Loris
Stavi 300 na kupnju dobit će ih
Neću ih dobiti, samo ću dići cijenu, ali uvijek ih možete postaviti na ask.
Uvijeti kupnja prodaja su nepovoljni za jeftinu kupnju jer je 1:2 kao na malo kojoj dionici.
Samo u zadnji 3 mjeseca dionica je potonula 34 %, a IGH je samo u 2010 ugovorio ;
http://igh.hr/projekti.asp?pageID=3
Vrijeme je da na asku postavite nalog na 1660,98 ?
IGH ima P/E -8,07 na cijeni 1700 kn ili najniži među građevinarima gotovo i Corbexu, a P/E ;
Što je P/E niži, to je dionica jeftinija. Zapravo, to je znak da je dionica podcijenjena, jer ulagači plaćaju manje po dionici, te tako ostvaruju veću zaradu od prodaje iste.
Što je P/E viši, to je neka dionica "skuplja" i potencijal njenog rasta manji.
Zato mislim da se netko danas iskipao iz IGH i to je sve.
znaš li šta predstavlja ova vodoravna crtica ispred tvog P/E broja?
ili preciznije znaš li šta znači da ttm metodom IGH ima EPS od -238,37 (izvor:mojedionice)
[smiley]
nemreš belivit [lol]
IGH ima P/E -8,07 na cijeni 1700 kn ili najniži među građevinarima gotovo i Corbexu, a P/E ;
Što je P/E niži, to je dionica jeftinija. Zapravo, to je znak da je dionica podcijenjena, jer ulagači plaćaju manje po dionici, te tako ostvaruju veću zaradu od prodaje iste.
Što je P/E viši, to je neka dionica "skuplja" i potencijal njenog rasta manji.
Zato mislim da se netko danas iskipao iz IGH i to je sve.
znaš li šta predstavlja ova vodoravna crtica ispred tvog P/E broja?
ili preciznije znaš li šta znači da ttm metodom IGH ima EPS od -238,37 (izvor:mojedionice)
[smiley]
[/quote]
Što znači minus P/E ?
Pa opsiao sam odmah ispod.
Što znači EPS – 238 ? Kvatralni kumulativ koji su objavili 30.06.10 i do sada je dionica pretprila preveliku korekciju u odnosu na Q3 koji slijedi.
Na asku se sve više smanjuje ponuda, te sada ispod 1700 ima manje dionica za koje su prodane po 1630.
Danas je netko uvalio skoro 200 komada do 1600 i odmah se postavio na 1525-26-27 isto za 200 komada, te možda on zna što znači EPS kada kupuje ?
Loris
Jesi ti lud ili se samo cesljas tako
Pe -8,7 znaci da ce tvrtka nastavi li tako za 8,7 god popušiti kompletnu glavnicu…
Ne kazem da ce se to dogoditi, dapace, uvjeren sam da neci i da ce igh ponovo biti profitabilna tvrtka, ali ti izgleda neznas di gonis, skroz si izgubio kompas
Loris
Pe -8,7 znaci da ce tvrtka nastavi li tako za 8,7 god popušiti kompletnu glavnicu…
Ne kazem da ce se to dogoditi, dapace, uvjeren sam da neci i da ce igh ponovo biti profitabilna tvrtka, ali ti izgleda neznas di gonis, skroz si izgubio kompas
da se ispravim
Igh se trzi na P/e-7..dakle za 7 godina, firma ce izgubiti 1600 kn po dionici tim tempom
Roe je -10 %, sto znaci da godišnje gubi 10 %glavnice…
Umjesto da se ljudi zamaraju sa gubitašima građevinarima, bolje bi im bilo da pogledaju malo tvrtke koje posluju sa dobiti i koje ispred sebe imaju perspektivu da uvečavaju glavnicu, kao što su recimo ATGR, LKPC ili JNAF.
Uvijek sam se pitao što li to investitore dovodi u gubitaše koje nemaju perspektive ispred sebe.
Vjerojatno glupost.
lp
Loris
da se ispravim
Igh se trzi na P/e-7..dakle za 7 godina, firma ce izgubiti 1600 kn po dionici tim tempom
[/quote]
U prijevodu ako otpuste pola radnika i ništa ne rade oni su u debelom plusu ?
da se ispravim
[/quote]
U prijevodu ako otpuste pola radnika i ništa ne rade oni su u debelom plusu ?
[/quote]
račun molim
nemojte napamet.
@delux
zašto račun ?
Zar nije ROE pretpostavka na temelju činjenica ili hipoteza, a isto kao i reduciranje troškova radne snage ?
Tko može reči da knjige nisu namjerno frizirane u minus kod Q2 radi izbjegavanja poreza ?
Zašto IGH zapošljava dodatne ljude ?