neznam cemu lose ocjene, evo jos jednom za sve koji su previdjeli ovu vjest
http://www.limun.hr/main.aspx?id=609797
Zar ni zaposlenici IGH-a više nemaju neku lijepu riječ ?
Dajte neke info iz prve ruke ovako ispada da se IGH ugledao na Vladu RH ?
A trebli bi imat jer IGH upravo sada vrši nadzor i ispitivanja na poslovima ukupne vrijednosti oko milijardu eura.Pitam se zašto o tome novinari ne pišu nego to moramo to saznavat na razne druge načine?!
Odlično ste to primjetili kolega GORDY…. k tome trenutno je u fazi početak rekonstrukcije Zadarskog aerodroma, a planira se ukoro i rješavanje pitanja ZG aerodroma, ne moram govoriti kakav bi to učinak mogao imati na dionicu.
Ide se UP prema TA.
neznam cemu lose ocjene, evo jos jednom za sve koji su previdjeli ovu vjest
http://www.limun.hr/main.aspx?id=609797
[/quote]
Kolega, ali ovo nisu dobri pokazatelji. Zar mislite da je Radiću sada, preko noći, savijest proradila ? Biti će prije da nema novaca, ali ego mu ne dopušta iznijeti istinu. Kako mediji navode on se već i dovoljno pobrinuo za sebe prenoseči nekretnine na sebe, a i to je jedna znakovita poruka stanja IGH-a. On je naučio živjeti na državnim jaslama od nas poreznika, ali ta idila je presušila i što sada ? Ja mislim da čekamo lagani kraj IGH samo da i on to prizna i potroši preostale rezerve ! Može ih spasiti , po meni, samo strana akvizicija, ali uz ego Radića i to će biti problem .
mislim da su strane akvizicije građevinara neminovnost ali ima tu jedan problem.
Postavlja se pitanje tko su zapravo vlasnici hrvatskih građevinara i tko se sve krije iza skrbničkih računa.
– od koga će stranci otkupiti dionice kad je u top 10 cca 25-30% vlasništva
Konstruktor
– jedino ima većinskog vlasnika ( ali i to je upitno ?) ali sam nekako uvjeren da će baš on od velikih prvi bubanj to će biti zbog goleme operative i velikih fiksnih troškova koji ga doslovno melju
– a mislim da je i zbog toga što su se pomalo rastali sa IGH i počeli rasprodaju zajedničke imovine pa mi isto govori da se čiste bilance a možda preuzimanje ili pronalazak strateškog partnera na pomolu.
Uvjeren sam da će austrijanci ili talijani ili možda čak amerikanci (preko nekoga) biti uskoro zainteresirani za neke od posrnulih građevinara u RH.
Što se tiče IGH bilo bi za nas male dioničare najbolje da ge netko preuzme preko burze ali to je mala vjerojatnost .
Ovo predstavlja samo moje mišljenje i nije nagovor na kupnju ili prodaju bilo koje dionice na ZSE i šire.
– od koga će stranci otkupiti dionice kad je u top 10 cca 25-30% vlasništva
Ovo sam pitanje postavio i ja. Prije 5 godina.
Isto ili slično vrijedi za Dalekovod. I da proširimo. Tko može "skinuti" predsjednike uprava (npr. Radića) s tog mjesta u slučaju nezadovoljavajućeg vođenja poduzeća? Teoretski moguće, ali koliko je provedivo u praksi? Drugim riječima, tim poduzećima kao da upravljaju kraljevi i carevi…bez obzira što i kako činili…do svoje smrti ili do svojeg dobrovoljnog odlaska…
Ljudi moji,mi možemo misliti što hoćemo ali IGH je vrlo moćna firma i oni rade.Valjda su se naučili
na Crnoj Gori da su ih priče koštale ugleda pa su prestali naklapat i počeli radit.Znam da se sve što
ne možeš potkrijepit linkom na forumu smatra čula-rekla-kazala,ali mene su informacije nekih bliskih
IGH-ovih suradnika izvukle iz beda u koji me bacao pogled na gubitak.Vratila mi se vjera u ovu dionicu.
Vidjet ćete samo će se odjednom počet naveliko pisat o tome što rade, jer novinari će to prokopat
i objavit.
Kome oni misle prodavati po 2000 Eura? Pa nitko nije toliko glup da toliko plati!
Realna cijena stanova će pasti na 1000 Eura, dakle opet krivi potez Jure i ekipe.
Pa i Delboy živi u neboderu, a danas nikoga ne zanima neboder.
Kome oni misle prodavati po 2000 Eura? Pa nitko nije toliko glup da toliko plati!
Realna cijena stanova će pasti na 1000 Eura, dakle opet krivi potez Jure i ekipe.
[/quote]
Sve zavisi kakav je neboder. To je i puno i malo.
[/quote]
Kolega vidim da ste stručnjak i za nekretnine. Ja bih kupio jedan stančić po 1000 eur/m2 pa ako znate ko prodaje u Zagrebu na sličnoj lokaciji po toj cijeni bio bih vam zahvalan. Na ovom forumu svi se tako lako nabacuju sa eurima i ciframa a ne znaju ni sami što pišu. Prije nego što nešto bubnete molio bih vas da prvo uzmete olovku i kalkulator u ruke pa probate izračunati koliko košta cijena gradnje zajedno sa svim uključneim priključcima, komunalijama i doprinosima, certifikatiam i ostalim glupostima, pa tek onda pišete na ovom forumu. Hvala
http://www.poslovni.hr/vijesti/igrati-za-penziju-bogacenje-ili-za-rentu-155926.aspx
Evo Birtić ti to prati. Imaš stare. Vinogradska nije ni loše.