Finančni minister France Križanič pravi, da bo SCT dobil garancijo za posle v Libiji v okviru novega zakona o jamstvu države za prodor na tuje trge…
Evo slovenska vlada će osigurati jamstvo da njihovi građevinari rade u Libiji posao od više milijardi eura. Sjetimo se nedavno kako je Kosorica govorila da ona ne može pomoći IGH jer je to privatna firma kad je bio dobiven posao u Crnoj Gori. Gubitkom takvog, već dobivenog posla na kraju smo izgubili svi mi, ne samo građevinari. S druge strane Nova Ljubljanska banka muku muči s manjkom kapitala jer joj fali oko 400 milijuna eura za dokapitalizaciju, ali ne odustaju da i dalje ostaju u državnom vlasništvu. Dok naše banke ne znaju kome plasirati milijarde kuna viška. Zbog toga i Zaba isplačuje dividendu od preko milijarde kuna. Što reči na ovo???
[bye]
Evo slovenska vlada će osigurati jamstvo da njihovi građevinari rade u Libiji posao od više milijardi eura. Sjetimo se nedavno kako je Kosorica govorila da ona ne može pomoći IGH jer je to privatna firma kad je bio dobiven posao u Crnoj Gori. Gubitkom takvog, već dobivenog posla na kraju smo izgubili svi mi, ne samo građevinari. S druge strane Nova Ljubljanska banka muku muči s manjkom kapitala jer joj fali oko 400 milijuna eura za dokapitalizaciju, ali ne odustaju da i dalje ostaju u državnom vlasništvu. Dok naše banke ne znaju kome plasirati milijarde kuna viška. Zbog toga i Zaba isplačuje dividendu od preko milijarde kuna. Što reči na ovo???
[bye]
[/quote]
Vlada je trebala jamčiti za taj posao, mislim da je to svima uglavnom jasno
S druge strane da je to napravila rastrgali bi ju kritičari, sljedbenici Index hr.-a, gosp Malića,Margetića,Klauškog i sličnih
Posljedice gubitka tog posla po hrvatske građevinare su nemjerljive..
Nažalost posla za te ljude u novinarstvu nema…trebalo se prije misliti o tome, u vrijeme kad se je pljuvalo na sve strane i stiskalo vladu koja je očito puna beskičmenjaka koji ne rade ono šta bi trebali nego ono što im se pritiskom nametne
Još uvijek ne mogu prežaliti taj posao..ali tako nam i treba kad smo glupi i nesposobni..IMHO
Nova Ljubljanska banka muku muči s manjkom kapitala jer joj fali oko 400 milijuna eura za dokapitalizaciju, ali ne odustaju da i dalje ostaju u državnom vlasništvu.
Nova Ljubljanska banka nema 400 milijuna eura za dokapitalizaciju jer nema više građana RH pa da njih dodatno opljačka. Neka najprije vrate novac, a onda neka (ako im nakon toga nešto ostane) dokapitaliziraju. [angry]
Kolega vidite li da više nitko osim Vas ne piše na ovoj temi,
Osatat će te sami kolega u IGH-r-a.
Pozdrav i puno sreće
Pa što ako ostane sam? Neka ostane. To ne znači automatski da u nečemu možda nije u pravu.
Evo, nas nekoliko je samo na topicu i trenutačno nemamo razloga za nezadovoljstvo.
[bye]
[/quote]
S druge strane da je to napravila rastrgali bi ju kritičari, sljedbenici Index hr.-a, gosp Malića,Margetića,Klauškog i sličnih
Nažalost posla za te ljude u novinarstvu nema…trebalo se prije misliti o tome, u vrijeme kad se je pljuvalo na sve strane i stiskalo vladu koja je očito puna beskičmenjaka koji ne rade ono šta bi trebali nego ono što im se pritiskom nametne
Još uvijek ne mogu prežaliti taj posao..ali tako nam i treba kad smo glupi i nesposobni..IMHO
[/quote]
[bye]
[/quote]
[/quote]
A tko su to sljedbenici index.hr-a i ovih koje ste nabrojali? Možete li ih preciznije imenovati?
