osobno znam dosta ljudi koji čekaju IGH-r-a na 1400 kn. A ovdje na forumu ih je na desetine.
Ili će dno biti daleko ispod te razine ili je ovo dno dna.
Jer kad svi sve zanju to se nikad ne dogodi .
@lime
Pad cijene dionice nema uporište u poslovanju ni budućem poslovanju firme već je ekonomske i političke prirode (moje mišljenje).
Vjerojatno će svi sutra nahrliti na prodaju da je što prije zatuku na 1400 kn.
Super dionica prve kotacije pada na 8% od ATH a još uvijek posluje pozitivno i članovi uprave ništa ne govore ZAŠTO???
osobno znam dosta ljudi koji čekaju IGH-r-a na 1400 kn. A ovdje na forumu ih je na desetine.
@lime
Pad cijene dionice nema uporište u poslovanju ni budućem poslovanju firme već je ekonomske i političke prirode (moje mišljenje).
Super dionica prve kotacije pada na 8% od ATH a još uvijek posluje pozitivno i članovi uprave ništa ne govore ZAŠTO???
Ekonomske i političke prilike su utjecale na poslovanje i još utječu..IMHo
DA me se krivo ne shvati..ne smatram da je dionica skupa i niti da je poslovanje loše(iako nije niti sjajno barem u ovom trenutku).Htio sam reći da će do rasta doći tek kad dođe do preokreta u poslovanju( neki novi veliki posao, izlazak na nova tržišta..itd) ili do funtamentalnih promjena (smanjenje duga,.. povećanja profita i sljedom ponovno isplata dividende..šta ja znam ima opcija dosta)
Što se tiče potpore na cca 1400…istina je da puno ljudi čeka IGH na tim razinama, rekao bih čak većina
Znamo šta to znači…eto baš je neki književnik u latinici rekao…manjina je ljepota
Slažem se [thumbsup]
(Samo sa izjavom ne i tematikom uz koju je vezana)
Osobno mišljenje. ako ipak dođe, ne treba kupovati na toj razini, puno je sigurniji i pametniji ulaz čekati da krene gore, kad potvrdi duplo dno
Ako probije i potvrdi proboj bit će zanimljivo jer će je tehničari dodatno zatući najvjerovatnije IMHo
Ovo je poslovni.hr jako lijepo interpretirao, a posebno je naglašeno upravo na ovoj dionici kao i Ingri prije;
http://www.poslovni.hr/vijesti/ulagaci-burzu-shvacaju-kao-kladionicu-159789.aspx
IGH i dalje mora dolje, ne očekujem preokret skoro, graf je jako jako loš.
@anricom
Pa i ne pada IGH nešto posebno jako, u skladu je s općim klizanjem na ZSE.
Inače, zadnjih godina u ovo vrijeme počne padanje crobexa koje se protegne skoro do kraja godine. Vidjet ćemo hoće li biti tako i ove godine? Obzirom na kroničan nedostatak kupaca i loše gospodarsko okruženje u HR, meni izgleda da će se povijest opet ponoviti.
ja sam mislio mozda kupiti na 1400, ali cu ipak odustati od IGH.
precudno je da bas tak "otrovno" pada.
rijetko se vida ovako negativni sentiment na nekoj dionici…
ja ga kupovao po 1760kn ,meni je ovo veliki pad [pray]
pa cudim se tome…
[huh]
sta nisi gledao graf kada si kupovao?
ja mislim da je uzrok pada IGH najviše zbog gubitka političke podrške jer IGH je većinu poslova dobivao zbog veza s politikom. nakon bijega Sanadera i sve većeg gubitka rejtinga HDZ-a kod birača zbog brojnih afera, IGH ima sve manje posla, a očito ga veliki broj ulagača poistovjećuje kao HDZovog miljenika pa mu se to sada obija o glavu
IGH i dalje mora dolje, ne očekujem preokret skoro, graf je jako jako loš.
što, i ti čekaš nominalu? [cool]
@lime
Ekonomske i političke prilike su utjecale na poslovanje i još utječu..IMHo
DA me se krivo ne shvati..ne smatram da je dionica skupa i niti da je poslovanje loše(iako nije niti sjajno barem u ovom trenutku).Htio sam reći da će do rasta doći tek kad dođe do preokreta u poslovanju( neki novi veliki posao, izlazak na nova tržišta..itd) ili do funtamentalnih promjena (smanjenje duga,.. povećanja profita i sljedom ponovno isplata dividende..šta ja znam ima opcija dosta)
Što se tiče potpore na cca 1400…istina je da puno ljudi čeka IGH na tim razinama, rekao bih čak većina
Znamo šta to znači…eto baš je neki književnik u latinici rekao…manjina je ljepota
Slažem se [thumbsup]
(Samo sa izjavom ne i tematikom uz koju je vezana)
Osobno mišljenje. ako ipak dođe, ne treba kupovati na toj razini, puno je sigurniji i pametniji ulaz čekati da krene gore, kad potvrdi duplo dno
Ako probije i potvrdi proboj bit će zanimljivo jer će je tehničari dodatno zatući najvjerovatnije IMHo
[/quote]
Da,da malo sutra i ja čekam na 1400 ali tko je ikada pogodio kada ide preokret tj. kupio na dnu.
Iskreno 29.09. kupio 17 kom po 1611,00 ,a danas 10 kom po 1551,00.Znam da sam konj i da će reći
pa mogao si čekati na 1400 i kupiti 100 komada ,e pa ja ću rađe ako dojde na 1400 kuna kupiti preostalih 26 komada do 100. [thumbsup]
Reklo bi se pomalo pa sigurno . [pray]
[/quote]
a što ćeš kad dođe na 1200???
nekima je izgleda omiljeni hobi lov na padajuće noževe. nije ni čudo da nakon toga prsti boleeeeeeee…
[/quote]
Je točno,ali neosjećam nikakvu bol u prstima.Možda me na 1200 zabole prsti od brojanja novčića za kupovinu. [cool]