Ovdje je riječ o idejnom projektu,a to je skica .Pomoću tog projekta grubo se skiciraju sve želje
naručioca a onda se pristupa pravoj projektnoj dokumentaciji .A ako skica košta 40 000 onda projekt
košta x10
Direktor zračne luke Zagreb predlaže da se Pleso radi po projektu IGH.Informacije o tome će biti
uskoro kao i o tome ko su strani investitori pošto Zagreb nema love dolaze stranci.Još nešto,Super Nova
koji se gradi u Buzinu imat će priključak za direktan ulaz i izlaz na autoput,a kompletan nadzor na svim
autocestama u RH ima IGH.Moramo se svi malo strpit .IGH će sigurno odradit ono što od njega očekujemo.
3. rujan 2010.| Sandra Bartolović
Australski Hrvati ulažu 40 milijuna eura u turističku zonu u Kukljici
Ulagači traže da im se omogući da grade hotele, marine, vile i apartmane
Ovo će isto netko projektirat,a HDZ je uvijek bio u dobrim odnosima sa dijasporom
Ovo će isto netko projektirat,a HDZ je uvijek bio u dobrim odnosima sa dijasporom
Možda i hoće ali sigurno ne po cijenama sa koje je IGH ispostavljao RH [lol]
A… Jel imamo bankovne garancije za ovaj posao? [lol] [lol] [lol]
P.S. Pun sam IGH ko brod, sala na vlastiti racun NHF.
A cujte,40 tisuca po 40…OK,priznajem ,nemam nista pametno dodati .
Isto sala na vlastiti racun [lol]
Možda i hoće ali sigurno ne po cijenama sa koje je IGH ispostavljao RH [lol]
[/quote]
Nije bitno jer uobičajene cijene projekata su dovoljno skupe .Ne moraju biti megalomanske da bi se
zaradilo.Samo su poslovi bitni.Kad ima posla ima i zarade pa čak i onda kad se ide i ispod cijene.
IGH ulaže znanje svojih inžinjera a oni i onako primaju plaću.Dakle!?…bitno je imati posla.
Slobodna Dalmacija ima jedan interesantan članak u kojem je vrlo sitnim slovima napisano nešto jako
bitno za IGH evo:
03.09.2010. | 21:30
Unicredit Grupa i njezin predsjednik Uprave Alessandro Profumo prepoznali su da Split i Splitsko-dalmatinska županija imaju veliki potencijal i voljni su ulagati u infrastrukturne projekte, a njih je puno. Split će, jamčim to, doživjeti preporod, otvorit će se pet do šest tisuća novih radnih mjesta, poručio je splitski gradonačelnik Željko Kerum dan nakon sastanka s talijanskim bankarom u Banovini. Splitski gradonačelnik navodi sedam već gotovih strateških projekata “koji će preporoditi Split” i čiji bi prihodi Unicredit Grupi mogli donijeti profit.
1. Pristanište za kruzere
Pristanište za tri kruzera podno Katalinića briga, na vanjskom mulu, s kojim bi Split, po Kerumovim riječima, oduzeo “kolač” Veneciji i petkom i subotom dobio 30.000 turista. Rok izgradnje ovisi o Vladinoj suglasnosti jer je riječ o pomorskom dobru. Kerum vjeruje da će dobiti potporu Banskih dvora.
2. Marina za megajahte
Zapadna obala u Gradskoj luci: lungomare i marina za megajahte sa 100 vezova od Banovine do Matejuške. Kerum obećava da će biti izgrađena već dogodine, do blagdana svetoga Duje.
3. Stari plac
Projekt Stari plac “težak” 300 milijuna eura: garaže na nekoliko podzemnih i nadzemnih etaža i poslovni kompleks. Budući da je riječ o kapitalnom zahvatu, Kerum bi bio zadovoljan da se realizira i u roku od pet godina. Prethodno je, naravno, potrebno udomiti splitske ragbijaše i bejzbolaše koji su sada na Starom placu.
4. Jeftina stanogradnja
Izgradnja stanova na Sućidru, Kili, Mejašima… čiji će kvadrat, tvrdi gradonačelnik, stajati samo 1000 eura. Prvi stanovi će, uvjeren je Kerum, biti useljeni već 2011. godine, a Unicredit Grupa je “posebno zainteresirana za stanogradnju”.
5. Toranj i garaža u Lori
Poslovni toranj i garaža u Lori, uz Spaladium Arenu. Izgradnja će, kaže Kerum, zahvaljujući podršci premijerke Jadranke Kosor koja će Gradu ustupiti državno zemljište, početi već za mjesec dana. U toranj će se preseliti gradska uprava, odnosno uprave svih gradskih tvrtki, a Banovina bi već dogodine mogla postati hotel s pet zvjezdica.
6. Dovršetak ‘Marjan Hiltona’
Dovršetak njegova “Marjan Hilton” hotela do kraja 2010. u kojem će posao naći 400 ljudi.
7. IKEA na Dračevcu
Povratak Općinskog suda s Dračevca na Trg Hrvatske bratske zajednice, o čemu će gradska vlast razgovarati s novim ministrom pravosuđa. Na Dračevcu će niknuti centar IKEA.
Ako netko želi cijeli članak evo link:
Mislim da će prije IGH biti kooperant slovencima kod Gadafija nego Mesić nešto ugovoriti, a i ako ugovori nekim čudom posao ide Ingri .
Mislim da će prije IGH biti kooperant slovencima kod Gadafija nego Mesić nešto ugovoriti, a i ako ugovori nekim čudom posao ide Ingri .
Vidim da su neke kolege, a možda i svi, krivo preveli moju gornju poruku pa ide objašnjenje ;
Sloveci su kod Gadafija ugovorili 0,5 milijardi Eura posla u građevini, a ne bi se čudio da ima IGH bude glavni kooperant za te poslove.
Mesić je u nadzornom odboru Ingre pa ne vidim mogućnost lobiranja za IGH već za Ingru.
Nadalje, Gadafi je ljut na našu Vladu i pomirenje je prvi korak u suradnji naših zemalja.
a ljudi moji, kako vam se više da? bježte iz ove dionice, uzmite tu sirotinju i oročite pare na banci. ja san popušio cca 30%, ali odkada sam vani bolje se osjećam
a ljudi moji, kako vam se više da? bježte iz ove dionice, uzmite tu sirotinju i oročite pare na banci. ja san popušio cca 30%, ali odkada sam vani bolje se osjećam
Sada biš se vratio u IGH, ali u nižim razinama ?
Ako se i na ovim vratiš nije kasno, a osjećaj ugode je se samo prividan jer kada poćne rasti iste se u grižnju savijesti pretvori.