Strani investitori ulažu 10 milijardi eura tako da ne stoji ovo što pišete.
[lol] [lol] [lol]
sorry, ali nisam se mogao suzdržati! pa znaš li ti koliko je 10 mlrd. EUR???? daj nam molim te podatak koliko su stranci ukupno uložili u HR u recimo zadnjih 5 godina u investicijske projekte?
poseban problem bit će nedostatak prostornih planova, ishođenje desetina raznih dozvola, otpor lokalne samouprave itd.
pa pogledaj kako idu strane investicije u HR, od ulaganja u turizam na Mljetu, golfa na Srđu itd.
pa ugledni HR poduzetnik je prije 2 dana izjavio pred Šukerom da savjetuje stranim ulagačima da zbog pravne nesigurnosti ne ulažu u HR [bye]
[lol] [lol] [lol]
sorry, ali nisam se mogao suzdržati! pa znaš li ti koliko je 10 mlrd. EUR???? daj nam molim te podatak koliko su stranci ukupno uložili u HR u recimo zadnjih 5 godina u investicijske projekte?
poseban problem bit će nedostatak prostornih planova, ishođenje desetina raznih dozvola, otpor lokalne samouprave itd.
pa pogledaj kako idu strane investicije u HR, od ulaganja u turizam na Mljetu, golfa na Srđu itd.
pa ugledni HR poduzetnik je prije 2 dana izjavio pred Šukerom da savjetuje stranim ulagačima da zbog pravne nesigurnosti ne ulažu u HR [bye]
[/quote]
Sad kad je frka više se i ne bu pitalo za dozvole. Prvo gradi a dozvole ćemo ishoditi u hodu. Kinezi rade i u Sudanu pa mogu i u HR. Lokalna smouprava? Oni su mi najjači faktor u državi.
Kolega Faust55 vidim da nemate baš previše kontakata sa poslovnim svijetom i da su vam jedine informacije one što pročitate iz novinskih članaka.Ovo što je napisano u mom postu zna pola Hrvatske.Uopće se ne zamaram time ko mi vjeruje ,a ko ne.Volim razmjenjivati informacije na forumu jer mislim da tome forum i služi.Vaše mišljenje uvažavam kao i mišljenje ostalih kolega ali se s njim ne slažem.
Kolega Faust55 vidim da nemate baš previše kontakata sa poslovnim svijetom i da su vam jedine informacije one što pročitate iz novinskih članaka.Ovo što je napisano u mom postu zna pola Hrvatske.Uopće se ne zamaram time ko mi vjeruje ,a ko ne.Volim razmjenjivati informacije na forumu jer mislim da tome forum i služi.Vaše mišljenje uvažavam kao i mišljenje ostalih kolega ali se s njim ne slažem.
Može li neki dokaz o ovome o čemu govorite? Ako, kao što kažete, za to zna pola Hrvatske, nabavljanje kakvog kvalitetnog linka vam ne bi trebao biti problem..
Možda ovako ?
željeznica Rijeka – Mađarska je od priorita Mađara i nije pitanje da li će se raditi nego kada i tko će raditi, a finacira se uglavnom iz Mađarskih izvora, predpristupnih fondova i zaduženja naše države kao investicija s povratom ulaganja ( nešto kao autoceste ).
Most se također mora napraviti jer je uvijet EU-a kao cijelovitost EU RH, a s ciljem tvrde ( Šengejske ) granice, te kao uvijet za povoljni financijski aranžman opet se brine onaj koji i uvijetuje ili EU.
Da li će IGH to raditi nije zagarantirano kao ni da neće, ali sumnjam i da će IGH-u netko u vlastitom dvorištu maglu prodavati bez obzira na snagu investitora i njegovih uvijeta.
Projekte koje je jučer vlada najavila po meni su realni i očekivani, ako ništa drugo onda jer su svi navedeni elementi ulaganja opravdani i u interesu EU za komunikaciju i stabilnost regije.
Možda ovako ?
željeznica Rijeka – Mađarska je od priorita Mađara i nije pitanje da li će se raditi nego kada i tko će raditi, a finacira se uglavnom iz Mađarskih izvora, predpristupnih fondova i zaduženja naše države kao investicija s povratom ulaganja ( nešto kao autoceste ).
Most se također mora napraviti jer je uvijet EU-a kao cijelovitost EU RH, a s ciljem tvrde ( Šengejske ) granice, te kao uvijet za povoljni financijski aranžman opet se brine onaj koji i uvijetuje ili EU.
Da li će IGH to raditi nije zagarantirano kao ni da neće, ali sumnjam i da će IGH-u netko u vlastitom dvorištu maglu prodavati bez obzira na snagu investitora i njegovih uvijeta.
