosti u radu . U tom kontekstu mini fond se može promatrati kao udruženje radi počinjenja kaznenog dijela.
S druge strane, ne postoji u EU veće građevna tvrtka koja nije u financijskoj dubiozi jer nisu prodali izgrađene nekretnine, naplatili izgrađene nekretnine ili jednostavno morali zaustaviti projekte u nekom dijelu izgradnje, ali njihovi dugovi su preveliki ( Ingra dokaz ) da bi se banke usudile ne dati im jamstva ili poticaj za nove poslove i zaradu.