Trejderi na IGH skidam kapu.
Pored svega što sam napisao uvijek se nađe onaj koji misli da je pametno prodati po bidu i kupiti po asku.
Kolegica miami je jučer izlazila iz IGH i to se vidjelo, ali ne razumijem da nevidite da je uvijek isti broj dionica u igri ispod 1700 i iznad 1500.
Ako im prodate nisko po bidu oni odmah te dionice postave najniže na ask, a ako skidate po asku oni odmah te dionice postave nisko na bid i tako stalno u krug, ali uvijek zarađuju.
425 tisuća Kuna su danas iztrejdali i pritom zaradili cca 8.500,00 Kuna, a da niti jednu dionicu nisu izgubili.
Odustajem, pozdrav !
Kolega vidite li da više nitko osim Vas ne piše na ovoj temi,
Osatat će te sami kolega u IGH-r-a.
Pozdrav i puno sreće
[/quote]
Nije sam ja sam tu i ostajem do 20 000 po dionici i danas sam malo nabo
A tko su to sljedbenici index.hr-a i ovih koje ste nabrojali? Možete li ih preciznije imenovati?
Ma mogu, nema beda…
Baš i ni je nekakav problem poimence nabrojati par stotina tisuća vjernih čitatelja i štovatelja index.hr-a i spomenutih novinara [bye]
Jesi čudan…pa šta ja znam koji su..ja samo znam da je pritisak u medijima bio neizdrživ(ne i opravdan IMHO) i da su komentari po medijima i forumima(pa tako i ovom) uglavnom podržavali ideju da vlada ne treba jamčiti za taj posao jer se radi o privatnim poduzećima.
A sada je kompletna građevina praktički na koljenima, otkazi pljušte na sve strane i ti ljudi uglavnom završavaju na socijali, na teret državi pa tako i onima koji su se protivili ideji da vlada da jamstva.
1. jel vlada RH uopce smjela davati jamstva za poslove privatnih tvrtki tj. tamo gdje nema udjele? 2. A ako jest, onda sigurno nije problem u forumasima, nego u promasaju ili pogotku vlade RH. Dakle, nije bitno tko se protivio tko se zalagao itd…..postoje pravila a s druge strane postoji vizija ili nedostatak vizije u gospodarstvu RH i njenom vodjenju u cijelosti. Jos najludji su bili naslovi o poslu stoljeća, a stoljeće tek počelo. Jadni li smo ako je to trebao biti posao stoljeća. Bit ce poslova za IGH i za sve one koji znaju.
ZA INGENJERE, koji još skupljaju bodove evo konačno i Jure se vratio, (nisam ga vidio od "94 prvagodina faksa) sad i njemu treba malo love od kotizacije da pokrpi neke rupe
Tečaj :
K-9 TRAJNOST I ODRŽAVANJE KONSTRUKCIJA
Voditelji: prof.dr.sc. Jure Radić Suradnici: dr.sc. Ana Mandić, dr.sc. Goran Puž
i dr.sc. Jelena Bleiziffer
Tečaj će se održati:
11. listopada 2010. 16.00 – 20.00
12. listopada 2010. 16.00 – 20.00
13. listopada 2010. 16.00 – 20.00
na lokaciji Sv. Duh 129, Zagreb –Mala predavaonica
(predavaonice Građevinskog fakulteta u Zagrebu)
Kotizacija ( s PDV-om) od 1.537,50 kuna (tisućupetstotridesetsedamkunaipedesetlipa) uplaćuje se na žiro – račun: 2360000-1101219412, Građevinski fakultet u Zagrebu, ul. fra Andrije Kačića – Miošića 26, 10 000 Zagreb, s pozivom na br. 3-9, opis plaćanja: prezime polaznika. U cijenu kotizacije uključen je seminarski materijal.
