Ipak sa 1 milijun kuna može tko god hoće raditi na dionicam ŠTO ŽELI I HOĆE , pogotovo ako mirovinci nemaju trenutni interes na dionicama (o tome ste već pričali).
Ipak ne još, samo su oprezniji i strpljiviji.
Maloprije je prodana jedna dionica po 1.518,00 iako je imao prostora tu jednu dionicu postaviti na ASK od 1547,00 do 1.518,00 Kuna ili imao je minimalno 29 razloga prodati skuplje nego je upravo prodao. Međutim cilj je stvarati dojam pada cijene dionice, a kako bi sve nas u to uvjerio odmah je postavio novi nalog na 1546,99. Nalozi su poznati 10,16,33 dionica ili varijacije na tu temu.
Izgleda da Hanfa nije zainteresirana jer je sve po Zakonu.
Ipak sa 1 milijun kuna može tko god hoće raditi na dionicam ŠTO ŽELI I HOĆE , pogotovo ako mirovinci nemaju trenutni interes na dionicama (o tome ste već pričali).
Maloprije je prodana jedna dionica po 1.518,00 iako je imao prostora tu jednu dionicu postaviti na ASK od 1547,00 do 1.518,00 Kuna ili imao je minimalno 29 razloga prodati skuplje nego je upravo prodao. Međutim cilj je stvarati dojam pada cijene dionice, a kako bi sve nas u to uvjerio odmah je postavio novi nalog na 1546,99. Nalozi su poznati 10,16,33 dionica ili varijacije na tu temu.
[/quote]
Netreba se zamarati nebitnim kada krene rast IGH svi će bježati u ovu dionicu pa će rast biti veći od očekivanoga.
[/quote]
Netreba se zamarati nebitnim kada krene rast IGH svi će bježati u ovu dionicu pa će rast biti veći od očekivanoga.
[/quote]
Je pa da, poznato je da se "bježi" [thumbsup] u dionicu….
Kao i što se ostvaruje minus [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Ovo je bilo dojmljivo . Od 15.45 do zatvaranja i za kraj jedna dionica na 1.490. je bilo impresivno.
Sve veća i veća razlika od mog ulaza u IGH više mi se neda niti računati, a 1400 samo što nije .
Možda jer je IGH izgubio posao na autocesti Bar-Boljare ili zbog Sanaderovog svjedočenja ?
Tko će to znati, bitno je da nitko nije loše mislio kada je danas popunio ASK sa 485 dionica od 1700 na dolje, a jučer samo 195. Nisam uopće imao pritisak kada je danas u 12 minita prije zatvaranja postavio dodatnih 100 dionica na 1525 i dolje, niti sam se osjetio pozvanim da i ja prodam dionice nakon panike mojih kolega malih dioničara i za njima prodavao po 1500.
Zanimljivo je i da koliko se god proda dionica po bidu ask je gotovo uvijek količinski isti, a bid se uredno popuni na nižim i nižim razinama, a po zatvaranju trgovanja s bida nestane pola kupaca u tren oka.
Ma sve je to zbog lošeg vina.
P.S. da nitko ne ćuje, dokle je dogovor da rušite, mislim ne vidi jer prodaju mali dioničari vi im samo pomažete na asku da donesu odluku ?
1. Pad dionice je zbog financijske stiske. Prezadužen, nije u stanju dovesti projekte do kraja. Postojeće nekretnine gube mu na cijeni, banke dahću za vratom i od svega se sve više bavi nadzorom što i nisu neki jaki poslovi i nedovoljni na broj zaposlenih.
2. Čovjek ima pravo šortati. I kad se to prozre onda se uključe i drugi.
3. "…po zatvaranju trgovanja s bida nestane pola kupaca u tren oka" – radi se o jednodnevnim nalozima. To je ujedno i psihološki pritisak na pad, ali već sutra dan bid raste kako se nalozi postavljaju.
4. Ko je to vino, da znam. 🙂
Ono što zabrinjava je sutra kao i cijeli tjedan. Igra je već uhodana, a cilj poznat 1400 ili 1300 !