Projekte koje je jučer vlada najavila po meni su realni i očekivani, ako ništa drugo onda jer su svi navedeni elementi ulaganja opravdani i u interesu EU za komunikaciju i stabilnost regije.
Prika sve to što ste naveli može, ali i ne mora biti tako. Meni ovaj plan (ma koliko lijepo zvučao) izgleda kao onaj vic o zecu, ražnju i šumi… P.s. Ne bi bilo zgorega da naučite kako se neke riječi pišu.
Drage kolege ,
sedam redovnih jedinica na forumu IGH ? Mislim da sam rekorder ?
Da sam napisao ispravno, ali gramatički neuredno evo potvrde koju ste od "gordy" tražili iz dva linka ;
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/jadranka-kosor-vecinu-ovih-projekata-pokrenut-cemo-u-ovom-mandatu!,92944.html
, a drugi link govori da je zlato i srebro pred eksplozijom balona baš kao što se desilo i dionicama 2009, te da se očekuje povrat investitora u ispumpane dionice
Da je netko ovih dana na dionici IGH tjerao mlin na vodu je očito, ali u kojem zecu leži grm uskoro ćemo znati.
TA analiza govori da IGH ide na 1400. Netko je to nacrtao i svi s time mašu.
OK , to svi znamo već dugo, ali kao da su se okolnosti promijenile i crta se novi graf .
Da nije bilo ovih dogovornih "TA" meštra koji su rušli IGH iz devetih razloga do 1600 danas bi možda već i bili na 2500.
Europski i Američki indexi imaju poveći rast već netko vrijeme kao i danas, a što isto može govoriti o uvertiri rasprodaje zlata i povrata u dionice.
Uostalom TA zlata je i bio 1300 kao max.
Ono što je još pozitivno je činjenica da nitko iz prvih 10 dioničara prošli tjedan nije izlazio vani;
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=IGH-R-A&minDat=24.09.2010
Prika sve to što ste naveli može, ali i ne mora biti tako. Meni ovaj plan (ma koliko lijepo zvučao) izgleda kao onaj vic o zecu, ražnju i šumi… P.s. Ne bi bilo zgorega da naučite kako se neke riječi pišu.
Loris je vjerojatno napravil samo tipfeler, slova j i n su vrlo blizu na tipkovnici pa netreba to apostrofirati. Zna čovjek da se radi o Šengenu a ne "šengeju".
No, kako bilo da bilo. Da li je cijeli program samo puštanje reklamnih, predizbornih balona, da li će se nači investitori ili ne, da bi Vlada bila uvjerljiva barem u jednom periodu trebat će s nečim početi. POČETI može uglavno od IGH i to je cijela priča. A uostalom……za to če se pobrinuti Marina M.D.
[thumbsup]
Ponovno je aktivirana gospodarska diplomacija koja svim silama pokušava hrvatskom konzorciju priskrbiti izgubljeni ‘posao stoljeća’ u Crnoj Gori, nakon raskidanja ugovora s Grcima.
http://www.poslovni.hr/vijesti/gradevinski-sektor-spas-vidi-u-hrvatskom-new-dealu-158939.aspx
p.s.
@marcello
Prije ulasaka Slovenije u EU cca 1 god., granice su se s nama podebljavale i obnavljale.
Da se most mora napraviti radi Šengena definitivno stoji, a da li će uspijeti to je drugo pitanje.
Granice bi trebalo raditi prema istočnim susjedima, a oni je zovu Šengej i u prvu su po meni.
Da se mene pita granica nigdje nebi bilo, a time ni vojske ni mostova ni zidova ni sporova itd…
1% – hvala
"……..IGH je, na primjer, prema kuloarskim pričama, pred ustupanjem Ban centra i Bundek centra upravo zbog pritiska banaka, S druge strane, ponovno je aktivirana gospodarska diplomacija koja svim silama pokušava hrvatskom konzorciju priskrbiti izgubljeni ‘posao stoljeća’ u Crnoj Gori, nakon raskidanja ugovora s Grcima. "Građevinari se nastoje okrenuti inozemnim poslovima, no to će uspješnije polaziti za rukom kompanijama koje su održavale odnose s klijentima te obavljale poslove u inozemstvu i u vrijeme snažnog ciklusa cestogradnje u Hrvatskoj", smatra analitičar Erste vrijednosnih papira Davor Špoljar…….."
http://www.poslovni.hr/vijesti/gradevinski-sektor-spas-vidi-u-hrvatskom-new-dealu-158939.aspx