Potvrda o uplaćenoj kotizaciji (uplatnica) se podnosi na broj telefaksa: 01/4828 050, odnosno na adresu: Građevinski fakultet u Zagrebu, ul. fra Andrije Kačića – Miošića 26, 10 000 Zagreb.
Polaznici savjetovanja ostvaruju ukupno 12 bodova temeljem Pravilnika o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove graditeljstva (NN broj 24/08, 141/09 i 87/10).
Prijava moguće i ONLINE (web http://www.grad.hr link stručno usavršavanje u graditeljstvu)
Sve dodatne informacije o savjetovanju mogu se dobiti na broj mob. 099 50 26 545
(od 11.00 do 14.00 sati).
Prijava
pohađanja tečaja iz Programa stručnog usavršavanja u graditeljstvu
Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Prezime:
Ime:
OIB polaznika:
Zvanje (prof.dr., doc.dr), Akademski stupanj (dr.sc., mr.sc),
Stručno zvanje (inž.građ, dipl.inž.građ, dipl.inž.mat.):
Datum rođenja:
Mjesto rođenja:
Adresa:
Telefon:
Mobitel:
Fax:
E-mail:
Naziv tvrtke:
Adresa tvrtke: (ulica, broj i grad)
OIB tvrtke:
MB tvrtke (matični broj tvrtke upisati samo u slučaju ako još nije izdan OIB tvrtke)
Radno mjesto:
upisati naziv tečaja
Prijavljujem se za pohađanje tečaja:
K-9 TRAJNOST I ODRŽAVANJE KONSTRUKCIJA
11. – 13. listopada 2010. – Zagreb, Sv. Duh 129
Datum prijave: Potpis:
Prijave slati e-mailom: strucno.usavrsavanje@grad.hr ili telefaksom: 01/4828-050
pritisak na prodaji sve je jači, pada li danas kota na 1500 kn?? što će tek biti kad krene prava korekcija na SZE?? [shocked]
zadnjih desetak dana zamjetno je iskrcavanje iz ove dionice!
je li to zbog najavljene rekonstrukcije vlade gdje bi mogla odlepršati i ministrica Dropulić?
ili je to zbog zadnjih uhićenja i istraga USKOK-a koje se približavaju poslovima IGH-a koji je imao povlašten status u vrijeme Sanadera i HDZ-a?
ili je to zbog neuspjeha IGH-a na velikim natječajima vani gdje više ne uspjeva dobiti velike poslove kao nekada?
ili je to zbog izlaska zadnjih većih igrača-fondova iz ove dionice??? [embarass] [bye]
Žalosno je to gdje je spao potencijalno najveći izvoznik hrvatske pameti….Nitko ne želi uložiti svježi novac u ovaj "raj" od države, a i ono što su hrvati sami stvorili izgleda da prodajemo samo radi jednog cilja, a kad prođemo kroz cilj-biti ćemo goli i bosi, za ismijavanje svima. Treba nam ozbiljan,pristojan,školova i odrješit novi predvodnik koji će početi dobro lupati šakom o stol! možda da ipak promjenimo sustav iz parlamentarnog u predsjednički,jer ovo što se parlamentarno radi i nudi je ravno katastrofi….
pritisak na prodaji sve je jači, pada li danas kota na 1500 kn?? što će tek biti kad krene prava korekcija na SZE?? [shocked]
zadnjih desetak dana zamjetno je iskrcavanje iz ove dionice!
je li to zbog najavljene rekonstrukcije vlade gdje bi mogla odlepršati i ministrica Dropulić?
ili je to zbog zadnjih uhićenja i istraga USKOK-a koje se približavaju poslovima IGH-a koji je imao povlašten status u vrijeme Sanadera i HDZ-a?
ili je to zbog neuspjeha IGH-a na velikim natječajima vani gdje više ne uspjeva dobiti velike poslove kao nekada?
ili je to zbog izlaska zadnjih većih igrača-fondova iz ove dionice??? [embarass] [bye]
Ma to je sve zbog ulaska nekih u ovu dionicu … [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]