Da nebude zabune, trejderi danas nisu ni kupovali ni prodavali ( osim možda zadnjeg prodanog naloga ili nešto sitno da pokažu smjer kretanja dionice ), ali su preko aska svima objasnili gdje im je mijesto.
Ovi nemaju namjeru stati kao da Hanfu kontroliraju ?
P.S. Pinokio, trejderi upravo tako žele da misliš kako si napisao. Koje vino? Don perignon !
Svi oni koji su vjerovali da će IGH biti multinacionalna kompanija i na temlju novinskih članaka i izjava visokopozicioniranih članova uprave kupovali dionice sada su žestoko kažnjeni.
Svi oni koji su vjerovali u kupnju Zagrebčanke, u gradnju autoceste Bar – Boljare, u dobit ove godine od 50-60 milijuna kuna, svi oni koji su nekad vjerovali u izgradnju elektrana u Rusiji u izgradnju aerodroma Pleso, svi oni koiji su dionice smatrali dugoročnom investiciojom i izvrsnim ulazom na 4000 kn na 6000 kn na 10000 kn i na 15000kn i na 16000kn sada znaju da od toga nema ništa osim gubitak od 50-60-80 ili više posto.
Možda i danas vjeruju nasmješenim licima političara i nasmijanim licima uprave , to ne znam.
U svakom slučaju mislim da bi uprava morala izvjestiti dioničare o čemu se radi. Da li ovaj slom ima veze sa sigurnošću u postojanje ove firme ili je nešto drugo po srijedi.
DIONIČARI MORAJU ZNATI istinu. jer ne pada se lako za 92%
Svi oni koji su vjerovali da će IGH biti multinacionalna kompanija i na temlju novinskih članaka i izjava visokopozicioniranih članova uprave kupovali dionice sada su žestoko kažnjeni.
Svi oni koji su vjerovali u kupnju Zagrebčanke, u gradnju autoceste Bar – Boljare, u dobit ove godine od 50-60 milijuna kuna, svi oni koji su nekad vjerovali u izgradnju elektrana u Rusiji u izgradnju aerodroma Pleso, svi oni koiji su dionice smatrali dugoročnom investiciojom i izvrsnim ulazom na 4000 kn na 6000 kn na 10000 kn i na 15000kn i na 16000kn sada znaju da od toga nema ništa osim gubitak od 50-60-80 ili više posto.
Možda i danas vjeruju nasmješenim licima političara i nasmijanim licima uprave , to ne znam.
U svakom slučaju mislim da bi uprava morala izvjestiti dioničare o čemu se radi. Da li ovaj slom ima veze sa sigurnošću u postojanje ove firme ili je nešto drugo po srijedi.
vi svi racunate da je ATH na 16500kn mjerodavan.
pa nije…
to je bio leteci puran.
dajte si uzmite neku drugu cjenovnu razinu kao osnovu za racunanje.
@ tigrus
evo uzet ćemo razinu od prije godine dana a to je 4.150kn. (crobex cca 2300 boodva)
Možemo uzeti i razinu od 3 mjeseca i 1450kn, stim da je tada corbex bio na cca 1250 bodova.
A možemo uzeti i razinu iz 2007 i 16.000 kn (crobex cca 5200 bodova)
Koju god uzmete samo javite da zanmo koja je referentna kao uporište.
vi svi racunate da je ATH na 16500kn mjerodavan.
pa nije…
to je bio leteci puran.
dajte si uzmite neku drugu cjenovnu razinu kao osnovu za racunanje.
[/quote]
Ajoj moj Tigrus
Dašta da je mjerodavan
Koju drugu mjerodavnu za računanje?
Lijepo ti kaže da je pad cca 92% od ATH
Netko je kupio po toj cijeni a netko prodao..
Nema drugih mjerodavnih cjenovnih razina za računanje postotnog pada od ATH, doli samog ATH-a [lol] [thumbsup]
zasto ne uzmete recimo cijenu iz 2003 kad je IGH bio 200kn?
znaci da je u zadnjih 8 godina u konacnici porasao dobrih 700%.