ne, ovo nije istina. [lol]
Ja to ne mogu vjerovati, jel ovo inače se ovako piše po temama gdje su gubitaši, ili sam slučajno naletio na ovakve gluposti?
Pa dajte ljudi, uložite u indexni fond, ako već pojma o pojmu nemate, a ne ovako, pa to je nevjerojatno.
Zbog kakvih se ja gluposti raživciram, James radije ti piši o zlatu, nego da ovo čitam. [angry]
lp
@Loris
http://limun.hr/main.aspx?id=13829&Page=2
Dakle prostim rijecima
ROE—povrat na glavnicu poduzeća, izražen u postocima…
npr ako su kapital i rezerve 100 kn a imamo ROE 10, to znaci da imamo godisnji povrat od 10 % na taj kapital sto znaci 10 kn
Neznam kako da ti vise objasnim….ili samo zajebavaš
Kolege ,
kako i mene naravno interesira istina molio bih vas da popunite graf jer u našem nerazumijevanju imamo i podršku analitičara npr novac:investa, a koji se ne slažu oko IGH u osnovnim fundametalnim pokazateljima .
Slika u prilogu ;
ROE ili ;
Povrat na kapital (eng. ROE ili Return on equity) je pokazatelj koji ukazuje na to koliko je poduzeće uspješno u pretvaranju novca dobivenog od dioničara u zaradu. Pokazuje koliko dobro poduzeće koristi vlastiti kapital kako bi stvorilo profit.
Koristi se za usporedbu profitabilnosti poduzeća iz istog sektora. S obzirom da se vrijednosti ovog pokazatelja jako razlikuju od industrije do industrije, potrebno ga je promatrati u odnosu na prosjek sektora.
Koje su vrijednosti dobre?
Visoke vrijednosti ovog pokazatelja signaliziraju dobru profitabilnost poduzeća.
Poželjno je da je vrijednost ROE-e iznad prosjeka sektora – što veća, tim je bolja. Takve vrijednosti ukazuju da je to poduzeće uspješnije od konkurencije u stvaranju zarade po svakoj kuni kapitala.
ROE IGH -0,08
ROE INGR -0,24
ROE THNK +0,02
ROE VDKT -0,56
strašno, loris nastavlja s hiperprodukcijom blesastih postova….
malo prepiše iz udžbenika, malo mu dopiše frend, ali onda sve uništi svojim komentarima tipa "zucker kommt zu letzt" [lol]
malo prepiše iz udžbenika, malo mu dopiše frend, ali onda sve uništi svojim komentarima tipa "zucker kommt zu letzt" [lol]
tko preživi pričat će
Zdeslav Šantić: Niže plaće, a skuplji hrana, struja i komunalije u 2011.
a kreće i novi val otpuštanja, INA sprema otkaze za 1500 ljudi…bit će ovo gadna jesen i zima za mnoge, prodavat će se dionice za preživljavanje [sad]
[/quote]
tko preživi pričat će
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/zdeslav-santic-nize-place%2c-a-skuplji-hrana%2c-struja-i-komunalije-u-2011.,91933.html
a kreće i novi val otpuštanja, INA sprema otkaze za 1500 ljudi…bit će ovo gadna jesen i zima za mnoge, prodavat će se dionice za preživljavanje [sad]
[/quote]
ne samo dionice…nego i dijamanti, jahte, privatni avioni. [bye]
[/quote]
Dobro je da ste na temi IGH malo kulturniji, ali ove vaše poruku odišu samim znanjem i objektivnošću.
Na svakoj dionici koju želite kupiti jeftino nemate ni mjere ni granice .
S druge strane ;
U prva tri mjeseca 2010. godine IGH je ostvario gotovo jednaku dobit kao i cijele 2009. tj. lani je ona bila 10,7 milijuna, a sada 9,6. To budi optimizam.
http://www.vecernji.hr/biznis/jure-radic-iz-igh-mora-otici-sto-ljudi-jer-su-investicije-stale-clanak-133184
tko preživi pričat će
[/quote]
tko preživi pričat će
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/zdeslav-santic-nize-place%2c-a-skuplji-hrana%2c-struja-i-komunalije-u-2011.,91933.html
[/quote]
ne samo dionice…nego i dijamanti, jahte, privatni avioni. [bye]
[/quote]
Dobro je da ste na temi IGH malo kulturniji, ali ove vaše poruku odišu samim znanjem i objektivnošću.
Na svakoj dionici koju želite kupiti jeftino nemate ni mjere ni granice .
S druge strane ;
U prva tri mjeseca 2010. godine IGH je ostvario gotovo jednaku dobit kao i cijele 2009. tj. lani je ona bila 10,7 milijuna, a sada 9,6. To budi optimizam.
http://www.vecernji.hr/biznis/jure-radic-iz-igh-mora-otici-sto-ljudi-jer-su-investicije-stale-clanak-133184
[/quote]
Da nije ova kriza isti igrači bi tvrdili kako je 14.000,00 kuna za dionicu IGH prmalo …….to sve govori o njima .
A da malo zaboravimo koje kakve trenutne pokazatelje i koje kakve analize i laički se osvrnemo na IGH,
vidjet ćemo da je to moćna firma i kvalitetna firma koja je rasprostranila svoje urede po svijetu i da
nije ove usrane krize malo ko bi si mogao priuštit tu dionicu.I ja imam pušing na ovoj dionici ko i mnogi drugi
ali znam da IGH radi i da će Q3 biti dobar.A u skoroj budućnosti…jel’ ste zaboravili autoput na Kosovu ili se
samo pravite?! A možda i ovaj članak niste pročitali?
17.05.10. | 14:10
Izgleda da IGH polako i sigurno ide prema nominali ?[/b]
17.09.2010
IGH ima P/E -8,07 na cijeni 1700 kn ili najniži među građevinarima gotovo i Corbexu, a P/E ;
Što je P/E niži, to je dionica jeftinija. Zapravo, to je znak da je dionica podcijenjena, jer ulagači plaćaju manje po dionici, te tako ostvaruju veću zaradu od prodaje iste.
Što je P/E viši, to je neka dionica "skuplja" i potencijal njenog rasta manji.
Zato mislim da se netko danas iskipao iz IGH i to je sve.
Krhko je znanje Vaše kolega, krhko.
Sve dok Zabini fondovi ne raspordaju svoje dionice nema rasta, a fundamenti, koga briga za fundamente na ZSE jer nije ovo NYSE pa da se tehnička analiza ili fundamenti gledaju.
Kolega ovdje je "faca" onaj koji ima par stotina tisuća kuna na kupnji i prodaji i sa njima može raditi što mu je volja.
Krhko je znanje Vaše kolega, krhko.
Sve dok Zabini fondovi ne raspordaju svoje dionice nema rasta, a fundamenti, koga briga za fundamente na ZSE jer nije ovo NYSE pa da se tehnička analiza ili fundamenti gledaju.
Kolega ovdje je "faca" onaj koji ima par stotina tisuća kuna na kupnji i prodaji i sa njima može raditi što mu je volja.
Moram priznati da na ovo nisam računao i nisam vidio .
Kolega Goran8 vama nebi pala kruna s glave da ste nas na to i prije upozorili.
Sada ispada da sam ja ovca koja je pokupila dionice 3-eg dioničara i još popratnih toliko trejdera ili paničara, a moj portfelj u IGH bi mogao imati nadimak "debeli minus".
Da stvar bude gora prije ulaska u IGH dobro sam se informirao i dobio zeleno svijetlo za Q3 i na ovo nisam računao, ali izgleda da ovdje više nema nikakvih pravila samo sell i sell .
Zašto skrbinički račun Zabe kao 3-i dioničar prodaje po ovim cijenama nemam pojma, ali ne zvuči dobro, a 8-i dioničar je ionako trejder i u konačnici ima stalno više dionica od početka.
Da stvar bude gora prije ulaska u IGH dobro sam se informirao i dobio zeleno svijetlo za Q3 i na ovo nisam računao, ali izgleda da ovdje više nema nikakvih pravila samo sell i sell .
da stvar bude gora ti ne znaš razliku između + i -.
osim ako ovo sve ne pišeš kao parodiju na prosječnog dioničara građevinaca, stvarno ti nema pomoći.